Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης και ο μοναχός Ανδρόνικος / Εκδήλωση στη Σκιάθο

Στο χωρό της εκδήλωσης, εκτέθηκαν για πρώτη φορά στο κοινό προσωπικά αντικείμενα και κειμήλια του Αλ. Μωραϊτίδη, όπως η αλληλογραφία του με τον αδελφικό του φίλο Σταμάτη Βιδελινή, το κομποσχοίνι του, το πιστοποιητικό θανάτου του, το αυθεντικό πορτραίτο του φιλοτεχνημένο από τον καταξιωμένο ζωγράφο Αντώνη Πρωτοπάτση, και άρθρα του Octave Merlier, για τον Αλ. Μωραϊτίδη δημοσιευμένα στις εφημερίδες της εποχής.
Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Ο Άλέξανδρος Μωραϊτίδης και ο μοναχός Ανδρόνικος”, που συνδιοργάνωσαν ο Φιλολογικός Σύλλογος ‘Παρνασσός’, ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος‘,  την Τρίτη 24 Μαΐου 2016, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ‘Μπούρτζι’ του Δήμου Σκιάθου. Η εκδήλωση είχε ήδη  πραγματοποιηθεί στο Βόλο τη Δευτέρα 23 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο  της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού.

Συγχαρητήριο μήνυμα για την εκδήλωση έστειλαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.