Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Swim or Die στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ
ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ολοκληρώθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης οι παραστάσεις της θεατρικής περφόρμανς "Οι Ναυαγοσώστες: Swim or Die" βασισμένης στο ναυτικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Οι Ναυαγοσώστες" και εμπνευσμένης από το άθλημα της μαραθώνιας κολύμβησης.

Το κείμενο δραματοποίησαν ο Κωνσταντίνος Ρόδης και ο Ιωάννης Κυφωνίδης σε σκηνοθεσία του τελευταίου, ενώ αντί χορογραφίας την επιμέλεια των κολυμβητικών κινήσεων είχε ο προπονητής μαραθώνιας κολύμβησης Νικόλας Ρεπανάς.

Στη διάρκεια της παράστασης αξιοποιήθηκαν τόσο το εξωτερικό περίβολο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης , από όπου έκαναν την είσοδό τους οι Ναυαγοσώστες, όσο και ο σκηνικός χώρος του Φουαγιέ Μ2 υπό το φυσικό φως και με σκηνικό βάθος τη θάλασσα.

Τα σκηνικά αντικείμενα της παράστασης ήταν ένα πιάνο, ένα σωσίβιο και μία κολυμβητική μάσκα, όπως και σκουφάκια, γυαλάκια και μαγιό ως αθλητικός εξοπλισμός των κολυμβητών.


Τη σκηνή μοιράστηκαν η μουσικός, μετζοσοπράνο και ηθοποιός Αθηνά Νάννου ως μουσικός και αφηγήτρια, που συνέθεσε και τα μουσικά μοτίβα και η ομάδα μαραθώνιας κολύμβησης SWIM OR DIE, αποτελούμενη από τους:
Μαρία Αργυρίου, Βίβιαν Διαβάτη, Άννα Ζαμπέτογλου, Μαγδαληνή Ζαμπέτογλου, Δέσποινα Ιωαννίδου, Μάγδα Κωνσταντινίδου, Δανάη Μενεξιάδου, Έλενα Παπαδοπούλου, Ανθούλα Παπαργυρίου, Εβελίνα Σανιδά, Κατερίνα Σιδηροπούλου, Νεφέλη Τσαγκαλίδου, Ιωάννα Τσιάρα , Βασίλης Γκιτσίδης, Κώστας Ζαμπέτογλου, Στέφανος Καραβασίλης, Χρήστος Κόκκινος, Ιωάννης Κυφωνίδης , Κώστας Μπενάκης, Χρήστος Παζολίδης, Γιώργος Σαμαράς, Κωνσταντίνος Σαμαράς , Αλέξανδρος Στεργίου, Λάμπρος Στέφου.















Το φωτογραφικό άλμπουμ της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Γιουζέπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.