Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

«Ναυτική Παράδοση στο Αιγαίο: Ταρσανάδες και Σκαριά»

Έκθεση στη Σκιάθο από 27 Ιουνίου-30 Σεπτεμβρίου 2016

Μετά από πρόταση του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, προς το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, θα παρουσιασθεί στη Σκιάθο, η έκθεση «Ναυτική Παράδοση στο Αιγαίο: Ταρσανάδες και Σκαριά» σε συνδιοργάνωση με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016, στις 20:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο ‘Μπούρτζι’, του Δήμου Σκιάθου, στην αίθουσα που επικοινωνεί εσωτερικά με την κεντρική αίθουσα του Μουσείου.

Το εκθεσιακό υλικό της έκθεσης είναι εντυπωσιακό, αποτελούμενο από κείμενα, φωτογραφίες και εξαιρετικής κατασκευής ομοιώματα σκαφών, και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στο βασικό του στόχο, δηλ. τη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με την αδιάλειπτη ναυτική παράδοση του αιγαιοπελαγίτικου πολιτισμού, από την εποχή που εμφανίζεται η πρώτη μαρτυρία για σκάφη στο Αιγαίο. Ήδη από το 7.000 π.Χ. περίπου, άρχισαν τα πρώτα ταξίδια στο Αιγαίο με ξύλινα πλοία με κουπιά τα οποία μπορούσαν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις
.
Παρουσιάζεται δε στην έκθεση μέσα από 5 ενότητες:

1. Εισαγωγή στην ναυτική παράδοση του Αιγαίου
2. Η ναυτική παράδοση στο Αιγαίο κατά τον 18ο και 19ο αιώνα
3. Η Ελληνική ναυτιλία και πλοιοκτησία κατά τον 20ο αιώνα
4. Ναυπηγεία και ξύλινα σκαριά στο Αιγαίο κατά τον 20ο αιώνα και
5. Η ναυτική πολιτιστική κληρονομιά στις αρχές του 21ο αιώνα.
Παράλληλα, οι ενημερωτικές μακέτες και επεξηγηματικά κείμενα στα ελληνικά και αγγλικά δίνουν πληροφορίες για τα πλοία, τις μεθόδους κατασκευής τους και τις καθημερινές εργασίες στους χώρους κατασκευής των σκαριών.

Στόχος του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου,  μέσα από την παρουσίαση αυτής της σημαντικής έκθεσης να δοθεί η δυνατότητα στους μόνιμους κατοίκους αλλά και στους καλοκαιρινούς επισκέπτες, να επισκεφθούν αυτή τη σημαντική έκθεση, προκειμένου να γνωρίσουν τη ναυτική παράδοση του Αιγαίου και του νησιού μας, καθώς τα εξαιρετικής τεχνικής ομοιώματα.

Η έκθεση θα παραμείνει στη Σκιάθο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, για να την επισκεφθούν οι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιουνίου-30 Σεπτεμβρίου 2016
ώρες λειτουργίας: 11:00-13:00 & 18:30-22:30

1 σχόλιο:

  1. Συγχαίρω θερμά. Ἰδώς τὸν καπετὰν Γιαννη Παρίση, τῆν ψυχὴ τοῦ Ναυτικοῦ Μουσείου τῆς γείτονος ν. Σκιάθου. Εὔχομαι νὰ πολλαπλασιαστοῦν τέποιου εἴδους ἐκδηλώσεις ποὺ τιμοῦν τὴ ναυτική μας παράδοση. π. κ. ν. καλλιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.