Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Εις πλήρην τηλεγραφικήν συγκοινωνίαν διατελούν αι νήσοι Σκόπελος και Σκιάθος

Άγνωστες, αλλά χρήσιμες για να τις μάθουμε, ιστορικές σελίδες
Από τον Τύπο της εποχής. Δημοσιεύθηκε στις 17 Ιουλίου 1882
Ευρυζωνική τηλεφωνία, VDSL, 4G, απευθείας ζωντανές μεταδόσεις από το κινητό, βιντεοκλήσεις σε όλο το μήκος και το πλάτος του πλανήτη Γη και έπεται συνέχεια! Ο κάθε άνθρωπος το 2016 μπορεί να φέρει δίπλα του τον αγαπημένο του, όσο μακριά και αν είναι και να μοιραστεί στιγμές μαζί του. 

Η αρχή για τις Βόρειες Σποράδες έγινε το 1882 και τις πρώτες επιτυχημένες προσπάθειες για επικοινωνία της Σκοπέλου και της Σκιάθου με τον “έξω” κόσμο, πριν 134 χρόνια, μας θυμίζει ο π. Κων. Καλλιανός.

Γράφει ο τότε Τύπος:
-Εν Σκοπέλω, έδρα της ομωνύμου επαρχίας συνιστάται όσον ούπω τηλεγραφικός σταθμός· η μεταξύ αυτής και της νήσου Σκιάθου καταβύθισις του καλωδίου υπήρξε επιτυχής και η λειτουργία αυτού καλή· εξακολουθεί δε νυν η κατασκευή μέχρι της πόλεως εναερίου γραμμής, μετά το πέρας της οποίας αι δύο αυται νήσοι θέλουσι διατελεί εις πλήρην τηλεγραφικήν συγκοινωνίαν· μανθάνομεν δε ότι η κυβέρνησις προτίθεραι να συνδέση τηλεγραφικώς και πολλάς νήσους του Αιγαίου. Το μέτρον τούτο είναι ευχής έργον και τιμά ιδιαζόντως αυτήν επί τη όντως πατρική ταύτη μερίμνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.