Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

«Βότσαλα Αγίων» / Πρωτοχριστιανικά σύμβολα ζωγραφισμένα σε πέτρες...

…παρμένες  από τη θάλασσα της Σκοπέλου

Ο Σταυρός , η άμπελος, το πλοίο, το περιστέρι, η άγκυρα, η ελιά, ο φοίνικας, κάποια από τα πρωτοχριστιανικά σύμβολα,  ζωγραφίζονται με χρώματα από τα χέρια των παιδιών πάνω σε «λαλάρια» που έχουν μαζέψει από την θάλασσα του νησιού.

Κάποια από τα Πρωτοχριστιανικά σύμβολα συναντάμε στους εξωτερικούς τοίχους των ναών της Σκοπέλου (διακοσμητικά  στοιχεία – σύμβολα που απέμειναν από παλαιοτέρους αιώνες,  έχουν εντοιχιστεί  στον  ναό του Αγίου Μιχαήλ Συνάδων).

Ένα δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά  θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις  7.30  το απόγευμα στην εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ  Συνάδων (Αγιογραφικό εργαστήρι)  με οδηγούς την αγιογράφο Ανθή Βαλσαμάκη και την πρεσβυτέρα Χαρίκλεια Κεχριώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.