Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Ελλείψεις εκπαιδευτικών και στην Αλόννησο... / Πρωτοβάθμια: Άγνωστο πότε θα έρθει η Δασκάλα!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ(!) ΣΤΗΝ Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ;
Επιστολή στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου διαμαρτυρόμενος για την έλειψη εκπαιδευτικού στην Ε’ Δημοτικού και στο ολοήμερό Νηπιαγωγείο.
Η επιστολή προς την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας, που πιθανόν θέλει, αλλά δεν μπορεί να καλύψει τα κενά στα σχολεία των Βορείων Σποράδων, έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Αναφερόμενοι στο (πρώτο) πρόβλημα που έχει προκύψει στην Ε’ δημοτικού, δηλαδή, στην απουσία δασκάλου, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε γραπτά για το πότε και με ποιόν τρόπο θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η διδασκαλία των παιδιών, καθώς έχουμε φτάσει στα μέσα Οκτωβρίου και τα παιδιά δεν κάνουν κανονικό μάθημα, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ορίσει το Υπουργείο Παιδείας στην ύλη μιας δύσκολης τάξης, όπως είναι, κατά γενική ομολογία, η Ε΄ δημοτικού.

Όταν πληροφορηθήκαμε, αρχές Σεπτεμβρίου, την αδυναμία της
κας Ευαγγελίας Αγιάννη να συνεχίσει τη διδασκαλία στην εν λόγω τάξη, λόγω προβλήματος στην υγεία της, επικοινωνήσαμε μαζί σας και μας είπατε πως θα σταλεί αντικαταστάτρια  δασκάλα, το πολύ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Καθώς αυτό δεν συνέβη,  επικοινωνήσαμε πάλι μαζί σας και μας είπατε πως κάνετε ό,τι  καλύτερο μπορείτε, αλλά, δυστυχώς,  είναι άγνωστο το πότε θα έρθει δασκάλα. Φημολογείται δε, πως η αντικαταστάτρια θα αναλάβει καθήκοντα, από το νέο έτος! Πώς θα καλυφθεί η ύλη της τάξης από τις αρχές του νέου έτους μέχρι τον Ιούνιο;  Όλο αυτό το διάστημα, από τη στιγμή που προέκυψε το θέμα υγείας της κας Ευαγγελίας Αγιάννη, τα παιδιά της Ε’ δημοτικού διδάσκονται τα μαθήματά τους από τα κενά των δασκάλων, οι οποίοι δυστυχώς υποχρεούνται να εργάζονται υπερωριακά.

Το δεύτερο θέμα που έχει προκύψει, αφορά στο Νηπιαγωγείο, αφού  δεν έχει διορισθεί  Νηπιαγωγός για το ολοήμερο πρόγραμμα. Τα ολοήμερα προγράμματα, δημιουργήθηκαν  για να εξυπηρετήσουν κυρίως τους εργαζόμενους γονείς. Αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα που δημιουργείται με την μη λειτουργία του προγράμματος αυτού.  

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, παρακαλούμε πολύ να επιληφθείτε άμεσα των σοβαρών αυτών θεμάτων, ώστε να δοθούν  λύσεις στα προβλήματα αυτά, προκειμένου τα παιδιά να μπορέσουν να προχωρήσουν με κανονικούς ρυθμούς τη σχολική χρονιά που διανύουμε. Ελπίζουμε και παρακαλούμε στην κατανόησή σας, για την επίλυση αυτών  των τόσο σοβαρών θεμάτων, για να μην αναγκαστούμε να δώσουμε περαιτέρω διαστάσεις σε  αυτά τα θέματα, αφού για κανένα δεν θα ήταν ευχάριστο. 

Αναμένοντας την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου