Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Γ. Σούρλας: Κυβερνητική ανοχή στους φορολογικούς παραδείσους

Σε ανακοίνωσή του ο πρ. Υπουργός – Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας αναφέρει τα εξής:
Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από τότε που προκλήθηκε δημοσιογραφικός θόρυβος και πολιτικές εντάσεις για τους φορολογικούς παραδείσους και αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές της προθέσεις της κυβέρνησης.

Στις 6 Νοεμβρίου ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας δήλωνε: «Το ζήτημα των φορολογικών παραδείσων είναι μια πρόκληση, τόσο για την παγκόσμια κοινότητα, όσο και για την ελληνική κυβέρνηση» και έκανε λόγο για «μια καλομαθημένη οικονομική ελίτ, που φορτώνει προκλητικά τα βάρη που τις αναλογούν στους πιο αδύναμους».

Μετά από ένα μήνα στις 5 Δεκεμβρίου, στην συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα δεν συνηγόρησε στην πρόταση της Γαλλίας- Γερμανίας – Ιταλίας και άλλων χωρών, να ενταχθούν στη μαύρη λίστα, άλλες 47 χώρες, που αποτελούν φορολογικούς παραδείσους και να υποστούν κυρώσεις.

Επρόκειτο για την Μ. Βρετανία, την Ρωσία και
πολιτείες των Η.Π.Α. και άλλες χώρες για τις οποίες ο κ. Ευκλ. Τσακαλώτος, μαζί με άλλους 16 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2013 κατήγγειλε ότι η τότε κυβέρνηση γιατί: «δεν είχε κάνει τίποτε για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών, ούτε είχε προχωρήσει στην σύσταση μητρώου offshore εταιριών στο οποίο θα καταγράφονται υποχρεωτικά όλες οι παράκτιες εταιρίες, οι οποίες πραγματοποιούν έστω και μια εμπορική συναλλαγή στην Ελλάδα, ή κατέχουν ακίνητα στην χώρα.

Δυστυχώς τίποτε από όλα αυτά δεν έπραξε η σημερινή κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι όσο υπάρχουν αυτές οι πολιτικές, τα οχήματα της νομότυπης διαπλοκής στους φορολογικούς παραδείσους θα συνεχίζουν προκλητικά την δράση τους σε βάρος των φορολογουμένων πολιτών.