Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Απετράπη απόπειρα εμπρησμού στο δάσος της Σκοπέλου

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) στο νησί

Εστία πυρκαγιάς εντοπίστηκε σήμερα, 24-8-2019, στις 2.30 π.μ. σε δασική περιοχή κοντά στη Μονή Πετράκη, από τον προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου Επιπυραγό Βαγγέλη Καραμήντζα, ο οποίος εκείνη τη στιγμή περνούσε τυχαία από την περιοχή. Η πυρκαγιά, η οποία σύμφωνα με τον έμπειρο αξιωματικό αποδίδεται σε εμπρησμό, αφού στην περιοχή δεν υπήρχε εστία που να δικαιολογεί τυχόν αυτανάφλεξη, τέθηκε αμέσως υπό έλεγχο και ευτυχώς δεν επεκτάθηκε.

Από εκείνη την ώρα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου τέθηκε σε επιφυλακή σαρώνοντας όλο το δάσος για τυχόν δεύτερη απόπειρα εμπρησμού.

Σε λίγη ώρα στο νησί φθάνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), άνδρες του οποίου θα περιπολούν με πολιτικά σε όλο το νησί για τις επόμενες μέρες.

Επαγρύπνηση για να σωθεί το Δάσος

Την βοήθεια των υπηρεσιών του νησιού και των πολιτών για τις επόμενες ημέρες ζητάει ο προϊστάμενος του Π.Κ. Σκοπέλου επιπυραγός Βαγγέλης Καραμήντζας, καλώντας τους να έχουν τα “μάτια δεκατέσσερα” και στραμμένα στο Δάσος, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς και για οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή τους ή αντιληφθούν πυρκαγιά να καλούν και να ενημερώνουν το Π.Κ. Σκοπέλου, τηλ. 24240 24199 και 24240 24598.