Σελίδες

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Chef από την αρχή

Για μικρά και μεγάλα
«παιδιά» στην κουζίνα


Περισσότερες από 50 συνταγές
βήμα προς βήμα

Ένα βιβλίο που υπόσχεται να χαρίσει ευτυχισμένες ώρες δημιουργικής απασχόλησης σε ολόκληρη την οικογένεια.
Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος
στον Βόλο και στη Λάρισα
Βόλος, Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012, στις 7 μ.μ., στο PUBLIC Βόλου (Ογλ 28 & Ι. Κονταράτου 9)
Λάρισα, Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο ΑΝΕΜΟΣ (Κύπρου 47)
Ο Γιάννης Λουκάκος συναντά...
μικρούς και μεγάλους, μιλά για το νέο του βιβλίο, για τα μυστικά της τέχνης του και πώς η μαγειρική μπορεί να γίνει το αγαπημένο παιχνίδι όλης της οικογένειας.



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Στο νέο του βιβλίο ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν έφτιαξε το πρώτο του φαγητό. Ήταν μια μηλόπιτα που όπως τελικά αποδείχτηκε ήταν η αφετηρία για το ταξίδι του στον κόσμο της γαστρονομίας. Αναλογίστηκε, λοιπόν, πόσο πιο εύκολη θα ήταν η πρώτη μαγειρική του απόπειρα αν υπήρχε τότε ένα βιβλίο επεξηγηματικό, χωρισμένο σε βήματα, με συμβουλές και φωτογραφίες που θα έδειχνε τον δρόμο με τρόπο πιο σαφή. Ταυτόχρονα θυμήθηκε και αρκετούς φίλους του, που αν και δεν είναι πια παιδιά, εξακολουθούν να χρειάζονται καθοδήγηση στην κουζίνα. 
Έτσι γεννήθηκε το Chef από την αρχή, το οποίο απευθύνεται με προσιτό τρόπο σε μικρούς chef, αλλά και σε ενήλικες που αναζητούν ένα χέρι βοήθειας στην κουζίνα. Συγκεκριμένα, στο βιβλίο περιλαμβάνονται περισσότερες από 50 πρωτότυπες συνταγές, έξυπνα δομημένες σε βήματα, με τη συνοδεία των αντίστοιχων φωτογραφιών. Το Chef από την αρχή υπόσχεται να χαρίσει ευτυχισμένες ώρες δημιουργικής απασχόλησης σε ολόκληρη την οικογένεια. Ψάξτε λοιπόν το παιδί που και εσείς κρύβετε μέσα σας και αφεθείτε στα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις που αναδύονται μέσα από τις σελίδες.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΚΑΚΟ
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1973. Μεγάλωσε στην Αθήνα και επέστρεψε στις ΗΠΑ όπου σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Pennsylvania State University. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, άρχισε να εργάζεται σε εστιατόρια, αρχικά για χαρτζιλίκι αλλά και για να ασκεί το αγαπημένο του χόμπι, τη μαγειρική. Τελικά αποφάσισε να ακολουθήσει τη μαγειρική επαγγελματικά και ξεκίνησε σπουδές που διήρκεσαν δύο έτη. Στη συνέχεια εργάστηκε σε εστιατόρια της Νέας Υόρκης.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, το 2000, εργάστηκε στο Boschetto, αρχικά ως sous chef ενώ αργότερα ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα την ηγεσία της κουζίνας ως chef. Το 2004 ξεκίνησε να εργάζεται στον Όμιλο Yes Hotels & Restaurants (Semiramis, Twentyone, Periscope), στη θέση του Executive Chef της εταιρείας. Μέσα από αυτήν τη θέση κατάφερε να δημιουργήσει το προσωπικό του στιλ στη μαγειρική για το οποίο αναδείχτηκε και έλαβε το βραβείο Gourmet της Ελευθεροτυπίας το 2006 και το 2007.
Ακολουθώντας το όραμά του για ένα δικό του εστιατόριο αποχώρησε από τα ξενοδοχεία τον Ιούλιο του 2008 και άρχισε να ψάχνει για χώρο στην περιοχή του Χαλανδρίου. Το άνοιγμα του εστιατορίου «Ψωμί & Αλάτι» στις 2 Απριλίου 2009, αποτελεί, μέχρι στιγμής, την πραγμάτωση ενός από τους σημαντικότερους επαγγελματικούς του στόχους.
Το 2010 ο Γιάννης Λουκάκος συμμετείχε, ως κριτής, στο επιτυχημένο τηλεοπτικό πρόγραμμα Master Chef, το οποίο προβλήθηκε από το Mega Channel, ενώ συμμετέχει και στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Junior MasterChef, το οποίο προβάλλεται από το ίδιο κανάλι.
Το προηγούμενο βιβλίο του Ψωμί και αλάτι: The cookbook βραβεύτηκε από τα βραβεία Gourmet ως το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής της χρονιάς 2010-2011 από έλληνα συγγραφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.