Σελίδες

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Το ασχημόψαρο που μεταμορφώνεται στο πιάτο!

Φθηνή στη Σκόπελο, με τιμή σφυρίδας στα "γκουρμέ" μαγαζιά
Η πεσκανδρίτσα ("μπράσκα" την λένε οι ψαράδες) είναι ένα πανάσχημο, παραπεταμένο για τους πολλούς ψάρι, με ένα τεράστιο πλατύ κεφάλι με κοφτερά δόντια και μια τρυφερή, νοστιμότατη, χωρίς κόκαλα ουρά.
Από τα πιο νόστιμα, για όσους ξέρουν να την μαγειρέψουν, αλλά και όσους ξέρουν να φάνε, γι΄αυτό η τιμή είναι υψηλή στην ψαραγορά της Αθήνας και τα καλά εστιατόρια, ενώ σχεδόν χαρίζεται, λόγω μη ζήτησης, στη Σκόπελο και Αλόννησο.
Φημισμένη η "Πεσκανδρίτσα ψαρόσουπα" του Λευτέρη Λαζάρου, αλλά και οι συνταγές άλλων σεφ που την έκαναν γνωστή στις καλές ψαροταβέρνες…
Δείτε ένα βίντεο πως ο Βασίλης από την “Επιβίωση” καθαρίζει μια μπράσκα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.