Σελίδες

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Η αλήθεια να λέγεται...

Με καλή διάθεση και τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας οι κυρίες στον πάγκο κοπής δεν παίζουν με τη δημόσια υγεία και εξυπηρετούν τους πελάτες με ασφάλεια, ενώ οι πελάτες αισθαίνονται σιγουριά. Όσο για την πολύωρη χρήση μάσκας κατά την εργασία τους μας είπαν «...τί να κάνουμε, πρέπει να γίνει!»
Σχολαστικά λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας των πελατών και εργαζομένων στο s/m "Σκλαβενίτης" στη Σκόπελο, με αποτέλεσμα οι πελάτες να αισθάνονται ασφάλεια στη διάρκεια των αγορών τους, αλλά και όταν γυρίζουν σπίτι με τις προμήθειες τους.

Στην είσοδο υπάρχει φροντίδα ώστε εντός του καταστήματος να βρίσκονται τόσα άτομα, ώστε να αντιστοιχεί ένα ανά 10m².

Στους πάγκους κοπής και μη τυποποιημένων προϊόντων το προσωπικό υποχρεωτικά φοράει λευκή στολή εργασίας, γάντια μιας χρήσης, εξωτερικά ποδιά μιας χρήσης και φυσικά μάσκα.

Υπενθυμίζουμε τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2 στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος:

• Αποτροπή της εισόδου πολλών ατόμων ταυτόχρονα στην επιχείρηση 1 άτομο /10 τετραγωνικά μέτρα, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

• Ύπαρξη, σε ευκρινή θέση στις εισόδους και τις εξόδους των καταστημάτων, φιάλης αλκοολούχου διαλύματος (με αντλία έγχυσης και βάση) για την υγιεινή των χεριών, προς χρήση των πελατών.

• Οι υπάλληλοι να φορούν γάντια και να πλένουν τα χέρια τους μετά την απόρριψη αυτών.

• Οι υπάλληλοι που εργάζονται στην εφοδιαστική αλυσίδα να φορούν γάντια και προστατευτική μάσκα κατά το άνοιγμα και τη διαχείριση των εμπορευμάτων.

• Σε επιμέρους τμήματα εντός των υπεραγορών τροφίμων, όπως χώρος κοπής τυριών κ.λ.π να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών.

• Ο υπάλληλος πίσω από το χώρο κοπής να αφήνει πάνω στο διαχωριστικό, όπου υπάρχει η δυνατότητα, το προς πώληση προϊόν.

• Κατά τη διάρκεια παραμονής έμπροσθεν των ταμείων να τηρείται 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των πελατών.

• Σε περίπτωση που τα ταμεία δεν φέρουν προστατευτικό τζάμι μεταξύ πελάτη και ταμία ο πελάτης να απέχει τη μέγιστη εφικτή απόσταση.

• Αποφυγή χρήσης μετρητών κατά τη συναλλαγή.

• Επιμελής και συχνός καθαρισμός των αντικειμένων κοινής χρήσης.

Οδηγίες ατομικής υγιεινής προς τους εργαζόμενους και τους πελάτες

• Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό.

• Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση του μέσα στους κάδους απορριμμάτων.

• Τακτικό πλύσιμο των χεριών των εργαζομένων με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης οι οποίες θα απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων. Το πλύσιμο των χεριών πρέπει να γίνεται απαραίτητα μετά την επαφή με αναπνευστικές εκκρίσεις και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Επισημαίνεται ότι τα γάντια δεν αντικαθιστούν το πλύσιμο των χεριών.

• Άτομα με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού να μην προσέρχονται στην εργασία τους μέχρι το πέρας των συμπτωμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ↓

'Αγγελος Ξηντάρης: Σας παρακαλούμε κατά την εξυπηρετήση του κοινού να τηρείτε τα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού