Σελίδες

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Ακρογιαλιές Δειλινά | ...γιατί το μπουζούκι στη Σκόπελο αλλάζει χέρια από γενιά σε γενιά!


Ο δεκατετράχρονος Λευτέρης Σκλάβος είναι ο μικρότερος οργανοπαίχτης στο ντοκιμαντέρ, ο οποίος ξεκίνησε το μπουζούκι δέκα χρονών με δασκάλους την Κατερίνα Καραγιάννη, τον Γιώργο Αναγνώστου και τον Παναγιώτη Αστεριάδη, τους οποίους, όπως μας λέει, τους αγαπά και τους ευχαριστεί γιατί τον μάθανε μπουζούκι και τον πήγαν ένα βήμα πιο μπροστά. 

Ο Λευτέρης θα μας πει πώς αγάπησε το λαϊκό τραγούδι και τί τον ώθησε να μάθει μπουζούκι. Πως ένας απο τους λόγους που του αρέσουν τα λαϊκά τραγούδια είναι γιατί ειναι βγαλμένα μέσα από τη ζωή και όταν τα τραγουδάει νιώθει τις πικρές, τις χαρές, τις φτώχειες των ανθρώπων που τα δημιούργησαν και συγκινείται. 

Του αρέσει να παίζει σε μαγαζιά και το καλοκαίρι του 2021 έπαιξε με τον Γιάννη Ανδριώτη στο εστιατόριο της “Κυρατσώς”. Όταν ο κόσμος έχει διάθεση για χορούς και τραγούδια και το διασκεδάζει πραγματικά, ο Λευτέρης χαίρεται και η χαρά που πρόσφερε του γυρίζει πίσω, όπως μας λέει. 

Τον Γιάννη Ανδριώτη θα τον χαρακτηρίσει “ως ένα μεγάλο σχολείο” και θα μας πει πως όταν ο Γιάννης παίζει το ακορντεόν του είναι σαν να παίζει μια ορχήστρα δέκα οργάνων. 

Μέσα από τα λόγια του Λευτέρη, στην ταινία, θα μάθουμε γιατί το μπουζούκι στη Σκόπελο αλλάζει χέρια από γενιά σε γενιά!

Έπεται συνέχεια...

Δείτε το τρέιλερ εδώ https://www.youtube.com/watch?v=nGJltOC4uJE&t=4s

Υποστηρίξτε μας εδώ https://www.paypal.com/donate/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.