Σελίδες

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΕΣ ΠΡΟΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ: Θρασύτατη εφοπλιστική πρόκληση με εκκωφαντική σιωπή της Κυβέρνησης!


Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευσθεί, οι πλοιοκτήτες της ΑΝΕΣ, χωρίς καν μια ανακοίνωση «για τα μάτια του κόσμου», διακόπτουν από τις 4/9/2022 τα δρομολόγια του «ΠΡΩΤΕΑ» προς τις Σποράδες, την ώρα που, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, έχουν εκδοθεί εκατοντάδες εισιτήρια αφήνοντας στα κρύα του λουτρού και αναστατώνοντας χιλιάδες επισκέπτες που κάνουν ή  έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους στα νησιά, αλλά και τους κατοίκους τους. 

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, κάτι που οι Σποραδίτες γνωρίζουν από πρώτο χέρι, καθώς το μοναδικό κριτήριο των εφοπλιστών είναι η μεγιστοποίηση των κερδών τους και όχι οι ανάγκες εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.


Καταρρέουν, έτσι, με πάταγο οι θριαμβολογίες της Κυβέρνησης της ΝΔ, των τοπικών βουλευτών της, της νεοδημοκρατικής περιφερειακής αρχής, αλλά και των δημοτικών αρχών, που κάθε αρχή καλοκαιριού φουσκώνουν σαν παγόνια για τα καράβια που τάχα φέρνουν για τον τουρισμό και το χειμώνα «κάνουν την πάπια» όταν τα νησιά μένουν επί τρίμηνο και τετράμηνο με ένα καράβι στη γραμμή, γονατίζοντας και με αυτόν τον τρόπο τις λαικές οικογένειες των Σποράδων.


Η ενέργεια της πλοιοκτήτριας εταιρείας δεν είναι τυχαία. Αποτελεί φυσικό επακόλουθο της προνομιακής μεταχείρισης που απολαμβάνουν αδιατάρακτα  οι εφοπλιστές ανεξάρτητα από ποιο κόμμα του κεφαλαίου είναι στην κυβέρνηση. Με δεκάδες συνταγματικά κατοχυρωμένες φοροαπαλλαγές που φέρουν την υπογραφή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με συνεχείς κρατικές επιδοτήσεις από τους κόπους των εργαζομένων, με τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, με τεράστιες αυξήσεις στα εισιτήρια εν μια νυκτί, προχωρούν ασύδοτα σε οποιαδήποτε κίνηση εξυπηρετεί τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους. 

   

Καλούμε τον λαό των Σποράδων να μην επαναπαυθεί από τις «παρεμβάσεις» βουλευτών και τοπικών αρχών, που αφήνουν την αγωνιστική τους προβιά στους προθαλάμους του γραφείου του υπουργού Ναυτιλίας και να απαιτήσει τώρα την ΑΜΕΣΗ κάλυψη των δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των κατοίκων, χωρίς καμιά κρατική επιδότηση και χωρίς επιβάρυνση για όσους επιβάτες και οχήματα  είχαν εκδοθεί  εισιτήρια.

Παράλληλα, να μην περιμένει τη λύση των προβλημάτων του από την σημερινή και κάθε άλλη αστική κυβέρνηση, να μη συμβιβαστεί με τον προδιαγραφόμενο χειμωνιάτικο ακτοπλοικό αποκλεισμό και πιθανές νέες αυξήσεις-φωτιά που επιβάλλουν οι πλοιοκτήτες, να δυναμώσει τώρα ο μαζικός οργανωμένος αγώνας και η διεκδίκηση σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για:


-Τακτική και ασφαλή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία όλο το χρόνο για τους κατοίκους και των 3 νησιών των Βορείων Σποράδων


- Μείωση όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, επιβατών και οχημάτων, κατά 50%, δωρεάν μετακίνηση για φοιτητές, στρατευμένους, ΑΜΕΑ, χρονίως πάσχοντες


-Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς των ναυτεργατών


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ                  

ΚΟΒ ΣΚΙΑΘΟΥ- ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 


Σκιάθος- Σκόπελος, 27/08/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.