Κάτοικοι - επαγγελματίες της Σκοπέλου με έγγραφο το οποίο υπογράφουν, ζητούν από τον Δήμο Σκοπέλου, το Λιμενικό Ταμείο, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Κτηματική Υπηρεσία και υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού την κατασκευή πλωτής εξέδρας στον Άγ. Γιάννη στο Καστρί. Το κείμενο αναφέρει τα εξής:
«Το έργο mamma mia που γυρίστηκε στις όμορφες παραλίες του νησιού μας τίναξε τη δημοσιότητά του στα ύψη. Έγινε γνωστό στα πέρατα του κόσμου. Όλοι μιλούν για τις όμορφες παραλίες του, για το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη. Πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να παντρευτούν στον Άγιο Ιωάννη και μάλιστα να πάνε με σκάφος. Αυτό μας λένε στα μηνύματα που στέλνουν με το interner.Πώς να πάνε όμως αφού δεν υπάρχει μια εξέδρα πλωτή ή σταθερή για να μπορούν να δένουν τα σκάφη ώστε να επιβιβάζονται και αποβιβάζονται οι τουρίστες με ασφάλεια;
Ζητούμε λοιπόν από τον φορέα που είναι αρμόδιος, να κατασκευάσει αυτή την προβλήτα στον Άγιο Ιωάννη ώστε να μπορούν να δένουν με ασφάλεια τα σκάφη που μεταφέρουν τουρίστες.
Με το έργο αυτό θα εξυπηρετηθούν χιλιάδες επισκ΄λεπτες που θέλουν να επισκεφθούν το εκκλησάκι από τη θάλασσα με σκάφος ή να τελέσουν το γάμο τους.
Το εκκλησάκι θα γίνει πόλος έλξης τουριστών.
Πιστεύουμε ότι τα οφέλη για το νησί μας από τον τουρισμό θα είναι τεράστια. Εάν πραγματικά ενδιαφέρεστε για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού δεν θα αρνηθείτε την κατασκευή αυτής της προβλήτας, το κόστος της οποίας θα είναι μηδαμινό σε σύγκριση με το όφελος από την τουριστική ανάπτυξη.
Σας ευχαριστούμε και ευελπιστούμε στη θετική έγκρισή σας.»
(ακολουθούν υπογραφές)
Έλεος......όχι και ο Αί Γιάννης εμπόριο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πως θα βγάζουν την όμορφη φωτογραφία τους όταν στο πλάνο θα μπαίνει και η πλωτή εξέδρα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η Παναγίτσα του Πύργου είναι γραφική αλλά κανείς δε θέλει να φωτογραφήσει τα υποκείμενα τσιμέντα και αυτοκίνητα.
Και αν θα κάνουν το γάμο τους εκεί, γιατί να μην έρθουν από το δρόμο?
Μην πειράζετε το όμορφο τοπίο. Φτάνει πιά...
ΑπάντησηΔιαγραφήgi ayto einai wraio to ekklhsaki! dioti den exei akomh ayto to ploto ektroma! afhste tis plwtes eksedres kai koitakste na parete kamia galazia shmaia gia tis paralies mas, mono sthn psitalia den edwsan epenanti apo ta nayphgia toy skaramagka.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον απέτυχε η προσπάθεια να χαλάσουν το τοπίο. Ευτυχώς!..
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιακοπές στα νησιά του «Μάμα Μία»
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010, 12:18
Στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου έχει φτάσει ο απόηχος του «Μάμα Mία», με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον αρκετών Ιαπώνων να στρέφεται προς την κατεύθυνση των νησιών όπου γυρίστηκε η συγκεκριμένη ταινία.
Η Σκιάθος και η Σκόπελος μονοπωλούν, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, το ενδιαφέρον των Ιαπώνων και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κρατήσεις για τον προσεχή Ιούλιο, ενώ στους στόχους των ιθυνόντων είναι η διεύρυνση των κρατήσεων και για τα τρία νησιά.
Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η κα Μαρία Μανδελιά, διευθύντρια τουριστικού γραφείου που λειτουργεί στη Σκιάθο, «στόχος της τουριστικής επιχείρησης που εκπροσωπούμε, με έδρα την Αθήνα, είναι η ασιατική αγορά. Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε γραφεία πέραν της Ελλάδος, στην Οζάκα, το Τόκυο, το Πεκίνο, τη Σαγκάη και αλλού, αναπτύσσοντας το τουριστικό πεδίο προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ίδια, «οι Ιάπωνες έχουν αρχίσει να ζητούν επίσκεψη στα νησιά του ''Μάμα Mία'' και γι’ αυτό τον λόγο προγραμματίζουμε τη διοργάνωση εκδρομών στα σημεία όπου γυρίστηκε η ταινία, το γραφικό εκκλησάκι του Αη Γιάννη στο Καστρί και αλλού».
Οι πρώτες αφίξεις των Ιαπώνων είναι μεμονωμένες και αναμένονται τον Ιούλιο στη Σκιάθο και τη Σκόπελο, δημιουργώντας νέες προοπτικές στο τουριστικό πεδίο, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι τουρίστες αναζητούν πολυτελή καταλύματα.
«Ο απόηχος της ταινίας σαφώς δεν έχει πάψει» επισημαίνει η κ. Μανδελιά «και αποτελεί αναμφίβολα την πιο ισχυρή διαφήμιση για τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Γι’ αυτό τον λόγο διευρύνεται διαρκώς ο κύκλος των εθνικοτήτων που επισκέπτονται την περιοχή κι αυτό είναι πολύ θετικό στοιχείο για όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό» καταλήγει.
Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στη γειτονική Σκόπελο και, όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο δήμαρχος του νησιού κ. Χρήστος Bασιλούδης,
«πολλοί ξένοι, Άγγλοι κυρίως και Αυστραλοί, επιλέγουν τη Σκόπελο, προκειμένου να τελέσουν τους γάμους τους στη διάρκεια του καλοκαιριού.
«Αξίζει να αναφέρουμε» προσθέτει ο ίδιος «ότι τον τελευταίο μήνα έχουμε τελέσει περισσότερους από εννέα γάμους αλλοδαπών στο νησί».
Οι διαδρομές στα ειδυλλιακά σημεία του νησιού όπου γυρίστηκαν σκηνές από την ταινία «Μάμα μία», έχουν συμπεριληφθεί πλέον στο ημερήσιο πρόγραμμα των τουριστικών σκαφών και όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλούδης «το περασμένο Σάββατο, ζεύγος νεόνυμφων μαζί με τους συγγενείς τους επισκέφτηκαν με σκάφος την περιοχή του Αμάραντου, όπου γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την περιοχή».
Το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των ξένων τουριστών είναι, όπως εκτιμάται, ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας σε σχέση με την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των νησιών και στο σημείο αυτό επικεντρώνονται οι προσπάθειες και το ενδιαφέρον των ιθυνόντων.
Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
Το τοπίο του "Αγίου Ιωάννη" δεν θα αλλοιωθεί, ούτε θα χαλάσει με την τοποθέτη μιας πλωτής εξέδρας.Υπάρχει αρκετή έκταση και μπορεί να τοποθετηθεί μακριά από το βράχο και σε ποιό υπάνεμο σημείο,αυτό θα το κρίνουν οι ειδικοί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τον "Αγιο Ιωάννη",ας αιτηθούν να γίνει μια παρέμβαση για να αποκατασταθεί το έκτρωμα του τσιμένου κάτω από το βράχο, που μένει εκεί πάνω από 20 χρόνια για να μας θυμίζει την εγκληματική ανθρώπινη παρέμβαση.
Οι σκηνοθέτες του "Μάμα Μία" το σκέπασαν με ψεύτικους βράχους.Πως να δείξουν κάτι τέτοιο κάτω από ένα μνημείο.Ο "Αγιος Ιωάννης" είναι ένα μνημείο απείρου κάλλους και ομορφίας.
Αντί να φτιάξετε βλακείες στο Αι-Γιάννη καλύτερα να ΓΚΡΕΜΊΣΕΤΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σπίτι της Αμερικάνας που χαλάει το τοπίο και εδώ και πολλά χρόνια δεν κατοικείται από κανέναν. Μην θυμηθούμε τον τρόπο που χτίστηκε στο οικόπεδο της εκκλησίας
Και
να γκρεμίσετε τα τσιμέντα στην βάση της πέτρας. Τώρα για μια όμορφη ξύλινη μικρή εξέδρα δεν νομίζω ότι κανείς θα είχε αντίρρηση.
Δεν φτάνει που δεν μπορούμε να κολυμπήσουμε και να σταθούμε στον Αμάραντο τον Αύγουστο απο τα λάδια, τις βενζίνες, τις πεπονόφλουδες και τα λοιπά απορρίμματα που "ξεφορτώνουν" τα σκάφη που αράζουν εκεί και μετατρέπουν τον χώρο σε ιδιοκτησία τους (δυστυχώς συνήθως απο καλούς συμπατριώτες μας) τώρα θα γίνει το ίδιο και στον Αι - Γιάννη?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζεστε τους χιλιάδες επισκέπτες εκεί (όπως αναφέρει το παραπάνω έγγραφο) και το τι αυτό μπορεί να προκαλέσει στο τοπίο αλλά και στο θαλάσσιο φυσικό περιβάλλον?
Αναρωτιέμαι και φοβάμαι για το τι μπορεί να ακολουθήσει.. κατασκευή προβλήτας και στον Αμάραντο? διάνοιξη δρόμου στο Βελανιό? Δεν επιθυμούμε τέτοιου είδους ανάπτυξη!
Αυτό που είναι πράγματι απαραίτητο είναι να γκρεμιστούν τα τσιμέντα στη βάση και ας τοποθετηθούν επιπλέον κάδοι για απορρίμματα στις παραλίες. Απλά πράγματα και ανέξοδα.
To ίδιο συμβαίνει και στην Ψαθούρα. Σμαραγδένιος βυθός, ασημένια αμμουδιά αλλά η απόβαση τουριστών έχει τις συνέπειές της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα «ενθύμια» που αφήνουν πολλά...
Τα υπέροχα κρινάκια της Παναγιάς που φυτρώνουν έκει κινδυνεύουν με εξαφάνιση! Κάθε Σεπτέμβρη τα σημάδια είναι αισθητά.
Εδώ φάσκουμε και αντιφάσκουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τη μία ζητάμε τουριστική προβολή,
διαφήμιση του νησιού, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών και από την άλλη οι χιλιάδες επισκέπτες θα προκαλέσουν καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.
Τελικά τι ζητάμε;
Το φυσικό περιβάλλον θα προστατευτεί από την ευσυνηδεισία κάθε ατόμου.Γιατί χωρίς αυτό δεν υπάρχει ζωή.
Υπάρχουν πολλά μέρη του νησιού που πρέπει να αξιοποιηθούν,όχι να καταστραφούν.
Ο τουρίστας έρχεται να χαρεί όλες τις φυσικές ομορφιές του νησιού,για να πάει εκεί, πρέπει να υπάρχουν δρόμοι.Δεν χρειάζεται να είναι φτιαγμένοι από άσφαλτο ή τσιμέντο.Πρέπει να είναι καθαροί και βατοί.
Μιλάμε συνέχεια για τους γείτονες και την μεγάλη σημασία που δίνουν στην προβολή του τόπου τους.Εκμεταλλεύονται το "Μάμμα Μία" με μία και μοναδική σκηνή που γυρίστηκε στο νησί.
Αν αυτοί είχαν τον "Αγιο Ιωάννη" τι θα έκαναν;