Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Μια τέτοια ρύθμιση θα ανέτρεπε τον «Καλλικράτη»!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Mία τέτοια ρύθμιση εγείρει διεκδικήσεις περιφερειακών ενοτήτων όλης της χώρας που ανατρέπουν τη δομή του «Καλλικράτη»(!)
Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας κα Ροδούλα Ζήση, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, το υπόμνημα των Δημάρχων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, αναφορικά με την ανάγκη θεσμοθέτησης θέσεως Αντιπεριφερειάρχη και τριών συμβούλων από τις Βόρειες Σποράδες στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.  
Στη συνέχεια, η κα Ζήση είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ραγκούση, κατά την οποία τον ευχαρίστησε για την συνέπειά του στις δεσμεύσεις που της είχε δώσει για εκπροσώπηση των Βορείων Σποράδων στο Περιφερειακό Συμβούλιο και για την αναγνώριση, για πρώτη φορά, της νησιωτικότητας των τριών νησιών και του ζήτησε να υλοποιηθεί το αίτημα των τριών Δήμων για ορισμό Αντιπεριφερειάρχη και ανάλογων συμβούλων και στην περίπτωση των Βορείων Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 
Ο Υπουργός αναφέρθηκε «στην αρχή της αναλογικότητας και στην συνταγματικότητα των ρυθμίσεων», δηλώνοντας ότι «πρόκειται περί διαφορετικών πληθυσμιακών αναλογιών και ότι μία τέτοια ρύθμιση εγείρει διεκδικήσεις περιφερειακών ενοτήτων όλης της χώρας που ανατρέπουν τη δομή του "Καλλικράτη". Στα πλαίσια του νομού Μαγνησίας, ο Αντιπεριφερειάρχης θα μπορούσε να προέρχεται από τις Βόρειες Σποράδες ή από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Μαγνησίας».  
Η κα Ζήση επέμενε στην υποστήριξη των θέσεων των τριών Δήμων και περιμένει και την επίσημη γραπτή απάντηση στην αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.