Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ζητούμε 5η περιφερειακή ενότητα

Οι δήμαρχοι Σκιάθου Ν. Πλωμαρίτης, Σκοπέλου Χρ. Βασιλούδης και Αλοννήσου κ. Π. Βλάικος, με αίτημά τους προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση, τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο, τους βουλευτές Μαγνησίας και τον Νομάρχη κ. Παπατόλια ζητούν 5η περιφερειακή ενότητα Σποράδων στην περιφέρεια Θεσσαλίας.
Οι τρεις δήμαρχοι στο αίτημά τους αναφέρουν:
«Η εκπροσώπηση της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χωρίς την θεσμοθετημένη θέση Αντιπεριφερειάρχη και τριών συμβούλων, δεν επιφέρει καμία απολύτως αλλαγή στην μέχρι τώρα αδιάφορη και κακή δομή της Δημόσιας Διοίκησης με τα αρνητικά και αντιαναπτυξιακά χαρακτηριστικά της.
Τα στοιχεία που εμπεριέχονται στην έννοια της «νησιωτικότητας», όπως αυτή ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλουν τον χαρακτηρισμό των Δήμων: Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, ως νησιωτικών Δήμων, πράγμα που δεν υφίσταται έως σήμερα και επιπροσθέτως ούτε ουσιαστική εκπροσώπηση του διακριτού Περιφερειακού Διαμερίσματος  Σποράδων εντός της Περιφερειακής Ενότητας της Θεσσαλίας.
Τα ανωτέρω εγένοντο αντιληπτά επιτέλους από το Υπουργείο Εσωτερικών και αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στην περίπτωση εκπροσώπησης των νησιών του Αργοσαρωνικού στην Περιφέρεια Αττικής δια του διορισμού Αντιπεριφερειάρχου και αναλόγων συμβούλων, οι οποίοι τυγχάνουν γνώστες των νησιωτικών θεμάτων, τις ιδιομορφίες αυτών και διαφοροποίησής των.
Επιζητείται η κατ’ όμοιο τρόπον αντιμετώπιση του ιδίου προβλήματος, δηλαδή δια του διορισμού Αντιπεριφερειάρχη και αναλόγων συμβούλων και στην περίπτωση του συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, άλλως η αντιμετώπιση των προβλημάτων θα είναι αρνητική με τις εντεύθεν συνέπειες.
Η πληθυσμιακή διαφοροποίηση μεταξύ των νησιωτικών συμπλεγμάτων Αργοσαρωνικού και Βορείων Σποράδων, δεν διαφοροποιεί ουδόλως την ταυτότητα των προβλημάτων που υφίστανται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Βορείων Σποράδων που υπάγεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. 
Εξάλλου ο μέσος όρος του ευρισκομένου πληθυσμού επί των νησιών των Βορείων Σποράδων κατά τους επτά μήνες του έτους κατά μέσο όρο ξεπερνά τις εβδομήντα χιλιάδες.
Υφισταμένης της ανωτέρω ομοιότητας των νησιωτικών προβλημάτων θα πρέπει άμεσα και οριστικά να οριστεί Αντιπεριφερειάρχης μετά των σχετικών συμβούλων εκπροσώπησης των νήσων, άλλως θα ακολουθήσουν εμπλοκές εις την ανάπτυξη του Σχεδίου «Καλλικράτης» με αρνητικές επιπτώσεις στην λειτουργία και ανάπτυξη των νησιών και δυσλειτουργίας των επωφελών ρυθμίσεων που προβλέπει η φιλοσοφία του Σχεδίου «Καλλικράτης».
Επίσης για να υπάρχει ουσιαστική εκπροσώπηση των Β. Σποράδων στη Περιφέρεια Θεσσαλίας θα πρέπει στο επί επεξεργασία σχέδιο νόμου με τίτλο Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές να αφαιρεθεί η λέξη «Θεσσαλίας» από τα άρθρα 120, 121 και 136 του Καλλικράτη, που τροποποιούνται από το άρθρο 18 του ανωτέρω σ/ν. Μόνο έτσι τα νησιά των Β. Σποράδων θα αποκτήσουν περιφερειακή ενότητα με Αντιπεριφερειάρχη και περιφερειακούς συμβούλους και θα αντιμετωπιστούν ομοίως με τα νησιά του Αργοσαρωνικού.»

3 σχόλια:

  1. Αυτό πρέπει να το διεκδικήσουμε δυναμικά! Όταν λέμε αποκλεισμό Δημαρχείου και δεν πατά ψυχή, ε, είμαστε αντάξιοι της μοίρας μας.

    Δεν γίνεται να τα έχουμε όλα δικά μας. Ούτε να φωνάζουν μόνο τρεις Δημάρχοι κι εμείς να κοιτάζουμε μόνο τα ρουμς. Επιλέξτε κύριοι!!!

    Όταν εμείς είμαστε απαθείς, απαθείς θα είναι και οι ιθύνοντες. Άλλο που δεν θέλουν, βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε.Μην ακούσω προγράμματα θα βγω και θα πετάξω αυγά και ντομάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αντι για περιφερειαρχες και αντιπεριφεριαχες και συμβουλους δεν παν να διωρθωσουν τα κακος εχοντα με τα δρομολογια των πλοιων .θα τελιωσει το καλοκαιρι και μετα θα βαλουν τα πλοια τι να πω .....ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΙ Η ΜΑΡΙΟΡΗ Ο ΦΕΡΕΝΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ. Δ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.