Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ο Thlimenosboufos γράφει για τον Αλέξη Τσίπρα

Μια από τις προηγούμενες μέρες, παρακολούθησα τον Α. Τσίπρα σε συνέντευξη που έδωσε σε δημοσιογράφο. Στο THE TOC. Περίπου 55 λεπτά ήταν οι ερωτο-απαντήσεις που άκουγα και έβλεπα.

Αυτός ο άνθρωπος θεωρεί πως έχει τον τρόπο να αντιμετωπίσει την κρίση αποτελεσματικά. Όμως όσο και να προσπαθούσα να καταλάβω τι έλεγε, δεν τα κατάφερα.

"Άλλο η δανειακή σύμβαση με τους εταίρους και το ΔΝΤ κι άλλο το μνημόνιο" είπε, υπονοώντας πως μπορεί να δανειστεί χωρίς να χρειαστεί να συμφωνήσει σε μέτρα δημοσιονομικής φύσης που θα του θέσουν οι δανειστές. Αναρωτήθηκα εάν λέει τόσο χοντρά ψέμματα με τόση ευκολία ή υπάρχει θέμα με την αντίληψη του, για το τι συμβαίνει γύρω του.

Ένα άλλο σημείο που με έκανε να ταξιδέψω στον σουρεαλιστικό του κόσμο, ήταν εκείνο, που πάλι με απλοϊκότητα υποστήριξε, πως οι μισθοί στο...
δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πάνε στα €750 την επόμενη της νίκης του στις εκλογές, όταν την ίδια στιγμή η φορολογία των επιχειρήσεων θα διατηρηθεί, οι κρατικές δαπάνες θα αυξηθούν και, όπως ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του είπε, θα γίνει και εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός. Δηλαδή, το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα πουλήσει τα ομόλογα του αναγκαστικά σε καταθέτες των τραπεζών, ώστε να τους αρπάξει τα μετρητά τους. Τώρα, από ποιους θα τα πάρουν είναι κι αυτό ένα μυστήριο. Οι πολύ πλούσιοι τα έχουν βγάλει τα ευρώ από την χώρα. Οι φτωχοί δεν έχουν καταθέσεις. Όσοι μικρομεσαίοι κατάφεραν να κρατήσουν 50-100 χιλιάδες τα έχουν κρύψει. Μάλλον αυτούς θα εννοεί. Δεν υπάρχει άλλη κατηγορία. Να περιμένουμε εφόδους στα σπίτια;

Εάν γίνουν όλα αυτά, οι μικροεπιχειρήσεις, που αποτελούν το 90% της οικονομίας μας, θα καταρρεύσουν όλες σε μια νύχτα. Αν τώρα η ανεργία είναι 27% δεν χρειάζεται και πολύ φαντασία για να καταλάβει κανείς που θα φθάσει.

Να προσθέσουμε στα παραπάνω όμορφα κι ωραία, την επαναπρόσληψη όλων των αδικημένων του Δημοσίου. Αυτοί που φύλαγαν κατουρημένες πράσινες και μπλε ποδιές για να... τρουπώσουν, μεταμορφώθηκαν σε αδικημένους. Εν τω μεταξύ είχε και συννεφιά εκείνη την ημέρα και κοίταζα μήπως βρέξει ευρώ....

Προσέξτε τώρα. Το διαπραγματευτικό όπλο που θα χρησιμοποιήσει όταν με το καλό έρθει στα πράγματα, θα είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους. Αυτό σημαίνει η φράση, το ευρώ δεν είναι φετίχ. Εκτός αν μιλούσε με σεξουαλικά υπονοούμενα και όχι με πολιτικά. Με άλλα λόγια θα εκβιάσει τους Ευρωπαίους πολίτες με φέσι 300δις. Φυσικά,το που θα βρει λεφτά μετά να κάνει πράξη όσα είπε, το άφησε στην δική μας φαντασία....

Αυτά λοιπόν θα κάνει ο Πίτερ Παν της Ελλάδας σε πρώτη φάση. Τι να πω. Έχει φάση το αγόρι…
Υστ: Αν κάποιος σύντροφος της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μου εξηγήσει τον Αλέξη κι αυτά που υποστηρίζει, η βοήθεια θα είναι καλοδεχούμενη. Επιχειρήματα του τύπου: "Δηλαδή αυτό που ζούμε είναι καλύτερο;" κι άλλα Λαζοπουλιακά, θα απορριφθούν:)
Thlimenosboufos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.