Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο

Γράφει ο 
Παν. Γρ. Σταμούλης
Παιδίατρος
Δεν θα έγραφα τόσο σύντομα, επειδή τον τελευταίο καιρό έχω κουραστεί να αναλώνομαι στα ίδια και στα ίδια. Είπα, όμως, αυτή τη φορά να αλλάξω «τροπάριο» και να το ρίξω λίγο στο… χαβαλέ. Άλλωστε, πάντα πίστευα ότι είμαστε λαός με χιούμορ κι αυτό, πολλές φορές, μας σώζει.

Δεν ξέρω τι πιστεύετε εσείς για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι μια παρεξηγημένη προσωπικότητα. Νομίζω ότι άδικα τον κατηγορούν σαν πολιτικό απατεώνα, επειδή δεν τήρησε καμιά από τις προεκλογικές του υποσχέσεις –δεν είναι άλλωστε ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που το κάνει– και σαν εθνικό προδότη, επειδή εκχώρησε (ξεπούλησε, για την ακρίβεια) την διαχείριση ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας στους πιστωτές – τοκογλύφους για 99 χρόνια.

Δεν είναι σωστό, πιστεύω, να τα ρίχνουμε όλα στον Αλέξη Τσίπρα. Δεν φταίει μόνο αυτός. Φταίνε και οι Έλληνες. Και εξηγούμε:

Αν οι Έλληνες είχαν κάνει πρωθυπουργό τον Τσίπρα το 2012, σήμερα θα είχαν μείνει ΜΟΝΟ 95 χρόνια εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας, αφού θα την είχε εκχωρήσει ήδη από τότε! Αυτό, απλά, σημαίνει ότι θα ήταν πάλι δική μας και θα κάναμε πάρτι το 2111 και όχι το …2115! Άρα, οι Έλληνες φταίνε, όχι ο Τσίπας. Τώρα κάντε υπομονή μέχρι το 2115!

Θα μου πείτε, βέβαια, ότι περνάει γρήγορα ο καιρός. Άλλωστε, τι είναι τα 99 (ούτε 100) χρόνια μπροστά στην… αιωνιότητα; Τίποτα! Το είπε και μια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Εδώ πέρασαν 400 χρόνια σκλαβιάς στους Τούρκους και δεν καταλάβαμε τίποτα, στα 99 θα κωλώσουμε;» Δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ τότε θα είμαι 155 χρονών και, σίγουρα, θα παραβρίσκομαι στο συγκεκριμένο πάρτι!  Θα είμαστε όλοι καλεσμένοι. Φροντίστε να μην λείψει κανείς.

Πάντως, για να σοβαρευτούμε λίγο, ας είμαστε ειλικρινείς. Η Ελλάδα –ολόκληρη μαζί με τους κατοίκους της– είναι εκχωρημένη από την ημέρα που ιδρύθηκε το νεοελληνικό κράτος. Τέλος οι εθνικοί μύθοι του ελληνικού σχολείου. Ώρα για την αλήθεια. Να η αλήθεια, μπροστά στα ματιά μας. Θα τη δούμε επιτέλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.