Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

"Σκοπελίτικη Εβδομάδα" / Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Χίλια καλώς ορίσατε στα μέρη τα δικά μας και εμείς σας περιμέναμε με όλη την καρδιά μας!


Το Δ.Σ. δούλεψε εντατικά πάνω στην σκέψη “πως θα προβάλλουμε τα ήθη, έθιμα και παραδόσεις του νησιού;” και καταλήξαμε στην γνωστή “Σκοπελίτικη Εβδομάδα”, η οποία εμπεριέχει τη λαογραφία, την τοπική παράδοση, τα τοπικά προϊόντα και ιστορία του τόπου. Αυτό που επιθυμούμε είναι η “Σκοπελίτικη Εβδομάδα” να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να εμπλουτίζεται από δράσεις, εκδηλώσεις και ομιλίες και να στηριχτεί από όλη την τοπική κοινωνία της Σκοπέλου.

Θα πραγματοποιηθεί από τις 4 Αυγούστου έως τις 12 Αυγούστου σε διαφορετικά σημεία της Χώρας της Σκοπέλου, ώστε και οι “παλιές γειτονιές” της Χώρας να γεμίσουν ζωή. Αυτό που επιθυμούμε είναι δείξουμε στους επισκέπτες και να υπενθυμίσουμε στους κατοίκους ότι το νησί διαθέτει εκτός από απαράμιλλη φυσική ομορφιά και μεγάλο πολιτιστικό και λαογραφικό πλούτο.

Διοργανωτές, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου με χορηγίες ντόπιων επαγγελματιών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την υποστήριξη του Δήμου Σκοπέλου.

Το πολιτιστικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει συγκεκριμένα 5 ημέρες εκδηλώσεων.

Η πρώτη ξεκινά στις 4 Αυγούστου, στην πλατεία “Γυφτόρεμα” με την παρασκευή...
και τη διανομή στο κοινό της περίφημης και πεντανόστιμης “Σκοπελίτικης Πίτας”.

Η δεύτερη στις 6 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του “Αρχοντικού Βακράτσα”, συνεχίζεται με την ιστορία του μοναδικού “Σκοπελίτικου Δαμάσκηνου” και στο τέλος το κοινό θα το δοκιμάσει.

Η τρίτη στις 8 Αυγούστου στην πλατεία του “Μύλου” θα παρασκευαστεί “Σκοπελίτικος Τραχανάς” το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει.

Η τέταρτη στις 10 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του “Σινέ Ορφέα”, θα παρουσιαστεί η ιστορία και τα είδη της “Σκοπελίτικης Ενδυμασίας”.

Η πέμπτη και τελευταία μέρα στις 12 Αυγούστου, περιλαμβάνει την αναβίωση “Σκοπελίτικου Γάμου”, το κέρασμα του σκοπελίτικου γλυκού “Χαμαλιού” και κρασιού και στο τέλος γλέντι με παραδοσιακή, ζωντανή μουσική. 

Με γνώμονα πάντα την διατήρηση και διάδοση των εθίμων και των παραδόσεων και με σεβασμό προς τα τοπικά ήθη, προβάλλουμε τα σκοπελίτικα τοπικά προϊόντα και τη λαογραφία, που υπακούουν αφενός στους σκοπούς του Συλλόγου και αφετέρου είναι σύμφωνα και στη μεγάλη αγάπη μας για το νησί και τις παραδόσεις του.

Αγαπάμε και θαυμάζουμε τον τόπο, στον οποίο ζούμε.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ Βόλου, Εφημερίδα Βόρειες Σποράδες, Skopelos On Line, ASTRA Skopelos TV, Skiathos Life, Skopelos TV.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. 
του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου.