Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Εργάκια στη Γλώσσα

Γ. Μιχελής: Από τη Γλώσσα λείπει το μεγάλο έργο
Παρέμβαση του Γ. Μιχελή στη λαϊκή συνέλευση της Γλώσσας:
«Όπως όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι έτσι και εγώ πρέπει να φροντίζουμε για την πρόοδο του νησιού μας συνολικά. Όλοι παλεύουμε για την ισόρροπη ανάπτυξη. Δεν παύει όμως να είναι από τη Γλώσσα και επομένως είναι λογικό σε ένα δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο συζητάμε διάφορα θέματα να προσπαθώ να πάρουμε αυτά που αναλογούν στη Γλώσσα. Η εμπειρία μου αυτά τα χρόνια είναι ότι η Γλώσσα παίρνει λιγότερα απ΄όσα πρέπει να πάρει.
Δεν αμφισβητώ την εργατικότητα και τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, αλλά σε δύο αποστροφές του λόγου τους και ο Δήμαρχος και ο Νίκος ο Βαφίνης είπαν για «κάποια εργάκια» που γίνονται στη Γλώσσα. Και πράγματι είναι μικρά έργα. Δεν έχουμε δει στη Γλώσσα μεγάλα έργα. Πού είναι;
Έχουμε γενικότερα πρόβλημα ανάπτυξης και τα «εργάκια» δεν είναι αυτό που θέλει το νησί μας.
Για την «Ελευθερώτρια»
Έχω μιλήσει με τον κ. Πρώιο και μου έχει πει τα σχέδια του για την «Ελευθερώτρια». Αυτό που έχει γίνει σήμερα -όπως ο ίδιος μου είπε- δεν έχει καμία σχέση. Άλλο σχεδίασε και άλλο έγινε...
Για το «Λούκι»
Θέμα «Λούκι» για μένα δεν υπάρχει. Άλλο να μεταφέρουμε τους πυλώνες και άλλο ανάπλαση...»

34 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κύριε Μιχελή ,
    Νομίζω πως ο Δήμαρχος σας απάντησε και πιστεύω πως το άκουσαν κι όσοι Γλωσσιώτες ήταν εκεί , τι έργα άνω των 100.000 ευρώ εκτελούνται , ή είναι προς εκτέλεση. Ούτε αυτό μας ικανοποιεί? Ούτε αυτό θέλουμε να το ακούσουμε και να το πιστέψουμε? Έλεος πια. Τι θέλουμε επιτέλους? Να ρίξουμε βόμβα στα χωριά αυτά και να τα φτιάξουμε πάλι απ΄ την αρχή?
    Ένας φίλος της Γλώσσας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη λέξη "εργάκια" την είπε πολλές φορές η ίδια η δημοτική αρχή.
    Ποιός είπε πως θέλει να ρίξει βόμβα στο χωριό μας; Κανείς μα Κανείς...
    Όμως ας δούμε φίλοι μου με καθαρά μάτια την αλήθεια και ας μην ντραπούμε να παραδεχτούμε πως σχεδόν τίποτα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ δεν έχει γίνει στη Γλώσσα. Και γιαυτό παραπονιόμαστε άλλωστε.
    Γνωρίζουμε καλά, το έχουμε δει και στο παρελθόν, πως έργα που "είναι προς εκτέλεση" τις περισσότερες φορές παραμένουν στα συρτάρια για πολλά χρόνια.
    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώντας με τον πιο πάνω φίλο θα πω , πως ναι , πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας , όχι κάποια στιγμή , μα τώρα και να βοηθήσουμε , απ΄ όποιο ΄΄μετερίζι΄΄ μπορεί ο καθένας μας να ξεπεραστούν , να δρομολογηθούν , να προτείνουμε , ό,τι θεωρούμε πως είναι καλό για τον τόπο μας! Ουσιαστικά πράγματα απ΄ ότι ακούστηκε , είδαμε , βλέπουμε , γίνονται στην περιοχή. Έστω κι αυτά τα λίγα! Τα ΄΄μαγικά ραβδάκια΄΄ , δυστυχώς δεν υπάρχουν αυτή την εποχή , για να δούμε φανταστικές μετατροπές. Στα συρτάρια δε , μπορεί να μείνουν , όπως σωστά λες φίλε , τα σχέδια που για τον Α η Β λόγο δεν ΘΕΛΟΥΝ να εκτελεστούν , απο την όποια Δημοτική Αρχή. Όπως το λιμάνι της Γλώσσας , που ακουγόταν απο την εποχή της Δημαρχίας Κου Περίσση πως είχε δρομολογηθεί να γίνει και μέσα στα συρτάρια υπήρχαν μόνο κάποια σχέδια και τίποτα άλλο! Όχι άλλα ψέμματα , ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ας προχωρήσουμε μπροστά .
    Ενας απ΄ τους φίλους της Γλώσσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλω να ρωτήσω τον παραπάνω φίλο, καλοπροαίρετα, δεν έχω διάθεση για αντιπολίτευση, να αναφέρει σε αυτό το μπλογκ τα "ουσιαστικά πράγματα που είδαμε, βλέπουμε, γίνονται στην περιοχή" όπως γράφει. Εγώ γιατί δεν τα βλέπω; Σε παρακαλώ φίλε γράψε τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως να μην έχουν το οικονομικό ΄΄βεληνεκές΄΄ άλλων έργων αλλά , υπάρχουν και πιστεύω πως είναι αυτά που μας είπαν : το πάρκινγκ ( αποσυμφόρηση των αυτοκινήτων στο χωριό μας ), ΄΄κούμπωμα΄΄ του δυτικού χωριού με το έργο της αποχέτευσης , η εξασφάλιση όπως ανέφερε ο Δήμαρχος της πίστωσης του ποσού των 880.000 ευρώ για την ασφαλτόστρωση απο ελαιοτριβείο Αντωνίου εως Μαρκ - Πατούνη - Περιβολιού , ΄΄τελική ευθεία΄΄ στο θέμα του Βιολογικού στη Γλώσσα , έστω , το μικρό κομμάτι ασφάλτου που έπεσε απο την στροφή του Αγ. Ρηγίνου εως πριν το Ν. Κλήμα , το ΄΄καθάρισμα του χώρου απο τα απορρίμματα και τα σκουπίδια απο τον Αγ. Κων/νο , η ανάπλαση στην ΄΄Ελευθερώτρια΄΄ , αλλάζοντας την εικόνα της εισόδου του χωριού μας ( ευελπιστούμε!). Θα επισυμμάνω όμως πως : δεν ενδιαφέρθηκαν για τον αθλητισμό ( ΄΄περπάτημα΄΄ του γηπέδου που αγόρασαν ) , την νεολαία ( ίσως κάποιο κέντρο νεότητας ) την παράδοση ( ας άκουγαν και ας διερευνούσαν την πρόταση - έγγραφο του Τριανταφύλλου , για Ναυτικό Μουσείο ) , το ΄΄σπρώξιμο΄΄ της μελέτης ή του σχεδίου όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Βαφίνης , για το λιμάνι του Λουτρακίου , κ.α...
    Είμαστε έτη φωτός πίσω σε πολλά ίσως ακόμα! Υπομονή ? Ως πότε ? Είδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για έργα που τα βλέπουμε να γίνονται, όχι για έργα που ΘΑ γίνουν. Και γιατί να κάνουμε υπομονή; Επειδή αυτοί δεν έχουν τις ικανότητες να τα προωθήσουν;

    Είναι ακριβώς όπως το έγραψες φίλε μου. Δεν έχουν το οικονομικό "βεληνεκές" γιατί δεν γνωρίζουν που θα το βρούν. Πόσες φορές πήγαν οι τοπικοί μας Γλωσσιώτες δημοτικοί σύμβουλοι σε κάποιο υπουργείο; ποτέ. Εκτός αν πήγαν και το κρατάνε κρυφό. Τότε να βγουν να μας το πουν, που πήγαν και τι έκαναν. Ξέρουν να βρουν προγράμματα και να φέρουν στο χωριό κάποια μεγάλα έργα; που να το ξέρουν. Δεν θέλω να τους προσβάλλω, αλλά δεν έχουν και τις απαραίτητες γνώσεις για να το κάνουν.

    Αλλά για πόσα χρόνια θα μένει πίσω ακόμα η Γλώσσα; Πόσο θα περιμένουμε ακόμα; Θέλουμε αυτοί που θα μας εκπροσωπούν να έχουν γνώσεις και μόρφωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βιολογικός Γλώσσας
    ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ... !!!
    Από ότι μας είπε και ο ίδιος ο δήμαρχος στο λόγο του, ο βιολογικός της Γλώσσας σε καμία "τελική ευθεία" δεν είναι. Τώρα γίνεται η μελέτη. Μόνο για τη μελέτη βρήκανε τα χρήματα. Όχι για το έργο του βιολογικού. Ο βιολογικός αυτός, αφού ο δήμαρχος δεν μπορεί να βρει τα χρήματα, δεν θα μπορέσει να τον φτιάξει ποτέ. Ούτε προσβάσεις έχει σε υπουργεία, ούτε κανείς τον γνωρίζει.
    Γιαυτό παραπονιόμαστε που πληρώνουμε εδώ στη Γλώσσα στο λογαριασμό του νερού και τον "φόρο" για ένα βιολογικό που δεν έχουμε δει ακόμα και πιστεύω ότι με αυτή τη δημοτική αρχή που έχουμε δεν θα δούμε ποτέ βιολογικό. Νομίζω μάλιστα ότι αυτό είναι παράνομο, να πλωρώνουμε δηλαδή για μια υπηρεσία που δεν μας παρέχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΥΡΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙ...
    ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΄΄ΔΑΣΟΣ΄΄ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!! ΕΥΓΕ!!! ΑΞΙΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας μας απαντήσει κάποιος επιτέλους.
    ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
    ΜΙΚΡΟ ΕΡΓΑΚΙ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να δηλώσω πως αυτούς που θα επιλέξουμε την επόμενη τετραετία να μας εκπροσωπήσουν ας έχουν τουλάχιστον γνώσεις και μόρφωση.
    Δεν θέλω να προσβάλλω κάποιον που δεν ξέρει αγγλικά, που δεν ξέρει υπολογιστές, που δεν πήγε σχολείο, αλλά πως μπορώ και να τον εμπιστευτώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από ανθρώπους που δεν έχουν πάει σχολείο έχω ακούσει λόγια να βγαίνουν απο την ψυχή τους. Κι αντιστοίχως απο μορφωμένους λόγια που να βγαίνουν απο την τσέπη τους... Όλοι μα όλοι κρίνονται από τα έργα τους!!! Μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Φτάνει η υποκρισία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λόγια...λόγια....λόγια....
    Όλοι εσείς οι μορφωμένοι που κρύβεστε τόσα χρόνια; Γιατί δεν βγαίνετε μπροστά για να σώσετε την Γλώσσα και να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας. Να τρέξετε στα Υπουργεία και στις αρμόδιες υπηρεσίες,μιας και ξέρετε να μιλάτε, για να φέρετε προγράμματα και χρήματα για την υλοποίηση μεγάλων έργων.
    Ποιοι είναι αυτοί οι μορφωμένοι άνθρωποι συγχωριανοί που ενδιαφέρονται να μας εκπροσωπήσουν;
    Γιατί δεν τους ονοματίζετε να τους ψηφίσουμε όλοι.
    Ο Γιώργος Μιχελής έβαλε υποψηφιότητα και δεν είδατε, με πόσους πολλούς σταυρούς τον τίμησε η Γλώσσα.Που δήθεν αγαπάει τα μορφωμένα παιδιά της.Γιατί πράγματι ο Γιώργος είναι αξιόλογος άνθρωπος."Αλλά ξέχασα, οι επιλογές μας είναι κομματικές"Πως να μας βοηθήσουν οι άλλοι αφού δεν βοηθάμε εμείς οι ίδιοι τον ευατό μας.
    Ας αποβάλλουμε από πάνω μας την μιζέρια και την κακοβουλιά.
    Σπυριδούλα Καρβέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΡΑΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ, ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ. Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΦΙΛΕ/Η ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΗΘΟΣ, ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙ ΑΥΤΟΣ. ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μάλλον ο φίλος πιο πάνω , δεν συγκράτησε πότε θα καλυφτούν οι λακούβες της ΄΄Λούτσας΄΄! Διοικητής και Δήμαρχος νομίζω τοποθετήθηκαν επ΄ αυτού. Ας ήταν στην Λαική Συνέλευση να τ΄ ακούσει απο κοντά...
    Για τα μαύρα χάλια είστε ΄΄ αγαπητικοί του νησιού΄΄ μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλοι μου, γιατί όσα δε φτάνετε τα κάνετε κρεμαστάρια;
    Οι αγράμματοι άνθρωποι είναι ξύλα απελέκητα.
    Γι’ αυτό στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, στα φροντιστήρια υπολογιστών, στα μαθήματα μουσικής, κλπ. Και μετά καμαρώνουμε όταν περάσουν σε κάποια σχολή εκτός νησιού και κάνουμε τόσες οικονομίες για να τα σπουδάσουμε.
    Ο αγράμματος…
    Ένας αγράμματος που δεν θέλει να είναι και πολιτικός γιατί ξέρει ότι θα αποτύχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα σε όλους τους φίλους.
    Μπορώ να πω πως τελικά , ΟΛΟΙ θέλουμε το δάσκαλό μας! Αυτό που γίνεται με τις τοποθετήσεις , τις σκέψεις , τις προστριβές των διαδικτυακών ΄΄φίλων΄΄ , μπορεί να μας βγάζει και σε καλό , όταν γίνεται καλοπροαίρετα! Μπράβο Σπυριδούλα! Χαίρομαι που μπορεί και μιλάει κάποιος ΄΄εκ των έσω΄΄! Δίχως φόβο μην του ΄΄ξηλώσουν΄΄ τα γαλόνια , μην τον ΄΄αποκεφαλίσουν΄΄ , μην τον στείλουν στο σπίτι του! Είναι πολύ καλό να μπορεί να γράφει κάποιος αντικειμενικά και χωρίς πολλή ΄΄σάλτσα και γαρνιτούρα΄΄! Όταν η θεωρία δεν μπορεί να συνυπάρξει με την πράξη και όταν τα δυο αυτά απέχουν έτη φωτός μεταξύ τους , τότε αγαπητοί μου είμαστε για κλάματα!! Όταν αποφασίσουμε και δούμε όπως γράφει η Σπυριδούλα , πως ΑΥΤΟΙ είναι οι άνθρωποι που μπορούν να μας κυβερνήσουν , κλείσουμε τα μάτια στις όποιες μικροκομματικές θεωρίες μας , δούμε και πιστέψουμε πως τα χωριά μας ΄΄έτσι΄΄ μπορούν να τσουλήσουν μπροστά , τότε το νησί ίσως ανασάνει πραγματικά κάποια στιγμή! Δίχως λόγια αλλά με έργα! Έστω και απο αγράμματους όπως ΄΄σώνει και καλά΄΄ θέλουν να γράφουν πως είναι μερικοί απο μας! Κι επειδή είναι και παινεύονται γι΄ αυτό , δεν νομίζω πως τους μειώνει σε τίποτα! Έπειδή βλέπουμε ή είδαμε και στο παρελθόν και τους γραμματισμένους , καλό είναι να βρίσκονται ΟΛΟΙ στην διάθεση του πολίτη! Απ΄ όλα τα λαικά στρώματα του νησιού μας! Κάθε πολιτικής πεποιθήσεως!
    Σας ευχαριστώ και πάλι.
    Νίκος Τριανταφύλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν έγραψα εγώ για πολιτικές πεποιθήσεις ή για κόμματα… δεν έγραψα για στρώματα λαϊκά ή άλλα υψηλά… και εννοείται πως δεν απευθύνομαι στον αγαπητό Νίκο Τρ. Στεναχωριέμαι μάλιστα γιατί το έχει πάρει πολύ ζεστά και προσωπικά όλο αυτό που γίνεται.
    Για γνώση και για μόρφωση έγραψα, τη δική μας και των παιδιών μας, που όλοι μας έχουμε δικαίωμα… γιατί αν έχουμε γνώσεις, που αυτές πρώτα τις παίρνουμε από τα σχολειά μας και από τους φωτισμένους μας δασκάλους, τότε μπορούμε να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι και να μην μας κοροϊδεύει ο κάθε «πονηρός» πολιτικάντης… καταλήξαμε στους τυφλούς να μας κυβερνούν οι μονόφθαλμοι.
    Εσύ Νίκο Τρ. ξεχωρίζεις, δεν είσαι ανάμεσά τους, απλά σε χρησιμοποιούν.
    O αγράμματος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άργησα (λόγω χαλασμένου υπολογιστή) να μπω στο blog πρόσφατα.

    Θα ήθελα από αυτή τη θέση να δηλώσω ότι στηρίζω τον τοπικό πρόεδρο της Γλώσσας κο Νίκο Τριανταφύλλου και διαφωνώ για τον άδικο λιθοβολισμό του από το ανώνυμο πλήθος.

    Τον κο Τριανταφύλλου τον γνώρισα μέσα από τη συνεργασία που είχαμε στο δήμο Σκοπέλου, επί δύο συνεχόμενα χρόνια, 2007 και 2008.

    Μια συνεργασία χωρίς προβλήματα, μέσα από την οποία διαπίστωνα καθημερινά την αμέριστη αγάπη για το χωριό του, την ανιδιοτελή συμπεριφορά του και την προσφορά του στα κοινά -που την έκανε πραγματικότητα με τις αρμοδιότητες που είχε ως πρόεδρος τοπικού.

    Δήμητρα Ρέκκα
    ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητε,Νίκο,εμένα τα "γαλόνια" μου τα ξήλωσε η μοίρα,ο Θεός,πές το όπως θές.
    Δεν φοβάμαι τους ανθρώπους,δεν έχω να χάσω ούτε να κερδίσω τίποτα, δεν με αγγίζουν οι απειλές."Προς την αθανασία συνήθως πάνε με πολύ λίγες αποσκευές"Βολταίρος.
    Με λυπεί όμως πάρα πολύ αυτή η απαξίωση,το πόσο έχουμε πέσει τόσο χαμηλά με συκοφαντίες,κακολογίες και προσωπικές αντιπαραθέσεις μέσα από το blog,είτε αυτές είναι επώνυμες είτε ανώνυμες,αυτό δεν έχει καμιά σημασία.
    Η Σκόπελος είναι από μόνη της ένα επίγειος παράδεισος.Κανένας βέβαια δεν αμφισβητεί ότι πρέπει να γίνουν πολλά,η ζωή εξελίσετε, οι απαιτήσεις αυξάνονται όλα όμως θα πρέπει να έχουν ως κέντρο τον άνθρωπο την αξιοπρέπειά του,την υγεία του,την καλύτερη ποιότητα ζωής του.
    Υπηρετώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πάνω από 25 χρόνια,για μένα δεν είναι μια δημοσιουπαλληλική σχέση εργασίας,είναι μια σχέση ζωής,αγάπης και προσφοράς για τον πολίτη, αυτό με έμαθε να είμαι ειλικρινής να μιλάω ελεύθερα,δεν έχω να κρύψω τίποτα και κανέναν.Όμως δεν είναι δίκαιο να μηδενίζουμε τα πάντα,όλοι οι δημοτικοί άρχοντες,γνωρίζοντας γράμματα ή μη,είχαν ψυχή και αγάπη για τον τόπο,έτσι το βίωσα εγώ.Κανένας δεν προσπάθησε να βλάψει τον τόπο,άλλος μπόρεσε και έκανε ποιο πολλά άλλος ποιο λίγα.
    Υπάρχουν βέβαια διαφορετικές πολιτικές,απόψεις και θέσεις,αυτό θα πει Δημοκρατία,και ας λάβουμε υπόψη μας τα λόγια του Βολταίρο "Δεν συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όλα όσα λες,αλλά θα υπερασπιστώ-ακόμα και με το τίμημα της ζωής μου-το δικαίωμα σου ελεύθερα να λες αυτά που πρεσβεύεις"
    Μπράβο στη Μίνα και στο Γιώργο που μας έδωσαν αυτή τη δυνατότητα.
    Σπυριδούλα Καρβέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχαριστώ τον φίλο ΄΄αγράμματο΄΄ που κάθε άλλο παρά αγράμματος πρέπει να είναι! Έτσι είναι φίλε , όπως τα λες. Η μόρφωση και η παιδεία παίζουν βασικό ρόλο στην ροή της ζωής μας. Δεν πρέπει όμως να υπάρχουν και οι άνθρωποι ΄΄του πεζοδρομίου΄΄ μέσα στα Δημ. Συμβούλια? Κι αν προκύπτει , τι θα πρέπει να τους κάνουμε? Να τους φιμώνουμε έτσι ώστε να μην τους ακούμε να μιλάν? Γιατί εκεί που τυγχάνει να βρίσκονται , κάποιο μέρος των συμπολιτών μας τους στέλνει. Το όλο θέμα του διαδικτυακού αυτού συρφετού που συμβαίνει , πράγματι το έχω πάρει ζεστά. Κι αυτό επειδή δεν μ΄ αρέσει η σπύλωση , η κατάντια όπως έγραψα σε κάποιο άλλο κείμενό μου , η απαξίωση. Είπε κάποιος άλλος ανώνυμος σε κάποιο άρθρο πως , απαξιώνονται τα Τοπικά Συμβούλια , κατ΄ επέκταση κι εμείς! Σωστά . Έτσι είναι. Κι αυτό επειδή ο Καποδιστριακός νόμος , μας αφαίρεσε δικαιώματα , ισχύ , δύναμη . Τα Τοπικά Συμβούλια δεν τα αποδυναμώσαμε εμείς οι ερετοί! Αυτό αν ΄΄έγινε , γίνεται , θα γίνει΄΄, θα είναι σφάλμα , όλων εμάς που δεν θα διακρίνουμε , ΄΄σωστά΄΄ να το πω , τους ποιούς θεωρούμε ικανούς , μαχητικούς και όποια άλλα ιδανικά πιστεύει ο καθένας μας , για να μας εκπροσωπούν εκεί , στα Δημοτικά μας Συμβούλια κι όπου αλλού χρειάζεται! ΄΄Πονηρός πολιτικάντης΄΄ δεν είμαι όπως σωστά γράφεις! Ούτε θα γίνω , αν συνεχίσω να βρίσκομαι στον βωμό της πολιτικής! Και σ΄ ευχαριστώ που πιστεύεις πως αυτό φαίνεται και προς τα έξω!
    Με εκτίμηση
    Νίκος Τριανταφύλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριε Τριανταφύλλου,
    Ο Καποδιστριακός νόμος δεν σας αφαίρεσε δικαιώματα, ισχύ και δύναμη. Κάποιοι ‘’πονηροί πολιτικάντηδες’’ από το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου, που ενώ θα μπορούσαν να σας αναθέσουν την άσκηση και άλλων αρμοδιοτήτων, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 129 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, σας αφαίρεσαν και αυτές που είχατε. Στην ουσία, μόνο 5 αρμοδιότητες δεν μπορείτε να ασκείτε, σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο. Ίσως γι’ αυτό κάποιος έγραψε σε κάποιο σχόλιο του παρόντος blog περί ‘’κλοπής αρμοδιοτήτων’’. Ο δημοτικός και κοινοτικός κώδικας βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, στη διεύθυνση www.ypes.gr/el/Regions/LocalGovermentA/CodeofMunicipalities . Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο και να ανατρέξετε στο άρθρο 129.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ... ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.....


    *Ο κατά Σωκράτη ορισμός του μορφωμένου ανθρώπου:*

    Όταν ρωτήσανε τον *Σωκράτη* να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου
    ανθρώπου,

    Δεν ανέφερε τίποτε για την συσσώρευση γνώσεων. «Η *μόρφωση* είπε, είναι
    θέμα *συμπεριφοράς...*

    Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;

    1. Πρώτα απ' όλους αυτούς που *ελέγχουν* δυσάρεστες καταστάσεις , αντί
    να *ελέγχονται* από αυτές...

    2. Αυτούς που *αντιμετωπίζουν* όλα τα γεγονότα με *γενναιότητα & λογική* ..

    3. Αυτούς που είναι* έντιμοι* σε όλες τους τις συνδιαλλαγές..

    4. Αυτούς που *αντιμετωπίζουν* γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους
    αντιπαθείς *καλοπροαίρετα*..

    5. Αυτούς που *ελέγχουν* τις απολαύσεις τους..

    6. Αυτούς που *δεν νικήθηκαν* από τις ατυχίες & τις αποτυχίες τους..

    7. Τελικά αυτούς που *δεν έχουν φθαρεί* από τις *επιτυχίες* και την *δόξα* τους...»

    *ΣΩΚΡΑΤΗΣ *

    ΑΥΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ...
    "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συμφωνώ με τον Σωκράτη. Αυτούς πρέπει να εμπιστευτούμε.

    Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο, αν ξέρει κάποιος από σας να μου απαντήσει:

    * Ποιός από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ μας εκπροσωπεί σήμερα σε ότι αφορά τα τουριστικά θέματα και τις πιθανές μας συνεργασίες με το εξωτερικό;

    * Αν αύριο, έρθει στη Σκόπελο το τηλεοπτικό συνεργείο του BBC, ποιος θα μας εκπροσωπήσει στην αγγλική τηλεόραση;

    * Αν αύριο, τηλεφωνήσει ένας δημοσιογράφος της Telegraph ή των Times, ποιός θα μας εκπροσωπήσει στην αγγλικό τύπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΥΦΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ , ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ.
    ...ΣΆΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΤΑΙΟ ΚΟΣΜΟ ΟΥΔΕΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ.... Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ουδείς αναντικατάστατος...
    Ειδικά μάλιστα οι παρτάκηδες, αυτοί εν ολίγοις της γρήγορης αρπαχτής....
    Όσοι ζητήσανε την ψήφο μας για τα προσωπικά τους και μόνο συμφέροντα...
    Όσοι μας πρόσφεραν το απόλυτο τίποτα και μπήκαν στο δήμο μόνο για να βολευτούν...
    Όλοι αυτοί πρέπει να αντικατασταθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ.ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ...ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ.
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κάποιος φίλος παραπάνω έγραψε (στις 23 Μαρτίου στις 6:59 μ.μ.) ότι ψάχνουμε τα δέντρα και χάνουμε το δάσος.
    Μάλλον από αυτή τη φράση ή καλύτερα θα έλεγα από αυτήν την ενέργεια του Δήμου, πήραν το θάρρος κάποιοι θρασείς, εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και μόλις λίγες μέρες αργότερα (στις 27 Μαρτίου) έκοψαν τα πλατάνια στο Λουτράκι.
    Αφού ο ίδιος ο Δήμος κόβει τα δέντρα στην πλατεία της Ελευθερώτριας, γιατί να μην κόψουμε κι εμείς στο Λουτράκι;
    Ας μην ψάχνουμε λοιπόν τα δέντρα φίλε μου… και αύριο θα δεις κι άλλα δέντρα κομμένα… και μην εκπλαγείς καθόλου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ (23.03 , 11.42) ΘΑ ΠΩ ΠΩΣ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ! Η΄ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΄΄ΦΩΝΗ΄΄ , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΄΄ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ΄΄ , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΄΄ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ΄΄ , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΄΄ΤΡΕΧΟΥΝ΄΄ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ! ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ! ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ! ΒΕΒΑΙΩΣ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΄΄ΚΑΡΕΚΛΑ΄΄ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΄΄ΤΙΤΛΟ΄΄, ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΤΥΑΡΙ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΝ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ , ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ , ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ! ΟΛΑ ΣΤΡΑΒΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
    ΚΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ( 29.03 , 1.20) ΄΄ΠΑΙΖΕΙΣ΄΄ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ! ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ Η΄ ΑΜΥΑΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ! ΣΙΓΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΣΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ , ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ! ΜΑ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ? ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Άντε λοιπόν, πιάσε το φτυάρι, πάρε και λίγο τσιμέντο και πήγαινε να κλείσεις τη λακούβα στο δρόμο του Αη-Γιάννη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ , ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΙ ΑΥΤΟ! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ! ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΄΄ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΚΙ ΑΡΩΜΑΤΑ΄΄ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ , ΄΄ΑΝΩΝΥΜΕ΄΄ ΦΙΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μόνο για το φτυάρι και τα πιεστικά σε πληρώνουμε;
    Αυτή είναι δουλειά των υπαλλήλων, όχι δική σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Με ΠΛΗΡΩΝΕΤΕΕΕ? Ποιόν πληρώνετε? ΄Ολοι μας πληρώνουμε και τους εργάτες που καθαρίζουν και ξεβρωμίζουν το νησί μας και τα Πολιτικά πρόσωπα της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής ( τα έμμισθα ) και όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους ( τους χαραμοφάηδες κυρίως ) που εργάζονται εις βάρος πολλών συναδέλφων τους! Εμένα με πληρώνει η εργασία μου και ο κόπος για το μεροκάματο , ΄΄ανώνυμε φίλε΄΄!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Είδατε πόσο εύκολο είναι να μιλάει κανείς κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία, να εκτοξεύει ύβρεις,να βγάζει συμπεράσματα.
    Απευθύνεστε σε πρώτο πρόσωπο στους ανώνυμους σχολιαστές λες και ξέρετε ποιος γράφει τα σχόλια,παίζοντας το ρόλο του ντέντεκτιβ. Αναρρωτηθήκατε μήπως είναι ο φίλος σας,ο συγγενείς σας,ακόμη και η γυναίκα σας;Που έχει διαφορετική άποψη από σας, και ποτέ δεν τόλμησε να την πει.
    Γράψτε επώνυμα και θα νοιώσετε μία ανακούφιση,γιατί μπορεί να υποψιάζεστε άτομα τα οποία δεν έχουν γράψει και να τους ρίχνεται οποιαδήποτε μομφή άδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πολύ σωστά Σπυριδούλα ,
    Όταν έγραφα , με τις όποιες τοποθετήσεις μου , γινόμουν ΄΄στόχος΄΄ , καλών ή κακών σχολίων ή επιθέσεων! Είπα να σταματήσω να γράφω για να μην ΄΄δυναμιτίζω΄΄ την ατμόσφαιρα του blog , μα βλέπω ότι δεν ήμουν μόνο εγώ αυτός που ίσως να δημιουργούσα τις εντάσεις!
    Ο φόβος μπορεί να πηγάζει απο διάφορες αιτίες. Αιτίες διαφορετικές για τον καθένα. Δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε αυτό. Το θέμα όπως πολλοί και μαζί μ΄ αυτούς κι εμείς , είναι να τοποθετούμαστε , να σχολιάζουμε , να ΄΄ανοίγουμε τα μάτια΄΄ με την μεταφορική έννοια της φράσης , αυτών που πρέπει ( και μέσα σ΄ αυτούς σίγουρα είμαι κι εγώ ) για την βελτίωση κάποιων καταστάσεων στο νησί μας. Όλα τ΄ άλλα πιστεύω πως είναι περιττά! Έχουν γραφεί κάποια αξιόλογα άρθρα απο κάποιους φίλους ( ουδετερότητας και ουσίας ). Όχι πως τα δικά μας μπορεί να είναι τέλεια. Μα αιτιολογώντας , υπερασπίζοντας με επιχειρήματα όποια γεγονότα διαδραματίζονται στην περιοχή μας , είμαι σίγουρος πως μπορούμε να βγάλουμε , να δρομολογήσουμε , να πετύχουμε πολλά καλά!
    Ευχαριστώ τους φίλους μέσα απ΄ αυτό το blog , που πιστεύουν σε μένα , σε μας τους νέους και μας στηρίζουν στο δύσκολο αυτό έργο που επιτελούμε! Θέλω να πιστεύω πως με ΄΄σωστές΄΄ ( όπως τις κρίνει ο καθένας ) υποδείξεις , μπορούμε να πάμε μπροστά!
    Φιλικά ,
    Νίκος Τριανταφύλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή