Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Ευχαριστήρια επιστολή του Ρηγίνου Β. Πατσή, απερχόμενου Προέδρου της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Δήμου Σκοπέλου

Το καινούργιο οστεοφυλάκιο στο κοιμητήριο Σκοπέλου
Πριν λίγες ημέρες και κατόπιν τηλεφωνικής πρόσκλησης από τον Δήμαρχο Σταμάτη Περίσση επισκέφθηκα το γραφείο του Δημάρχου και παρουσία του αντιδημάρχου Αριστείδη Βούλγαρη παρέδωσα τα οικονομικά στοιχεία της εκκλησιαστικής επιτροπής καθώς και τα κλειδιά των Ιερών Μονών και Ναών.
Το εικονοστάσι του Αγίου Ρηγίνου στο Δρακοντόσχισμα
Πέρασαν 13 χρόνια, από το 2007, όταν δέχθηκα την πρόταση του τότε Δημάρχου Χρήστου Βασιλούδη να συμμετάσχω στην εκκλησιαστική επιτροπή, μαζί με άλλα ικανά μέλη. Πιστεύω ότι η επιτροπή μας κατάφερε να διατηρήσει και να συντηρήσει ΄,τι παρέλαβε, χάρις στον οβολό του κάθε Χριστιανού.

Έτσι σήμερα παραδίδουμε σε πολύ καλή κατάσταση:
Την Ιερά Μονή Αγίου Ρηγίνου,
Την Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Χαραλάμπους,
Την Αγία Τριάδα στον Καλόγερο,
Το εικονοστάσι του Αγίου Ρηγίνου στο Δρακοντόσχισμα,
Τον Άγιο Ρηγινάκη,
Την Μονή των Αγίων Ταξιαρχών και
το καινούργιο οστεοφυλάκιο στο κοιμητήριο Σκοπέλου.

Όλα αυτά τα καταφέραμε χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση από τον τέως Δήμαρχο Χρήστο Βασιλούδη και τον αείμνηστο Γιώργο Μιχελή, οι οποίοι ήταν πάντα δίπλα μας, μας βοηθούσαν και ποτέ, ούτε μια φορά, δεν μας αρνήθηκαν κάτι.


Τα καταφέραμε γιατί και τα μέλη της Επιτροπής μας συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους και δούλεψαν ακούραστα, με σεβασμό και αλληλοστήριξη ο ένας για τον άλλο.

Ακόμη ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ΄λους τους ιερείς του νησιού μας και στον Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομο για την βοήθεια και την στήριξή τους.
Θα ήταν μεγάλη μου παράλειψη, αφού ευχαρίστησα όλα τα μέλη των τριών Επιτροπών από το 2007 μέχρι το 2019 να μην ευχαριστήσω και την κα Μάγδα Σπύρου - Αγάλου, υπεύθυνη για την Ιερά Μονή του Αγίου Ρηγίνου, καθώς και την κα Μάγδα Κεχριώτου - Θεοκτίστου, υπεύθυνη για την Ιερά Μονή της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Χαραλάμπους.

Εύχομαι τα καλύτερα στη νέα Εκκλησιαστική Επιτροπή, να είναι υπεύθυνη και δημιουργική. Θα έχουν πάντα την βοήθειά μου και τη στήριξή μου σε ό,τι χρειαστούν και πάντα θα είμαι δίπλα τους.

Ο πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής
Ρηγίνος Β. Πατσής

Τα μέλη και των τριών Επιτροπών (2007 - 2019):
Κατίνα Ηλ. Μελαχροινάκη, Μάχη Ν. Κανάρη, Ελένη Χρυσοφού, Νίκη Χρ. Μιχάλη, Έφη Καλαντζή, Κατίνα Αμυγδαλάκη - Παπαγεωργίου, Δέσποινα Σπ. Γκίκα, Ευαγγελία Γκίκα, Ευλαλία Κατσάρη, Βιολέτα Σοφικίτου, Κατίνα Φαδάκη, Σοφία Αμπελάκια, Βασίλειος Σκλαβος, Απόστολος Π. Σκιαθίτης, Σπύρος Τζουβαράκος, Φίλιππος Ν. Σάββας, Γεώργιος Κοχύλης.