Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου καλεί σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα

[Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου καλεί όλους τους μαζικούς φορείς εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, συνταξιούχων, γυναικών και νεολαίας σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα την Τρίτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο χώρο του σωματείου, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας]

Τα όσα βιώνει τις τελευταίες ημέρες η εργατική και λαϊκή οικογένεια είναι η απόδειξη ότι η κυβέρνηση, το κράτος δεν θέλουν και δεν μπορούν να πάρουν μέτρα που να προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια του λαού, που να προστατεύουν τη δουλειά και το εισόδημα των εργαζομένων σε συνθήκες νέας καπιταλιστικής κρίσης. Δεν θέλει και δεν μπορεί να προστατέψει ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες του συστήματος Εκπαίδευσης και των παιδιών μας, που δικαιολογημένα είναι το τελευταίο διάστημα σε κινητοποιήσεις.

Τον προηγούμενο μήνα η κυβέρνηση πέρασε ένα νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση της αποζημίωσης των υπερωριών και το πετσόκομμα του δώρου Χριστουγέννων, όπως έκανε πριν με το δώρο Πάσχα και το επίδομα άδειας.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη δεν αφήνουν κανένα περιθώριο. Προετοιμάζει συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα φέρει τους επόμενους μήνες και αφορούν:

•  Την εφαρμογή και τη γενίκευση του κεφαλαιοποιητικού πυλώνα Ασφάλισης, ξεκινώντας δηλαδή το πετσόκομμα από την επικουρική ασφάλιση, ανοίγοντας το δρόμο και για την κύρια ασφάλιση.

•  Την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων γενικεύοντας τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την ευελιξία, καταργώντας την πληρωμή των υπερωριών, τον σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, τις ΣΣΕ.

•  Μια νέα παρέμβαση στις εργατικές συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, τόσο με την προσπάθεια εφαρμογής του νόμου «για τον περιορισμό των διαδηλώσεων» όσο και για τη νέα παρέμβαση που αφορά στην αναδιάρθρωση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82, ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να «εκσυγχρονιστεί» με τις νέες απαιτήσεις για την παραπέρα προώθηση του κοινωνικού εταιρισμού και της ταξικής συνεργασίας, βάζοντας ταυτόχρονα και νέα εμπόδια στην παρέμβαση των συνδικάτων.

Η ανεργία και οι απολύσεις, η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η εντατικοποίηση και ο αυταρχισμός της εργοδοσίας, τα εργατικά ατυχήματα που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας το τελευταίο διάστημα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αναμονής και παθητικότητας.  

Την Τρίτη 13 Οκτώβρη Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, εργατικά σωματεία, επιτροπές αγώνα δίνουν μια πρώτη πανελλαδική απάντηση στα μέτρα και τα σχέδια της κυβέρνησης σπάζοντας το σιωπητήριο της συναίνεσης που σαλπίζει ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός. 

Επίσης, την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, ανακοινώνεται η  απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής, της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης, που στο στόχαστρό της μόνιμα έχει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για να διευκολύνει την επέλαση των σχεδίων της πλουτοκρατίας!

Δεν χάνουμε χρόνο!

Καμία ανοχή στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, καμία ανοχή στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Τώρα αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του!


Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου καλεί  όλους τους μαζικούς φορείς εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, συνταξιούχων, γυναικών και νεολαίας σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα την Τρίτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο χώρο του σωματείου, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας

Σκόπελος, 6/10/2020

ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.