Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Η αγανάκτηση των Σποραδιτών για τις αυξήσεις-φωτιά στα εισιτήρια να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα για φθηνή, ασφαλή και τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση ολόχρονα!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΣΚΙΑΘΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ


Σε αυξήσεις που κυμαίνονται από 10%-25%, στα ήδη πανάκριβα εισιτήρια (επιβατών και οχημάτων), με τις ευλογίες της κυβέρνησης προχώρησαν εδώ και λίγες ημέρες  οι ακτοπλόοι εφοπλιστές, στο όνομα της αύξησης των καυσίμων, συνεχίζοντας ακάθεκτες τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος των Σποραδιτών για ένα ταξίδι στον Βόλο, αλλά και όσων εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων θελήσουν να πάρουν μιαν ανάσα διακοπών από τη ζωή –κόλαση που έχουν διαμορφώσει οι αντιλαϊκές-αντεργατικές πολιτικές.

Οι νέες αυξήσεις-φωτιά σε μια περίοδο που η ακρίβεια - και λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία- τσακίζει το λαϊκό εισόδημα αποτελούν πρόκληση. Που γίνεται θρασύτατη την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά δυσκολεύονται να ζεσταθούν ενώ οι πλοιοκτήτες έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο, απολαμβάνουν προκλητικές φοροαπαλλαγές, ξεζουμίζουν τους ναυτεργάτες και τα τελευταία χρόνια έχουν εισπράξει δεκάδες χιλιάδες ευρώ έξτρα επιδότηση ως "πληγέντες από την πανδημία", στις πλάτες του λαού!

Αποκαλύπτεται, για άλλη μια φορά,  ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, με το σιγοντάρισμα της νεοδημοκρατικής περιφέρειας και των δημοτικών αρχών, δείχνουν ταχύτατα αντανακλαστικά όταν είναι να προστατέψουν τα κέρδη των εφοπλιστών. Δεν δίνουν δεκάρα όμως για το πώς τα βγάζουν πέρα οι κάτοικοι των νησιών το χειμώνα με ένα καράβι στη γραμμή, με τραγικά υποβαθμισμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με ΦΠΑ 24%.

Καλούμε τον λαό των Σποράδων  να μην περιμένει την λύση των προβλημάτων τους  από την σημερινή και κάθε άλλη αστική κυβέρνηση, να μην  αποδεχτεί τις νέες αυξήσεις-φωτιά που επιβάλλουν οι πλοιοκτήτες, να δυναμώσει τώρα ο μαζικός οργανωμένος αγώνας και η διεκδίκηση σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για:

- Μείωση όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, επιβατών και οχημάτων, κατά 50%, δωρεάν μετακίνηση για φοιτητές, στρατευμένους, ΑΜΕΑ, χρονίως πάσχοντες

-Τακτική και ασφαλή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία όλο το χρόνο για τους κατοίκους και των 3 νησιών των Βορείων Σποράδων

-Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς των ναυτεργατών

-Κατάργηση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ                  

ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ  -  ΚΟΒ ΣΚΙΑΘΟΥ   

Σκόπελος - Σκιάθος, 22/03/2022   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.