Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Διήμερο σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος και εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας γιατί...

 ...δύο ημέρες μπορούν ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ!


Το Ε.Κ.Α.Β. στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του πληθυσμού σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών βρέθηκε στη Σκόπελο το διήμερο 29-30 Απριλίου, μετά από αίτημα της διευθύντριας του Κέντρου Υγείας κας Ρηγίνας Σκλάβου, με σκοπό την εκπαίδευση προσωπικού της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και του Κέντρου Υγείας για την έγκαιρη αντιμετώπιση αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων, τραυματισμών και τροχαίων.


Τα 5ωρα σεμινάρια έγιναν από κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, με επικεφαλής τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, γιατρό Κωνσταντίνο Σταμνά και τρεις έμπειρους διασώστες, οι οποίοι έδειξαν με μεγάλη σαφήνεια πως πραγματοποιείται η καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR ή ΚΑΡΠΑ), μια τεχνική Α’ Βοηθειών που είναι πολύ χρήσιμη για τη επιβίωση του θύματος σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κατά τις οποίες έχει σταματήσει η αναπνοή ή ο καρδιακός παλμός.

Μιλώντας στην εφημερίδα γι' αυτή την πρωτοβουλία, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κα Ρηγίνα Σκλάβου μας είπε σχετικά:


«Επειδή αρκετές φορές προσωπικό του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής ή της Αστυνομίας μπορεί να φθάσει σε ένα έκτακτο περιστατικό πριν από του γιατρούς, είναι χρήσιμο να γνωρίζουν και εκείνοι πως θα το αντιμετωπίσουν, πως θα χρησιμοποιήσουν έναν απινιδωτή ή πως θα  ξεκινήσουν τις καρδιακές μαλάξεις, δηλαδή συμπιέσεις στο στέρνο του θώρακα, στα πρώτα κρίσιμα λεπτά. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που σε τέτοια έκτακτα περιστατικά υπάρχει συνεργασία του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αυτή ήταν κατ' αρχήν η σκέψη μας και τελικά ο στόχος μας, ώστε να υπάρχει μια συλλογική αντιμετώπιση για να μπορέσουμε να δράσουμε συλλογικά και αποτελεσματικά στα πρώτα κρίσιμα λεπτά και να προλάβουμε, αν γίνεται, το μοιραίο...

Ακόμα και δύο ημέρες εκπαίδευσης μπορούν ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ!»

Τομέας ΕΚΑΒ στη Σκόπελο

Στο σεμινάριο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης για να καλωρίσει και να ευχαριστήσει τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, γιατρό Κωνσταντίνο Σταμνά και τους διασώστες - εκπαιδευτές που ήρθαν στο νησί.


Στο περιθώριο του σεμιναρίου και σε σχέση με το ΕΚΑΒ ο Δήμαρχος Σκοπέλου είπε:

«Ο Δήμος μας έχοντας διαμορφώσει ειδικό χώρο φιλοξενίας, ζήτησε εδώ και πολύ καιρό την δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στο νησί μας.

Σήμερα ανακοινώθηκε από τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Σταμνά ότι σε πρώτη φάση για φέτος θα δημιουργηθεί Βάση ΕΚΑΒ με δύο διασώστες, με προοπτική να μετατραπεί σε Τομέα.

Επίσης περιμένουμε και ζητάμε την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ανακατασκευής του κτηρίου του Κέντρου Υγειας, σύμφωνα με την μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος μας και κατέθεσε στο Υπουργείο Υγείας.

Πιστεύουμε πώς θα τηρηθεί η υπόσχεση του Υπουργού για άμεση ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης.»















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.