Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

«Λόγια του αέρα» οι δευσμεύσεις του κ. Περίσση;

Αίθουσα συνεδριάσεων Δημ. Συμβουλίου ο «Ορφέας»!

«Λόγια του αέρα» αποτελούσαν, όπως φαίνεται, οι δεσμεύσεις-υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής Περίσση ότι ο «Ορφέας» δεν θα χάσει τον χαρακτήρα του ως πολιτιστικός χώρος, καθώς στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έρχεται ως θέμα η αποδοχή της ένταξης του έργου και η μετατροπή του σε αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου!

Είχαμε προειδοποιήσει στις 18/3/2022 τη Δημοτική Αρχή ότι θα «είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι τόσο για την κατάληξη της υπόθεσης ένταξης, όσο και της περαιτέρω υλοποίησης του έργου δημιουργίας ασφαλούς (…) σύγχρονου πολυχώρου Πολιτισμού στην έκταση του «Ορφέα», για την έκφραση των καλλιτεχνικών, πολιτιστικών, μορφωτικών κ.ά.  δραστηριοτήτων της νεολαίας και των συλλόγων, με όλα τα εχέγγυα, χωρίς να χρησιμοποιήσει ο Δήμος ίδιους πόρους και χαράτσωμα των Σκοπελιτών και με την πλήρη αξιοποίηση των στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας».


Απαιτήσαμε, επίσης, την άμεση ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την αποστολή όλων των στοιχείων (αλληλογραφία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προμελέτες κλπ) για τον ΟΡΦΕΑ, που ουδέποτε έπραξαν.


Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις για ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά το σύνολο της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της Σκοπέλου, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να παραπέμψει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 72 του Ν. 3852/2010, όπου να κληθούν να παραστούν  υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, ώστε να υπάρχει υπεύθυνη πληροφόρηση.


Καλούμε επίσης τους μαζικούς φορείς της Σκοπέλου, όλες τις συλλογικότητες στο χώρο του Πολιτισμού να μην επαναπαυθούν, αλλά να διεκδικήσουν και να περιφρουρήσουν το χαρακτήρα του «Ορφέα», που αποτελεί τον μοναδικό χώρο έκφρασης κατά τους χειμερινούς μήνες, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών  στον Πολιτισμό.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ   

Σκόπελος, 11-07-2022


ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

Αναμένοντας τις αποφάσεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης για τον "Ορφέα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.