Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ανοικτή επιστολή προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσας Σκοπέλου προς υπουργό Παιδείας

Την "λύση" της αποστολής επιστολών επιλέξαμε για ακόμα μία φορά για να διαμαρτυρηθούμε για τη συνεχή υποβάθμιση του νησιού... Θα ακολουθήσει, κλασικά, καμιά επερώτηση βουλευτών της αντιπολίτευσης προς τον αρμόδιο υπουργό και αυτό είναι όλο...

Γράφει, λοιπόν ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γλώσσας:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Είμαστε  εκπρόσωποι της Δημοτικής κοινότητας Γλώσσας  Σκοπέλου  και με αυτή μας την επιστολή θα θέλαμε, όταν φτάσει στα χέρια σας, να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις της Κοινότητάς μας.

Τα σχολεία της Γλώσσας ακολουθούν κάθε  Σεπτέμβρη τη μοίρα των περισσοτέρων  περιφερειακών Σχολείων, δηλαδή την  υποστελέχωσή τους, σε διδακτικό προσωπικό.

Κάθε Σεπτέμβρη, στον καθιερωμένο Αγιασμό, η παρουσία των εκπαιδευτικών όλο και φθίνει και εκτός από τους διευθυντές των σχολικών μας μονάδων είναι παρόντες 2 ή 3 εκπαιδευτικοί σε κάθε βαθμίδα, από τη Νηπιαγωγό ως τους καθηγητές των Λυκειακών Τάξεων.

Φέτος αντιμετωπίσαμε τη χειρότερη, ίσως, χρονιά…

…τα 12 νήπια του Νηπιαγωγείου Γλώσσας χωρίς Νηπιαγωγό (ήρθε με απόσπαση, από Εύβοια, μια Νηπιαγωγός αλλά είχε ήδη κάνει αίτηση ανάκλησης, όπως δικαιούνταν και σε 5 μέρες έφυγε)

…3 δάσκαλοι, μαζί με τη διευθύντρια, στο 5θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο (εκ των οποίων ο ένας με αίτηση απόσπασης) και κανένας ειδικότητας, ούτε παράλληλης στήριξης (υπάρχουν παιδιά με πιστοποίηση ΚΕΔΥ).

…5 καθηγητές για το Γυμνάσιο και τις Λυκειακές Τάξεις!

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι από τα 10 παιδιά της περσινής ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας τα 6 βραβεύτηκαν με πρώτα και δευτέρα βραβεία σε Πανελληνίους Διαγωνισμούς Μαθηματικών και Φυσικής και στο πλάι τους καμάρωναν οι εκπρόσωποι της Αβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι οποίοι φέτος μας ενημέρωσαν ότι ΔΕΝ έχουν  δασκάλους να στείλουν στα παιδιά μας.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτή τη κατάσταση και σας ρωτάμε:

Γιατί κάθε χρόνο τα παιδιά μας να νιώθουν "παιδιά ενός κατώτερου Θεού";

Γιατί εκπαιδευτικοί με οργανική θέση στα παραπάνω Σχολεία δεν έχουν εμφανιστεί, 3 χρόνια τώρα, ούτε στον Αγιασμό;

Γιατί τοποθετούνται στα σχολεία μας εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη ζητήσει άδειες, 
απλά και μόνο για να καλυφθούν τα κενά στους πίνακες των αντίστοιχων διευθύνσεων (φέτος τοποθετήθηκε αναπληρώτρια, η οποία 2 μέρες πριν τον ορισμό της είχε γεννήσει!)

Γιατί να είναι κλειστό το Νηπιαγωγείο μας και τα 12 παιδάκια να παραμένουν σπίτι ή να είναι στο χώρο εργασίας των γονιών τους; Η ελληνική νομοθεσία εντέλλει τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στο Νηπιαγωγείο… αν κάποιος γονιός δεν το κάνει διώκεται…

Απαιτούμε  την άμεση  στελέχωση, με εκπαιδευτικούς ΟΛΩΝ των Σχολικών Μονάδων της Κοινότητάς μας αλλά και του νησιού της Σκοπέλου (γιατί το πρόβλημα είναι σε όλες, σχεδόν, τις Σχολικές Μονάδες του νησιού).

Απαιτούμε  τα παιδιά μας να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα παιδιά των αστικών κέντρων. Είναι παιδιά σας και σας κάνουν υπερήφανους και εσάς με κάθε τους επιτυχία.

Απαιτούμε να προστατεύσετε, εσείς προσωπικά με όλες σας τις δυνάμεις και με την ευαισθησία που σας διακρίνει, το δικαίωμα των γονιών να μείνουν στο χωριό και στο νησί μας,  δίνοντας ποιότητα ζωής στα παιδιά τους, δυναμώνοντας παράλληλα, το δημογραφικά αιμοραγούμενο χωριό μας, να προστατεύσετε εσείς προσωπικά το δικαίωμα των παιδιών  μας να έχουν ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στη μόρφωση και στην εκπαίδευση, δημιουργώντας τους το αίσθημα δικαιοσύνης και ισότητας απέναντι στο κράτος και τους νόμους, όπως το Σύνταγμά μας προβλέπει.

Με τιμή
και βαθύτατη εκτίμηση στο πρόσωπό σας

Ο Πρόεδρος  της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσας Σκοπέλου Μαγνησίας
Δημ. Τσουκαλάς

Τα Μέλη της δημοτικής Κοινότητας Γλώσσας Σκοπέλου Μαγνησίας