Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Νέος ΧΑΔΑ;

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
Η ιστορία είναι παλιά. Τρεις δημοσιεύσεις έχουν γίνει στην έντυπη εφημερίδα μετά από παράπονα κατοίκων, πολλές συζητήσεις με τον Δήμαρχο Σκοπέλου γι' αυτό το θέμα και επί τόπου ενημέρωση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν πριν ένα μήνα υπάλληλοι του Δήμου είχαν βάλει φωτιά στο χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και έκαιγαν μεγάλους όγκους σκουπιδιών ανακατεμμένους με πλαστικά, pvc και λάστιχα αυτοκινήτων παρά την απαγόρευση της Νομαρχίας. Θυμάμαι ότι είχαμε συζητήσει με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου και μου είχε πεί ότι έδωσε εντολή να καίγονται μόνο κλάρες και τα πλαστικά να απομακρύνονται και να μεταφέρονται στον Κεντριά!

Από τότε κάθε εβδομάδα, οι σωροί των σκουπιδιών που συγκεντρώνονται εκεί, ανακατεμένοι πάντα με επικίνδυνα πλαστικά, καίγονται από υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι αγνοούν(;) τις εντολές των πολιτικών προϊσταμένων τους.

(κλικ εδώ http://efimerida-sporades.blogspot.com/2010/01/ane.html#more

Φταίνε οι κάτοικοι που πετούν σκουπίδια, υπόστηρίζει ο Δήμος. Με την ανοχή του Δήμου γίνονται όλα αυτά, υποστηρίζουν οι γείτονες...

Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από σημερινή επίσκεψη. Από Δευτέρα θα μπεί φωτιά, μέχρι να μαζευτούν και άλλα σκουπίδια για την επόμενη φωτιά...

Αξίζει να πάτε μια βόλτα εκεί...


ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

38 σχόλια:

  1. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Οι ΦΤΩΧΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ βρίσκονται παντού… σε όλο το νησί…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ένας κάτοικος Σκοπέλου10 Απριλίου 2010 στις 10:24 μ.μ.

    Από πότε ο Κεντριάς δέχεται ΠΛΑΣΤΙΚΑ?
    Νόμιζα πως μόνο οργανικά απορρίμματα επιτρέπονται εκεί.
    Μήπως μπορεί ο πρόεδρος ΔΣ να μας υποδείξει που να πετάμε τα πλαστικά μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.Οι κάτοικοι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται,δεν ξέρουν που να μετάξουν τα μπάζα,τα ογκώδη αντικείμενα τα πλαστικά.Στο ΧΥΤΑ απαγορεύεται,στα ρέματα απαγορεύεται,στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής η κατάσταση είναι απαράδεκτη."Εγώ προσωπικά ντρέπομαι να κοιτάξω τις φωτογραφίες"
    Πρέπει να γίνει ενημέρωση του κόσμου και οι υπεύθυνοι να πάρουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που μέρα την μέρα διογκώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα !
    Πολύ εξυπηρετική αυτή η δημοτική αρχή.
    Πολύ εξυπηρετικός και ο πρόεδρος ΔΣ.
    Να είναι καλά το παιδί.
    Μας διαθέτει χώρο ΧΑΔΑ δίπλα στην πόλη.
    Σε απόσταση αναπνοής.
    Και τον έχει ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο.
    Τι άλλο θέλουμε;
    Και δίνει εντολή στους εργάτες να τα κάψουν όλα.
    Να εξαφανιστούν παντελώς τα στοιχεία.
    Αναπνέουμε καμένα πλαστικά;
    Δεν πειράζει… τίποτα δεν πειράζει.
    Τέλειες οι περιβαλλοντικές του γνώσεις.
    Του βάζουμε άριστα.
    Άριστα με τόνο.
    ο Οικολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά κρίμα.
    Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.
    Τι σχόλιο να κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ρωτήσω κάτι ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ;
    Αυτοί που δημιούργησαν το σκουπιδαριό που βλέπουμε δίπλα στην πόλη της Σκοπέλου θα είναι πάλι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές;
    Στην προεκλογική τους αφίσα και στο πρόγραμμά τους αυτές τις φωτογραφίες θα βάλουν για να ζητήσουν την ψήφο μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριες, κύριοι δημιουργοί του blog,

    Στόχος της κριτικής είναι να βρει την αλήθεια, να επισημάνει το σωστό από το λαθεμένο,το καλό από το κακό, το προοδευτικό από το οπισθδρομικό,το κοινωνικά ωφέλιμο από το βλαβερό.
    Αν η κριτική έλειπε από την πολιτική, τότε θα κυριαρχούσε παντού το σκοτάδι της αυθαιρεσίας και των ύποπτων συμφερόντων και ο λαός θα έμενε αδιαφώτιστος πάνω σε φλέγοντα πολιτικά θέματα και εξελίξεις.
    Όποιος όμως κρίνει κρίνεται ταυτόχρονα και ο ίδιος. Ελέγχεται η ποιότητα των επιχειρημάτων του και η γνησιότητα των προθέσεών του.
    Γι αυτό, για να ευδοκιμήσει η κριτική, πέρα από τις συνθήκες ελευθερίας, χρειάζεται τιμιότητα στις προθέσεις, αυστηρότητα στις κρίσεις, σοβαρότητα και εγκυρότητα στις απόψεις, αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Ο κριτικός μπορεί να είναι αυστηρός, αλλά όχι άδικος και κακόπιστος. Μπορεί να μαστιγώνει αλύπητα τον δημιουργό, αν νομίζει ότι το έργο του είναι βλαπτικό για το κοινωνικό σύνολο, αλλά πρέπει να έχει και την ικανότητα να κρίνει το καλό και την γενναιότητα να το αναγνωρίσει και να το επαινέσει.
    Κρίνω, θα πει όχι μόνο χτυπώ αυτό που νομίζω κακό, αλλά και αναδεικνύω ό,τι αξιόλογο υπάρχει.
    Δυστυχώς, ως αναγνώστης του blog, με περίσσια λύπη, διαπιστώνω ότι η κριτική σας εδράζεται στην απόλυτη άρνηση μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί θόρυβος και λαθεμένες εντυπώσεις.
    Τα αρνητικά σχόλια και οι αναφορές σας, επικεντρώνονται αποκλειστικά στη Σκόπελο -παρότι το blog εκφράζει απόψεις των Β. Σποράδων-δημιουργώντας την ψευδαίσθηση στο αναγνωστικό κοινό ότι μόνο σ’ αυτόν τον τόπο υπάρχουν προβλήματα για τα οποία υπαίτιος είναι ο Δήμαρχος και παρούσα Δημοτική Αρχή.
    Θυμηθείτε: Μια σωστή κριτική πρέπει να διαθέτει και βέλη επικριτικά και λόγια επαινετικά. Σωστό είναι να αποδεχόμαστε το καλό, να απορρίπτουμε το κακό, να ενισχύουμε ευγενικές προσπάθειες. Το έργο του κριτικού δεν είναι μονοσήμαντα κατεδαφιστικό. Είναι καταρριπτικό για ό,τι δεν αξίζει, συντηρητικό ή προωθητικό για ό,τι αξίζει.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    Με τιμή,

    ΑΝΗΣΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο ανιψιός του ΑΝΗΣΥΧΟΥ12 Απριλίου 2010 στις 10:14 π.μ.

    Καλά τους τας λες μπάρμπα ΑΝΗΣΥΧΕ κι ανησυχείς κι εσύ γι’ αυτά τα σοβαρά θέματα, έτσι όπως μας τα περιγράφεις και μας τα αναλύεις με τις γνώσεις που έχεις, αλλά το σκουπιδαριό πότε θα το μαζέψουν; Αυτό ξέχασες να τους το θυμίσεις. Δεν τους βάζεις λίγο χεράκι, μιας και έχεις πρόσβαση στην εξουσία; Και που είσαι, πες τους να μην τα κάψουν, απαγορεύεται να καίνε πλαστικά. Κάνει λέει κακό να το αναπνέουμε αυτό το διοξείδιο του άνθρακος. Αν βάλουν φωτιά, θα τον δω τον καπνό, εκεί σιμά μένω όπως ξέρεις.
    διατελώ μετά πολλής αγάπης, ο ανιψιός σου Δημήτριος εκ νήσου Σκοπέλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό που φαίνεται πεντακάθαρα σε όλες τις φωτογραφίες, είναι η τεράστια αποτυχία του δημοτικού συμβούλου και προέδρου ΔΣ, κ. Πανταζή Σκλάβου σε ακόμα έναν τομέα, αυτόν της καθαριότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αποτυχία του κ. Π. Σκλάβου να χειριστεί την καθαριότητα προστίθεται σε αυτήν των χειρισμών του στην Αναπτυξιακή Επιχείρηση Σκοπέλου, που την εγκατέλειψε με περισσότερα από 350.000 ευρώ χρέη μέσα σε μόνο 2 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ, από αυτά και μόνο που βλέπω στις φωτογραφίες λέω ντροπή τους πως καταντήσανε έτσι το νησί μας.Ας έρθουν ξανά να ζητήσουν ψήφο…θα φάνε πόρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΑΜΕΛΙΑΡΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ13 Απριλίου 2010 στις 3:13 π.μ.

    Θα ήθελα πολύ να επικοινωνήσω μαζί σας, επειδή

    όμως η ανωνυμία εμπεριέχει ανευθυνότητα και

    αδυναμία δυσκολεύομαι πολύ.

    ΦΑΜΕΛΙΑΡΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΑΜΕΛΙΑΡΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ13 Απριλίου 2010 στις 3:41 π.μ.

    Και κατά τας αρχάς σας...."Η ανώνυμη δημοσίευση

    είναι η ψυχή της ασυδοσίας"


    ΦΑΜΕΛΙΑΡΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισίδωρε, μετά από 2 χρόνια, μήπως έχεις αλλάξει γνώμη;

      Διαγραφή
  14. Η ανωνυμία δεν εμπεριέχει ανευθυνότητα, οι άνθρωποι μπρορεί να διακατέχονται από ανευθυνότητα. Αν πολιτισμένα, με το χέρι στην καρδιά και ειλικρίνεια πρώτα απέναντι στον εαυτό τους, εκφράζονται είναι πολύ υγιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μετά τις απανωτές κατραπακιές που έφαγε ο κ. ΑΝΗΣΥΧΟΣ (ανώνυμος κι αυτός), στην ιδιαίτερη ανάρτηση που του έκανε την τιμή να τον βάλει το blog, μήπως θα ήταν φρονιμότερο να ασχοληθεί με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Πανταζή Σκλάβο και να του υποδείξει πως να διαχειριστεί αυτό το αίσχος που βλέπουμε στις φωτό; Εργάρες δεν έκαναν, το πλοίο το έχασαν, ας κάνουν κανένα εργάκι. Όλα θα τα αφήσουν για τους επόμενους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ...η ανωνυμία στο μεγαλείο της συνεχίζεται!! Γιατί τέτοια ΄΄χτυπήματα΄΄, γιατί τόσο εμπάθεια , γιατί τόση πικρία ? Γιατί όταν υπάρχουν προτάσεις , λύσεις και όλοι εσείς σκέφτεστε κάτι διαφορετικό , κάτι που το μυαλό των υπευθύνων δεν το ΄χει σκεφτεί , δεν είστε δίπλα τους? Γιατί δεν τους το αναφέρετε , γιατί δεν το συζητάτε μαζί τους , μαζί μας , για να μπορέσουμε κάποια στιγμή , την συγκεκριμένη στιγμή , να βγούμε απ΄ αυτό το αδιέξοδο? Γιατί αγαπητοί μας φίλοι?
    Νίκος Τριανταφύλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιατί θέλουν αυτοί να είναι στη θέση την δική σας και να τους τα ψέλνουν οι άλλοι,λίγο την λήξη της επόμενης τετραετίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ...και να κανω και μια απλή ερώτηση : τα χρέη αυτά που λεει ο φιλος 12.04 3.13 που προήλθαν επι προεδρείας Π. Σκλάβου στην Αναπτυξιακή , ήταν χρήματα που μπήκαν στην τσέπη του γι΄ αυτό και έγινε τοοοόσο υπέρογκο το ποσό αυτό??? Δεν το νομίζω! Ήταν χρήματα που κατασπαταλήθηκαν?? Ήταν δαπάνες που δεν είχαν τον αποτέλεσμα που θα περιμένανε?? Υπήρχαν προτάσεις απο μέλη του Δ.Σ ή άλλων , που δεν ευδοκίμησαν?? Δηλαδή , ολα μόνος του τα αποφάσιζε και τα υλοποιούσε , μόνος του χειριζόταν τα πάντα?? Όλα ένα μεγάλο λάθος? Και γιατί δεν βρέθηκε κανείς να τον ταρακουνήσει?? Κάποιος αξιότιμος πολιτικός του τόπου μας ,πριν χρόνια είπε πως για να προχωρήσει ένας Δήμος μπροστά και να παράγει έργο , πρέπει να χρωστάει! Νομίζω τελικά και μετά απο το διάστημα που προέκυψε να είμαι κι εγώ μεσ΄ τα κοινά , δεν θεωρώ πως είναι και εντελώς λάθος αυτή η άποψη!
    Γίνονται έργα , γιατί τα κάνατε ...δεν γίνονται έργα , είστε ανάξιοι...Πως μπορούμε τελικά να παντρέψουμε αυτές τις αντιθέσεις? Ερωτήσεις , με απαντήσεις να διίστανται.
    Νίκος Τριανταφύλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. (προς 8:32 π.μ., 17/4/2101)

    Το «γκρεμισμένο» προφίλ του κ. Σκλάβου προσπαθείτε να «ξαναχτίσετε» κ.Τριανταφύλλου; Ασχολείστε με τα κοινά ενεργά και έχετε κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να μελετήσετε τα έξοδα της χρεοκοπημένης επιχείρησης της οποίας προήδρευε, να βρείτε που και πως σπαταλήθηκαν αυτά τα χρήματα.

    Είναι πλέον αργά για ανάκαμψη και αμφισβητείται αν μπορεί ο κ. Σκλάβος, που ενέτεινε το πρόβλημα, να βγάλει την επιχείρηση από αυτό το αδιέξοδο και να προσφέρει βιώσιμη λύση.

    Εδώ, αν καταλάβατε καλά, κατακρίνονται οι κακοί οικονομικοί χειρισμοί, μέσω μιας κριτικής θεώρησης της πραγματικότητας. Το πρόβλημα, όχι του χρέους, αλλά της διαχείρισής του είναι πρωτίστως πολιτικό, οπότε με την αναγνώριση αυτή ανοίγονται και άλλοι δρόμοι αντιμετώπισής του.

    Χρειαζόμαστε μια καλύτερη ποιότητα στο δημοτικά μας πράγματα, εκεί πρέπει να πιέσουμε. Και οι προοπτικές με την παρούσα δημοτική αρχή είναι δυσοίωνες. Το οικονομικό επίπεδο συμπαρασύρει πάντα το κοινωνικό και το πολιτικό όταν καταρρέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ...φίλε ανώνυμε , δεν προσπαθώ να ξαναχτίσω κανένα προφίλ , κανενός ανθρώπου! Κι ο Πανταζής με όνειρα , με βλέψεις , με όρεξη ξεκίνησε να κάνει , όλα αυτά που έκανε! Και κατάφερε , ό,τι κατάφερε! Ο καθένας μας , ούτως ή άλλως κρίνεται απο τα πεπραγμένα του! Ερωτήματα και προβληματισμοί όμως υπάρχουν , που απαντήσεις δεν παίρνουν. Αιωρούνται πολλά ΄΄γιατί΄΄ και ολοι αυτοί που πρέπει να απαντήσουν , δεν απαντούν , δεν τοποθετούνται. Που βρισκόμαστε όταν μας έχουν ανάγκη? Μήπως συμφέρει να είναι το κεφάλι κρυμμένο στην τρύπα και όταν έρχεται η στιγμή , ΄΄τσουπ΄΄ να ΄σου , εδώ είμαστε? Είναι σωστό? Βοήθεια και ομαδική προσπάθεια χρειάζεται. Αυτιά και μάτια ανοιχτά χρειάζεται. Προτάσεις και ενδιαφέρον χρειάζεται και όχι όταν φτάνουμε σε αδιέξοδο όπως σωστά αναφέρετε να λεμε ΄΄τι κάνατε κύριε Χ΄΄?! Και οι ευθύνες μονόπλευρες! Όλοι έχουμε μερίδιο ευθυνών. Άλλοι περισσότερο , άλλοι λιγότερο. Οι κακοί χειρισμοί , τα άσχημα αποτελέσματα , η διαχείριση και πολλά άλλα, είναι αποτελέσματα που απορρέουν απο τη μη συλλογική και ομαδική προσπάθεια! Αυτό θα πρέπει να κατανοήσουμε κάποια στιγμή αγαπητοί μου.
    Φιλικά
    Νίκος Τριανταφύλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προπαγάνδα είναι η παρουσίαση ενός μηνύματος με ένα συγκεκριμένο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς. "ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ"
    Στο σχόλιο 1:32 Μ.Μ.
    Ο σχολιαστής χρησιμοποιεί το οικονομικό πρόβλημα της επιχείρησης για να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι όλα τα κακώς κείμενα διαδραματίστηκαν το χρονικό διάστημα που κάποιος σύμβουλος είχε την προεδρεία της επιχείρησης,ενώ όλοι γνώριζαν ότι ο μόνος λόγος ύπαρξης των επιχειρήσεων ήταν το υπαλληλικό προσωπικό.
    Αρα σκοπός του σχολιαστή είναι να αλλάξει δραστικά την γνώμη των άλλων,γι αυτό το άτομο,αντί απλώς να μεταδώσει γεγονότα και να αναδείξει το πρόβλημα της επιχείρησης,ώστε οι αντιδράσεις τους και οι προσδοκίες τους να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα που αντιπροσωπεύει.
    Εκεί λοιπόν,έρχεται ο λαικιστής πολιτευτής που θέτει σκοπίμως ψευτοδιλήμματα,όπως "μορφωμένοι ή αμόρφωτοι","άξιοι ή ανάξιοι",με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια ανασφάλειας στο λαό,και την αυτοπροβολή του ίδιου σαν προστάτη και σωτήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ακριβώς όπως το γράψατε κ. Τριανταφύλλου: «Ο καθένας μας, ούτως ή άλλως κρίνεται από τα πεπραγμένα του!».
    Εσείς πως κρίνετε (ως απλός πολίτης, κάτοικος αυτού του τόπου) την εικόνα του πάρκου οδικής κυκλοφορίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ναι είναι γεγονός πως κάποιοι γραμματισμένοι ΣΩΤΗΡΕΣ δήλωσαν στη Γλώσσα τα εξής: «Αλλά όμως κανένας δεν είπε για το χάρο που βρίσκεται εκεί. Τους πυλώνες υψηλής τάσης από όπου περνάμε όλοι δίπλα τους και στο πεζούλι κάθονται γιαγιάδες και μάνες με τα παιδιά τους και ο μετασχηματιστής είναι δίπλα στο κεφάλι τους.» …κατά τα άλλα, Η καλύτερη τριετία;
    Πιστεύω κι εγώ αυτά, όπως ακριβώς τα γράφετε: «…πως ήταν προπαγάνδα, με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια ανασφάλειας στο λαό και την αυτοπροβολή του ίδιου σαν προστάτη και σωτήρα.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς σχόλιο 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ / 9:13 μ.μ.

    Η απάντηση είναι απλή κ.Τριανταφύλλου. Δεν τους θέλουμε, και προσπαθούμε να το δείξουμε με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας μας. Ευτυχώς που το «βλογ» δέχεται ανώνυμα σχόλια, διαφορετικά εγώ δεν θα έγραφα ποτέ. Να εκτεθώ; Γιατί; Για να με κυνηγάνε εμένα και τα παιδιά μου και όλη μου την οικογένεια;

    Δεν τους θέλουμε κ.Τριανταφύλλου. Έχουμε αυτό το δικαίωμα… να μην τους θέλουμε. Έτσι δεν είναι; Και το δηλώνουμε ευθαρσώς και ανώνυμα. Δείτε δίπλα την ψηφοφορία. Οι περισσότεροι ζητάνε ανώνυμα σχόλια. Ξέρετε γιατί; Για να εκφράσουν όσα δεν μπορούν να εκφράσουν επώνυμα. Γιατί αν γράψουν επώνυμα, φοβούνται την εκδίκησή τους. Οι «χαμένοι» κ.Τριανταφύλλου γίνονται πολύ κακοί, πολύ εκδικητικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σε κάποιους άλλους δήμους, τα οργανικά σκουπίδια μετατρέπονται σε λίπασμα. Η αξιοποίησή τους σε φυσικό λίπασμα ωφελεί το περιβάλλον και μειώνει τα απορρίμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ...Αγαπητέ ανώνυμε 17.04 6.06 ΜΜ , για να το λετε , κάτι περισσότερο θα ξέρετε ( για την εκδίκηση εννοώ) . Σίγουρα και όταν έρθει η ώρα της κάλπης και είναι μέσα πρόσωπα που δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα , δεν έχουν κινηθεί πάνω σε υγειή πολιτική , δεν έχουν εκπληρώσει τις φιλοδοξίες των συντοπιτών , ας πάνε στα σπίτια τους! Στην κρίση του καθενός μας είναι αυτό , ούτως ή άλλως. Έχω δει και στο παρελθόν πως όντως υπάρχουν ΄΄άνθρωποι - πολιτικά πρόσωπα΄΄ που συμπεριφέροντε με τον χειρότερο τρόπο σε μερίδα συμπολιτών μας. Και αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο! Με μια λέξη , επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ! Καλά κάνετε , όσοι το κάνετε με υγειή τρόπο , να δείχνετε με όποια τακτική κρίνετε σωστή , την δυσαρέσκειά σας προς αυτά τα πρόσωπα. Όχι χτυπήματα κάτω απ΄ τη μέση! Όχι λάσπη δίχως λόγο!
    Νίκος Τριανταφύλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ένας Σκοπελίτης της Αθήνας...28 Απριλίου 2010 στις 11:10 μ.μ.

    Γιατί αυτή η εγκατάλειψη;
    Γιατί αυτή η αδιαφορία;
    Πονάμε να βλέπουμε τέτοια κατάντια.
    Αν δεν μπορείτε να συνεχίσετε μέχρι το τέλος της θητείας σας, παραιτηθείτε από τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έχω μονάδα με studios αρκετά χρόνια τώρα και κάθε χρόνο, τέτοια εποχή καθαρίζω τον κήπο μου, ενόψει της καλοκαιρινής σαιζόν. Φτάσαμε 9 Μαΐου και ακόμα δεν έχουμε επίσημα και έγκυρα νέα για το θέμα του Κεντριά, ούτε σε ποιο μέρος μπορούμε να πετάμε τα σκουπίδια μας. Καθάρισα λοιπόν τον κήπο στα studios μου και έβγαλα κλάρες, χόρτα, κλπ, που γεμίζουν ένα φορτηγό. Να τα κάψω δεν μπορώ γιατί απαγορεύεται από την πυροσβεστική. Το καταλαβαίνω και το σέβομαι. Θέλω να πληρώσω και να τα πετάξω. Κανένας φορτηγατζής δεν έρχεται να τα πάρει, γιατί όπως μου λένε τους έχουν απαγορεύσει από το δήμο να πηγαίνουν σκουπίδια στον Κεντριά. Σε λίγες μέρες περιμένω τους πρώτους μου τουρίστες… Τι θα τα κάνω; Στη ΔΕΗ, για λογαριασμό του δήμου πληρώνω τέλη καθαριότητας για 12 μήνες το χρόνο. Δεν ξέρω ποιος φταίει, ούτε θέλω να ξέρω. Δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...ΜΕΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ....ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ...!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ???ΟΠΟΤΕ ΦΥΣΑΕΙ ΝΟΤΙΑΣ ΘΑ ΒΡΩΜΟΚΟΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ???????????ΣΤΟΝ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ... ΣΤΟΝ ΑΓ. ΡΗΓΙΝΑΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΣΑΙ..ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.... ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΡΩΜΑΕΙ???? ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ..!!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ...ΝΑ ΤΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ..ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μόλις πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι ο χώρος που βλέπουμε στις φωτογραφίες είχε καθαριστεί και χορτοκοπεί επιμελώς, και είχαν κλαδευτεί όλα τα δέντρα, ώστε το καλοκαίρι του 2007 να παραχωρηθεί σε ομάδα προσκόπων που φιλοξενήθηκαν εδώ, και οι οποίοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για το νησί μας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το οικόπεδο του Δήμου δεν έχει περίφραξη καθώς και τα γειτονικά οικόπεδα.Γιατί οι κάτοικοι μεταφέρουν μπάζα εκεί και δεν τα τοποθετούν στα γειτονικά οικόπεδα των ιδιωτών;
    Τους έχει υποδείξει ο Δήμος να τα πηγαίνουν εκεί ή αυθαιρετούν;
    Οι νέοι υποψήφιοι έχουν κάποια πρόταση να μας πουν για το φλέγον σύζητημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ''ΑΝΟΙΞΑΝ'' ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΩ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΟΥ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΝΤΑΖΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΜΠΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ.....ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ....ΜΙΑ ΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. praktor, έγραφες στις 17/4, 4:22 σε αυτή την ανάρτηση - "Κι ο Πανταζής με όνειρα, με βλέψεις ξεκίνησε να κάνει, όλα αυτά που έκανε!"
    - ερώτηση:
    Τώρα με τον Καλλικράτη ξέρεις τι θα γίνει;
    - απάντηση:
    Αυτόματα σταματούν τα θέλω και οι προσωπικές βλέψεις των αιρετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΔΗΛΑΔΗ , ΟΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ? ΧΑΡΑΣ ΤΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ. Τ΄ ΑΚΟΥΣ ΦΙΛΕ praktor? ΣΑΜΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ Τ΄ ΑΚΟΥΣ , ΣΙΓΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕΝΑ , ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗ ΄΄ΜΗΧΑΝΗ΄΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ξεκινώντας με μια ερώτηση και όπως το τοποθετείς φίλε ανώνυμε 22.05 2.55Μ.Μ κι εσύ επόμενε φίλε 23.05 12.21 Μ.Μ , όποιο εμπλεκόμενο πρόσωπο θελήσει να μπλεχτεί με τα ΄΄κοινά΄΄, με τα νεα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , θα είναι ελεγχόμενο απο τους κρατικούς μηχανισμούς , όπως , αυτοί μπορεί να λέγονται? Θα υπάρξουν τέτοιες αλλαγές , που η προσωπική ίσως πρωτοβουλία , η θέληση , η όρεξη , οι προσπάθειες που θα καταβάλει ο καθένας , κάπου θα σταματούνται για κάποιους λόγους και απο κάποιους νέους ΄΄κανόνες΄΄? Αν είναι έτσι και με την καλή έννοια , ΄΄την βάψαμε΄΄!! Θα πρέπει λοιπόν και κατά την ταπεινή μου γνώμη , ο κάθε ενδιαφερόμενος υποψήφιος πολιτικός του νησιού μας , να εξετάσει πολύ πολύ σοβαρά και να κάνει ΄΄φύλλο και φτερό΄΄ την έννοια ΄΄πολιτικός΄΄ με τις νέες νομοθετικές αλλαγές που θα προκύψουν!! Θα πρέπει να μάθει τις υποχρεώσεις , τις ευθύνες , τα δικαιώματα που θα έχει , καταλαμβάνοντας την θέση Τοπικού ή Δημοτικού Συμβούλου. Ουε κι αλλοίμονο αν παραβλέψει ο οποιοσδήποτε να εξετάσει με την όλη σοβαρότητα που απαιτείται , το θέμα αυτό! Έτσι ίσως το νησί μας , θα πορευτεί σε μια νεα εποχή , θα ΄΄φύγει΄΄ μπροστά , θα φτάσει εκεί που επιθυμούμε όλοι μας.
    Νίκος Τριανταφύλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.