Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα: Καλούμε σε μαζική αντίδραση για να αποτρέψουμε το «έγκλημα»

Η παραλία Πανόρμου
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση (4/7/2012) αποφάσισε, με μία μόνο ψήφο διαφορά (7 υπέρ – 6 κατά), να προτείνει την ένταξη στον οικισμό του Πανόρμου του τμήματος από το δρόμο προς τη θάλασσα!
Αυτό σημαίνει αύξηση στη δόμηση, περιορισμό του αιγιαλού ακόμα και δυνατότητα κατασκευής λιμενικών εγκαταστάσεων! Να σημειώσουμε ότι σε προγενέστερη συνεδρίασή του (24/4/2012), στα πλαίσια του θέματος «Έγκριση του Β2 σταδίου της πρότασης μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Σκοπέλου», το Δημοτικό Συμβούλιο είχε απορρίψει, με σαφώς μεγαλύτερη πλειοψηφία, το παραπάνω ενδεχόμενο.
Το γεγονός μας ανησύχησε έντονα, γιατί η παραλία του Πανόρμου είναι...
ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, παρά την κακοποίηση που έχει ήδη υποστεί, μία από τις μεγαλύτερες και πιο εύκολα προσβάσιμες. Είναι βέβαιο ότι με την απόφαση, που πάρθηκε με επιπολαιότητα και για εξυπηρέτηση συμφερόντων μικρών (ή και μεγάλων;), ο Πάνορμος θα καταστραφεί και η πιθανή καταστροφή του θα αποτελέσει πλήγμα τόσο για τη φυσική ομορφιά του νησιού όσο και για τον τουρισμό. Η πυκνή δόμηση θα περιορίσει την παραλία, θα «κρύψει» τη θάλασσα και η περιοχή θα θυμίζει τις γνωστές λουτροπόλεις της Αττικής!
Συγχαίρουμε τους Δημοτικούς Συμβούλους που, βάζοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον του νησιού, συμπαρατάχθηκαν με τους Συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και καταψήφισαν την εν λόγω πρόταση.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ανασταλεί άμεσα η υλοποίηση αυτής της απόφασης. Το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλογιστεί το συμφέρον του τόπου και όχι τα συμφέροντα κάποιων, η δε Περιφέρεια Θεσσαλίας, που έχει και τον τελευταίο λόγο, να πάρει υπόψη της τις φωνές διαμαρτυρίας και να μην εγκρίνει αυτή την πρόταση.
ΖΗΤΑΜΕ ακόμα να πάρουν θέση όλοι οι φορείς του νησιού καθώς και οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι και καλούμε όλους τους κατοίκους του νησιού, ντόπιους και ξένους, σε μαζική αντίδραση για να αποτρέψουμε το «έγκλημα».
ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
15/7/2012

42 σχόλια:

  1. Οι 4 δημοτικοί σύμβουλοι που καταψήφισαν την εν λόγω πρόταση, το έκαναν γιατί είχαν την δική τους προσωπική άποψη και πολιτική θέση, και όχι γιατί συμπαρατάχθηκαν με τους 2 συμβούλους της "Λαϊκής Συσπείρωσης".
    Μην προσπαθείτε να τα καπηλευθείτε όλα πια, ακόμα και τις ψήφους των συμβούλων!
    Όσο για το αν θα πάρουν θέση όλοι οι φορείς του νησιού καθώς και οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι, φυσικά και κρίνεται απαραίτητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Λαϊκή επιτροπή αγώνα καλά θα ήταν να ελέγξει πολεοδομικός και τα ακίνητα των μελών της αν θέλει να είναι σωστή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά από τις εξέδρες για να δένουν οι σκαφάτοι ακόμα και σε πολύ μικρές παραλίες και την κακοποίηση του τοπίου για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των "ιδιοκτητών" των παραλιών αυτών, τώρα μένει να χτιστεί και ότι άλλο έχει απομείνει από τις υπόλοιπες και να δούμε μετά ΠΟΙΟΣ και ΓΙΑΤΙ να έρθει κάποιος στη Σκόπελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στη δημοτική αρχή για την αδιαλλαξία της , που έχει γνώμονα το καλό του νησιού . Φυσικά για προεκλογικές επιταγές ούτε λόγος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βάλτε στον οικισμό και τον Αι Γιάννη (καστρί) !!! Να χτίσουμε μέχρι εκεί δίπλα από το εκκλησάκι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού το αναφέρει ο προηγούμενος φίλος παίρνω αφορμή απο το θέαμα που συνάντησα περνώντας απο τη θάλασσα στο Καστρί.
    Αν τουριστική αξιοποίηση σημαίνει στο διασημότερο σημείο του νησιού που θαύμασε όλος ο πλανήτης μέσα απο τον κινηματογράφο να στηθεί ένα τρισάθλιο παράπηγμα πάνω απο την "οργανωμένη - ο Θεός να την κάνει" παραλία παριστάνοντας το αναψυκτήριο ή τι άλλο δεν γνωρίζω, τότε ειλικρινά εύχομαι η Σκόπελος να μείνει αναξιοποίητη, οι πανέμορφες παραλίες της ανοργάνωτες και άκτιστες -όσες έχουν απομείνει- και οι κάτοικοι του νησιού να αναζητήσουν σε άλλες δραστηριότητες τον βιοπορισμό τους, έτσι κι αλλιώς με τουρισμό αυτού του επιπέδου είναι θέμα χρόνου να περάσουμε οι περισσότεροι στην ανεργία. Αυτό αγαπητοί μου δεν ονομάζεται τουριστική ανάπτυξη, αυτό είναι φυσική βιαιοπραγία σε βαθμό κακουργήματος

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία
    Ευριπίδης Κοσμίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδη, αυτο λεγετε ειρωνεια της τυχης...
      στο πιο διασημο σημειο - το πιο τρισάθλιο παραπηγμα.
      βεβαια δεν ξερω αν υπαρχουν καλες κατασκευες σε στυλ 'παραγκας', τι να πω!!!

      Διαγραφή
  7. Και βεβαια πρεπει να γινουν πραγματα και εξεγρες για τα σκαφοι και ξυλινα μπανγκαλοους θελω πανω στη θαλασσα αλλα μαλδιβες και κουβα καραιβικη.μονο στα λογια θα γινουμε κουβα της μεσογειου.αλλα σας ειδαμε και με τα rooms τη προκοπη κανατε. γι αυτο ειμαστε αδιοι τελοι ιουλιου για 18 συναπτο ετος.αντιτουριστικοι. αλλα τι να πεις για ανθρωπους που σερβιρουν γιδα με μακαρονια αυγουστιατικα με 40 βαθμους.τσοπανιδες.που εχετε και γνωμη για το καλο του νησιου.που ηρθε στο κατω κατω και και σας βρηκε ο τουρισμος δεν τον δημιουργησατε.γι αυτο και ο πανορμοσ και οι αλλες παραλιες ειναι σαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι διατροφικες συνηθειες των Σκοπελιτων ισως να διαφερουν απ τις δικες σας,οσο για τον Πανορμο, ειτε επεκταθει ειτε οχι, φρικτος οικισμος ειναι, που δεν εχει ουτε ενα δρομο να κατεβει κανεις στην παραλια, ενω εχουν μπαζωσει και τα ρεματα και θυμουνται να διαμαρτυρηθουν μονο οταν πλυμμηριζουν

      Διαγραφή
    2. ΦΡΙΚΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΥΑΛΟ.ΠΛΥΜΜΗΡΙΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΖΟΜΕΝΑ ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΕΑΝ ΘΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕΣ.ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ;

      Διαγραφή
    3. Μαλδίβες,Κούβα,μπανγκαλοους,όνειρα θερινής νυκτός αγκαλιά με την γκλίτσα σε λάθος τόπο και χρόνο.

      Διαγραφή
  8. Συμφωνώ φίλε μου να γίνουν "εξεγρες" για να μην είμαστε "αδιοι τελοι ιουλιου", ε ρε κάτι τσοπάνηδες που θέλουν να ασχοληθούν και με τον τουρισμό είστε για πολλά γέλια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ζόρι τραβάς ρε σνομπάκια; άσε τον κόσμο να εκφραστεί ελεύθερα... έχουν και οι τσομπάνηδες δικαίωμα στον λόγο.

      Εξάλλου τσομπάνηδες ήταν η πλειοψηφία όσων επιβίωσαν στα βουνά του νησιού μετά την ερήμωσή του από εκείνον τον πειρατή, τον Μπαρμπαρόσσα. Τσομπάνηδες ήταν και οι πρώτοι νέοι κάτοικοι που κατέφτασαν εδώ γύρω στα 1800, κυνηγημένοι από τους Τούρκους.

      Αργότερα βέβαια ήρθαν και άλλοι να την κατοικήσουν την όμορφη τη Σκόπελο, από πολλά και διάφορα μέρη της Ελλάδας, ως νέοι κονκισταδόροι σε μια παρθένα ήπειρο. Οι περισσότερες οικογένειες τώρα διανύουν την τέταρτη γενιά, ούτε 100 χρόνια δηλαδή οι ρίζες τους εδώ.

      Διαγραφή
    2. Οι τσοπάνηδες είναι μια χαρά άνθρωποι στη δουλεία τους και όχι μόνο και είναι μέρος του πολιτισμού μας, άλλος είπε πρώτος (κατηγόρησε) για τσοπάνηδες και γίδα με μακαρόνια και δεν του είπες τίποτα, αλλά το πρόβλημα σου εσένα είναι προφανώς αλλού.

      Διαγραφή
    3. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ ΜΠΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΜΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΤΗ ΜΕΡΑ !!

      Διαγραφή
    4. (στον σνομπάκια απευθύνομαι) Μάγος είσαι αδερφέ; Εσύ πόσες γενιές Σκοπελίτης μετράς; Καιρός να ψάξουμε όλοι τα γενεαλογικά μας δέντρα μου φαίνεται…

      Διαγραφή
  9. H τουριστικη κατρακυλα εχεις πολλες αιτιες αλλα η κυρια κατα την γνωμη μου οφειλεται λογω συρικνωσης των εισοδηματων στο υψηλο κοστος των εισητηριων. Επιτακτικη αναγκη και αμεση λυση η δρομολογηση πλοιου στη ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ Μαντουδι- Αγμωντας- Αλονησσος και βεβαιως Μαντουδι-Σκιαθος .Ναυτιλιακες εταιρειες υπαρχουν χρειαζεται να το προχωρησουμε εμεις με την αρωγη του υπουργειου για τριμηνη δρομολογηση.Οσο για τα αιτια γνωστα¨ αδρανεια, αδιαφορια ,μειωμενη θεληση,πολλοι αλεξιπτωτιστες ,σωτηρες,φιλοι και οικογενεις που διαχειριζονται τα πραγματα και τοσα αλλα. Εαν θα γινει αυτο η το αλλο στον πανορμο η αλλου η συμετοχη στις αποφασεις θα δωσει τις λυσεις και φυσικα αφου τεθει τελος στα επαγγελματικα σωματεια σφραγιδες.Ο τουρισμος θελει τη συμετοχη ολων δεν μπορουν οι λιγοι να κανουν πολλα για ολους.Ελπιζω το μικρο κειμενο μου να γινει αφορμη για το μελλον της Σκοπελου .Ευχαριστω δεχομαι μονο επωνυμα σχολια και οχι ανωνυμα διοτι δεν μπορει να γινει διαλογος.Αγγελος Ξηνταρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Πάνορμος είναι μια εύκολα προσβάσιμη, μεγάλη σε εύρος και μάκρος παραλία που την κατέστρεψαν προ πολλών δεκαετιών δύο οικογένειες, χτίζοντας παράνομα πάνω στα λαλαρίδια, μπαζώνοντας τα ρέματα, τσιμεντάροντας τα βούρλα, κλείνοντας κάθε πρόσβαση από τον δρόμο στην παραλία, καλύπτοντας τα εκτρώματα με νάυλον και πλαστικό, μολύνοντας την παραλία, με μύγες για ντεκόρ γύρω από τα φαγητά, που δεν κάνουν ούτε για all inclusive, χωρίς χώρο στάθμευσης και ερχόμαστε όλοι εμείς η κοινωνία της Σκοπέλου να νομιμοποιήσουμε την ασχήμια και τον βιασμό της φύσης, να βοηθήσουμε να επεκτείνουν τις ασχήμιες.
    Πρέπει όλοι όσοι σεβόμαστε και αγαπάμε τον τόπο μας να ζητήσουμε την κατάργηση της επέκτασης του οικισμού και ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ όλων των κακόγουστων παράνομων κτιρίων επί της παραλίας για να μην παραδώσουμε στάχτη στα παιδιά μας.
    ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΑ ΒΟΥΝΑ Η ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΠΑΡΑΛΙΑ είναι περιουσία όλων μας.ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΑ ΒΟΥΝΑ Η ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΠΑΡΑΛΙΑ είναι περιουσία όλων μας.ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
      ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΣΟΥ ΚΑΚΟΛΟΓΙΣΑ ΕΓΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ; ΕΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ. ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΡΕΠΕΣΤΕ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΧΑΝΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ.

      Διαγραφή
  11. ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΠΑΛΙ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ;
    Ζ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξεχνώ. Παίρνω Ω3,6 και 9 και βασιλικό πολτό από τον Σπύρο Κοσμά.
      Η πρώτη σειρά περί εγκλήματος δεν ήταν σωστή...
      Εχώ την εντύπωση, χωρίς να έχω ιδιοκτησίες, ούτε να σκέπτομαι να αποκτήσω, ότι η κοινωνία της Σκοπέλου συντάσσεται με την ανακοίνωση...
      Καλό θα ήταν να γίνει μια συζήτηση με όλους τους φορείς.

      Υ.Γ.: Αυτό πάλι, εσείς να με λέτε κ. Γιώργο και εγώ Ζ.Ν. πως το βλέπετε;

      Διαγραφή
    2. ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΔΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΗΝ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑ ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΩΨΕΤΕ, ΟΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕΤΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ
      Ζ.Ν.

      Διαγραφή
  12. Τσιμεντο να γινει.. Να δουλεψει και ο τιμιος οικοδομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν αντιλαμβανόμαστε τους λόγους για τους οποίους ΣΗΜΕΡΑ «κόπτεται» ο εκπρόσωπος της «Λ. Σ.», κος Ραμαντάνης, σχετικά με τον οικισμό του Πανόρμου και την οικιστική του ή μη ανάπτυξη.

    Να του θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με την 42/2003 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, μετείχε στην Επιτροπή που συγκροτήθηκε για να ελέγξει μαζί με τα υπόλοιπα μέλη:
    1. το ΜΕΓΕΘΟΣ της ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ των ΟΡΙΩΝ των οικισμών του Δήμου Σκοπέλου, κάτω των 2.000 κατοίκων
    2. την αλλαγή της ΚΑΤΑΤΜΗΣΗΣ των ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ αυτών των οικισμών από τα 1.000τμ στα 400τμ
    3. την ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΥ ΥΨΟΥΣ από 7.50μ στα 8.50μ

    (Από το πρακτικό της 2ης Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, που συνήλθε στις 5 Φεβρουαρίου του έτους 2003, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00’’ στο Δημοτικό Κατάστημα Σκοπέλου)

    Εφόσον λοιπόν ερωτάται η γνώμη όλων των φορέων του νησιού σχετικά με τον Πάνορμο, ας μας απαντήσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» ποια είναι η θέση της σχετικά με την επέκταση και κατάτμηση του Σταφύλου.

    Είναι γνωστό σε όλους όσους γνωρίζουν τι σημαίνει διαδικασία «Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου» ότι τα κατά τόπους Δημοτικά Συμβούλια απλά γνωμοδοτούν. Και ΕΥΤΥΧΩΣ. Διαφορετικά, ο οικισμός του Σταφύλου σήμερα θα ήταν τεμαχισμένος σε «οικοπεδίδια» των 400τμ εντός των οποίων θα είχαν αναγερθεί κτίρια 200τμ με ύψος 8.50μ έκαστο.

    Κατά τη γνώμη μας, με τον ίδιο τρόπο που δεν εγκρίθηκε το «έγκλημα» του Σταφύλου, δεν θα εγκριθεί και το «έγκλημα» του Πανόρμου.

    Πολύ καλά το γνωρίζει αυτό ο εκπρόσωπος της «Λ.Σ.», απλά άδραξε μια πολύ καλή ευκαιρία για ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ. Είναι πολύ της μόδας εξάλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟΟΟΟΣ!!ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΓΑΠΗΤΕ-Η ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ - ΙΣΑ .

      Διαγραφή
    2. ρε παιδια αφου στο τελος οπως θελει ο καθενας θα το κανει...μην τραινενομαστε.δεν αλλαζοθν οι νοοτροπιες με νομοσχεδια.ποσα χρονια πρεπει να περασουν για να γινει κατανοητο.

      Διαγραφή
  14. Η παραλία του Αγνώντα είναι πρώτυπο, πρέπει να την ακολουθήσουν και οι άλλες παραλίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aφού τίποτα δεν σας αρέσει σε αυτόν τον τόπο, γιατί τον αφήσατε να γίνει έτσι;

      Διαγραφή
  15. Πρώτον τι πρόβλημα έχετε με τους τσοπάνηδες και την γίδα με τα μακαρόνια, απο τον τρόπο που μιλάτε και γράφετε δεν νομίζω να είστε της αριστοκρατίας.
    Σοβαρά τώρα, πέρυσι έγινε ο κακός χαμός για το 'Καστάνη' που στο φινάλε διαμορφώθηκε ένα όμορφο περιβάλλον αρμονικά συνδυασμένο με τη φύση για να πιεις τον καφέ σου. Κάποιοι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής, πήγαιναν με πανό και έκαναν διαδηλώσεις, μέχρι σελίδα στο "Facebook" έκανα που έλεγε "Σώστε το Καστάνι" έλεος........τώρα που είναι ?, δίνουν την συγκατάθεση τους να ρημάξουν εντελώς μια παραλία που είναι ήδη κακοποιημένη, πετσοκομμένη, έρμαιο στα χέρια των ιδιωτών, σε λίγο τα μπαρ και τα εστιατόρια θα γίνουν πλωτά, που είναι η ευαισθησία τους για το φυσικό περιβάλλον? Δεν ντρέπονται λίγο απο τη μια διαμαρτύροντα για το Καστάνη και απο την άλλη έκαναν τα Λιναράκια ιδιοκτησία, η ακρογιαλιά του Πανόρμου, του Αγνώντα, του Σταφύλου, της Μηλιάς, της Καστάνη, του Γλυστερίου, του Γλυφονερίου, ανήκει σε όλους τους πολίτες της Σκοπέλου και όχι μόνο στους μαγαζάτορες.....μήπως πρέπει να κάνω μια σελίδα "Σώστε τον Πάνορμο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάνε καλύτερα σώστε την Σκόπελο
      .. Save Skopelos

      Διαγραφή
    2. ποιοσ εισαι εσυ μωρε παλι που θα μας σωσεις.και απο τι να σωσουμε το καστανι και το καθε καστανι,πανορμο κτλ.απο κατι σωτηρες σαν εσενα μπουχτισαμε.αυτο που για σενα ειναι κακο μπορει για μενα να ειναι καλο και το αντιστροφο.coolαρετε λιγο εργολαβοι του δικαιου.και απεφηγε τι γιδα φετος τον αυγουστο για τι οπως παει ο ιουλιος σε βλεπω να παθαινεις καμια θερμοπλιξια αυγουστιατικα.

      Διαγραφή
    3. ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΩΡΕ ΕΓΙΝΑΝ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΑΝΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΔΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. γιδα mojito αδερφε.

      Διαγραφή
    5. Μην κατηγορείτε την γίδα και τους τσομπάνηδες γιατί έτσι όπως πάει ο τουρισμός από Σεπτέμβριο η γκλίτσα σε μερικούς θα γίνει το απαραίτητο αξεσουάρ και το σύνθημα που θα λένε θα είναι "Σώστε τη γίδα φυλής Σκοπέλου".Επιστροφή στις ρίζες μας αδέρφια.

      Διαγραφή
  16. 17 Ιουλίου, 1:14, αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφω να μην απαντάς, ο κάθε άσχετος σχολιάζει με αγένεια την άποψη του καθενός πίσω απο την ανωνυμία του...τράτζικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ
    ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

    ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΜΑΣ ΕΥΣΘΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ
    Η ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΗΜΗΣΜΕΝΗΣ
    ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΑΝΟΡΜΟΥ.
    ΑΛΛΟ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΑΡΣΑΝΑΔΕΣ Κ ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ.

    ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΜΟΥ.

    ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΤΕΡΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.


    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ

    20 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΩ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟΡΜΟ
    ΙΔΙΩΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ.

    ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ? ΠΟΥ ΛΕΕΙ Κ Ο ΝΟΤΗΣ


    ΑΝΑΝΙΑ Δ.Θ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν θα φυγει το ηλιοβασιλεμα.παλι τα ιδια θα νιωθετε οταν κολυμπατε.λιγο τσιμεντο θα μπει παραπανω,αυτο ειναι ολο.

      Διαγραφή
  18. μηπως οι λογοι που επεβαλαν τις επεκτασεις στους οικισμους η τις ενταξεις σε πολεοδομικα σχεδια η πως αλλοιως τα λενε ,εχουν εκλειψει πλεον΄.και μηπως ειναι ευκαιρια να παραμεινουν ως εχουν τα πραγματα λογω των δυσκολων καιρων που αντιμετωπιζουμε ωστε να σκεφτουμε ψυχρεμωτερα τι ειναι καλυτερο για το νησι μας, τον τουρισμο και την ποιοτητα ζωης στον τοπο μας.μηπως πρεπει να αναρωτηθουμε και να απαντησουμα στο ερωτημα και να αφησουμε για αλλες εποχες τις επεκτατικες μας ανησυχιες,αφου βλεπουμε ολοι πλεον οτι το νησι τουριστικα παιρνει απο τον......αναπνοη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
    ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
    ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ
    ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ
    ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

    ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ .

    ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΟΥ

    ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ Κ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥ.
    ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ Κ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΙΔΙΩΤΟΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ
    ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΑΝΟΡΜΟΥ ?

    ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ?

    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΟΛΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΑΝΑΒΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
    ΠΡΟΧΩΡΑ Κ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΛΩΝ .

    ΣΤΑΦΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο σταφυλος παντως τον εχει περασει το πανορμο σε κυβικα τσιμεντου.και δεν υπηρχε καμια νομοθεσια ψηφισμενη απο το δημοτικο συμβουλιο ετσι νιωθατε-θελατε και ετσι το κανατε-με ο καθενας απο λιγο και μονοσ του.και μη μου πεις (ναι αλλα δεν ειναι στον αιγιαλο)γιατι θα σου πω οτι ειναι στο βουνο-πλαγια του σταφυλου.για μενα κανει το ιδιο, για σας?

      Διαγραφή
  20. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ 11.08

    ΤΟ 'ΣΤΑΦΥΛΟΣ' ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ Κ ΟΥΤΕ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
    ΣΤΟΝ ΣΤΑΦΥΛΟ.
    1993 ΣΤΟΝ ΣΤΑΦΥΛΟ ΕΒΑΖΑ ΔΥΧΤΙ 80 ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΤΗΝ
    ΩΡΑ ΜΟΥ.

    ΠΕΛΑΤΗΣ ΜΟΥ ΤΟ 1968 ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ .ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟΤΕ .
    ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ .
    ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΟΤΙ ΩΡΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ ΟΛΛΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ Κ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.