Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Σεσουάρ για τσαρλατάνους

Παράνοια. Από τη μια το σύστημα περνάει από ψιλό κόσκινο εργαζόμενους με (γνήσια, γνησιότατα) πτυχία και τίτλους σπουδών, που έκαναν τρύπες σε καρέκλες και οπίσθια για να τα αποκτήσουν και χάλασαν τα ματάκια τους μετά από χρόνια μελέτης και δουλειάς - ενώ τους απαξιώνει με μισθούς ντροπής - κι από την άλλη αφήνει ανεξέλεγκτους τσαρλατάνους να περιφέρονται δουλεύοντας ψιλό γαζί έναν ήδη ταλαιπωρημένο και αηδιασμένο κόσμο που περιμένει δυο γλυκά λόγια να τον ξεκουράσουν. 

Μιλάω για μια ουρανοκατέβατη κυρία που αυτοαποκαλείται ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια - ψυχο-δεν-ξέρω-τι-άλλο και υπόσχεται να μας πάρει απ' το χεράκι και να μας οδηγήσει στα άδυτα του από μέσα μας.

Ε, λοιπόν έχω σοβαρές πληροφορίες ότι η εν λόγω κυρία είναι απόφοιτος σχολής διοίκησης επιχειρήσεων. Ενώ ως προς την ψυχολογία, φρόντισε να εμπλουτίσει τις γνώσεις της με κάποια αμφιβόλου επιπέδου σεμινάρια. Ε, λοιπόν όχι, αγαπητή κυρία. Η ψυχολογία είναι κλάδος της ιατρικής - που πάει να πει, προϋποθέτει χρόνια σπουδών και πανεπιστημιακά πτυχία και μεταπτυχιακά. Όποιος δεν τα διαθέτει αυτά είναι απλώς τσαρλατάνος.

Εκτός αν υπάρχει και τίποτα άλλο στη μέση: εννοώ παραθρησκευτικού περιεχομένου. Υπάρχουν και πάμπολλες αιρέσεις που ακολουθούν την ίδια τακτική. Ας μη μασάμε λοιπόν έτσι εύκολα ό,τι κουτόχορτο μας ταΐσουν.

Παρασκευή Κουτούμπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.