Η ψαριά με τον βλάχο, που ψαρεύτηκε στα, ευτυχώς ακόμα, πλούσια νερά της ευρύτερης περιοχής των Βορείων Σποράδων συνοδευόταν και από πολλά 3κιλα και 4κιλα “κόκκινα” (φαγκριά) και έδωσε, χειμωνιάτικα, ένα πολύ καλό μεροκάματο στον ψαρά.
Ο βλάχος, όπως είναι γνωστό ζει στο βυθό της θάλασσας και είναι συγγενικό ψάρι με το ροφό, αλλά νοστιμότερος από αυτόν.
Ψαρεύεται δύσκολα γιατί είναι πονηρό (“πονηρός σαν βλάχος”) και δυνατό ψάρι, το μήκος του μπορεί να φτάσει γύρω στο 1,5 μέτρο και το βάρος του μέχρι και 60 κιλά.
Μπορείτε να τον απολαύσετε ψητό, παραδοσιακό στιφάδο με δαμάσκηνα στη Σκόπελο και για πιο προχωρημένους ουρανίσκους “φιλέτο βλάχου με φιστίκια Aιγίνης” (κλικ) από τον Λευτέρη Λαζάρου!