Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ανάψτε τα φώτα της ψυχής, μην ζείτε στο σκοτάδι!

"Σκεφτείτε το πριν κλείσετε το φως σήμερα το βράδυ για να κοιμηθείτε και αν αρνηθείτε τότε δυστυχώς ακόμα και με αναμμένο φως ζείτε σε σκοταδι βαθύ…"
Οικογένεια με βρέφος χωρίς ρεύμα!

Κάποια μέτρα έξω από το κατάφωτο κέντρο του νησιού μας βρίσκεται ο, ολοσκότεινος πλέον, μικρός καταυλισμός, που τόσα χρόνια μένουν οι δύο οικογένειες Ρομά, που όλοι μας γνωρίζουμε. Η οικογένεια του Αντώνη και της Δήμητρας, του Βασίλη και της Αθανασίας. 

Παυσίπονα και αντιβιοτικά στον πάγο,
ελλείψει ηλεκτρικού ρεύματος
Είναι αυτοί οι άνθρωποι που καθημερινά καθαρίζουν το νησί από κάθε είδους κατεστραμμένες οικιακές συσκευές και όχι μόνο. Συσκευές, που όπως όλοι έχουμε διαπιστώσει, όταν οι ιδιοκτήτες τους δεν τις χρειάζονται πια, τις πετούν όπου βρουν, με αποτέλεσμα να καταλήγουν σε δάση, ρέματα και θάλασσες.



Οι δύο αυτές οικογένειες που αποτελούνται από ανθρώπους όλων των ηλικιών -ανάμεσά τους και ένα μωρό λίγων μηνών- ζώντας σε συνθήκες που πολλοί από εμάς τις βλέπουν μόνο στην τηλεόραση, θέλησαν να δανειστούν ρεύμα από μια κολώνα του Δήμου κάνοντας τη διαβίωση τους ελαφρώς ευκολότερη, ώστε να έχουν δύο μόνο λάμπες για φως και ένα μικρό ψυγείο για να συντηρούν την τροφή και τα φάρμακά τους. Αγαθά που τα έχουμε όλοι αλλά όχι εκείνοι. Και αφού το ρεύμα δεν...
είναι κοινωνικό αγαθό, αλλά εμπόρευμα, ο "νόμος μίλησε" και η παροχή τους κόπηκε.



Οι άνθρωποι αυτοί ζητούν ρεύμα για μια πιο ομαλή καθημερινότητα και δεν το ζητούν δωρεάν, αλλά με μετρητή. Σκεφτείτε το λοιπόν πριν κλείσετε το φως σήμερα το βράδυ για να κοιμηθείτε και αν αρνηθείτε τότε δυστυχώς ακόμα και με αναμμένο φως ζείτε σε σκοτάδι βαθύ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.