Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Οι Νησιώτες αγωνίζονται για αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους

Σύνθημα σε τοίχο μεγάλου
δημόσιου νοσοκομείου
Η περιφερειακή παράταξη Βόρειο Αιγαίο Γόνιμη Γραμμή συμπαρίσταται και υποστηρίζει την ομόθυμη και κυρίως δίκαιη κινητοποίηση των φορέων και του λαού της Ικαρίας και των Φούρνων για την προάσπιση του μέγιστου αγαθού της Υγείας. Αγαθό που πλήττεται σφοδρά την τελευταία πενταετία, από τη μνημονιακή περικοπή όλων των δαπανών. Οι κοινωνίες των νησιών μας πλήττονται πολλαπλάσια και κυριολεκτικά έχουν αφεθεί στη μοίρα τους με τους κατοίκους να βλέπουν καθημερινά τον τόπο τους να αποψιλώνεται από υποδομές και ανθρώπους.

Παλεύουμε μαζί με τους ΙΚΑΡΙΩΤΕΣκαι ΦΟΥΡΝΙΩΤΕΣ για αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου. Αγωνιζόμαστε για επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας-Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής...
απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού και για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στον χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Διεκδικούμε μαζί τους την πραγματική συμβολή της Πολιτείας στην δυνατότητα λειτουργίας του Γηροκομείου από τον Δήμο Ικαρίας.

Δεν εφησυχάζουμε και θα αντιδράσουμε μαζί με τον Ικαριακό Λαό, αλλά και όλους τους κατοίκους τους Βορείου Αιγαίου, σε οποιαδήποτε περαιτέρω προσπάθεια υποβάθμισης νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας (Κ.Υ.) στα νησιά μας.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους κατοίκους και ζητάμε την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, των αγροτικών ιατρείων και των Κ.Υ. της περιοχής. Επίσης, σημειώνουμε με έμφαση ότι το ΕΚΑΒ πρέπει, επιτέλους, να καλύπτει με επάρκεια κάθε περιστατικό. Επίσης, απαιτούμε να σταματήσει κάθε σκέψη για συγχώνευση του Νοσοκομείου Ικαρίας και επαναλαμβάνουμε την ανάγκη να δημιουργηθεί μονάδα τεχνητού νεφρού στο νησί. 
Τέλος, απαιτούμε δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” για όλους (χωρίς πλαφόν εξαιρέσεις και περικοπές) με μόνιμο προσωπικό. Προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις για όλες τις γυναίκες. Επαναφορά για όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως του επιδόματος τοκετού.

Καλούμε κι εμείς με την σειρά μας κάθε νησιώτη και κάθε άλλο πολίτη που γνωρίζει τι σημαίνει ο αγώνας των Ικαριωτών και των Φουρνιωτών να συμμετάσχει στην κινητοποίηση την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στις 10:30, έξω από το υπουργείο Υγείας
Δεσμευόμαστε, όπως και στο παρελθόν, να ξαναφέρουμε το θέμα στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.