Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Η "Ερατώ" από Σκόπελο πάει... Ζάππειο!

Το νέο μυθιστόρημα του
σκοπελίτη συγγραφέα 
Γιάννη Χατζητρακόσα 
ύστερα από την πρώτη του κυκλοφορία και την "παραμονή" του στη Σκόπελο για σαράντα ημέρες ταξιδεύει στο 46ο φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο για να βρεθεί στις προθήκες του περιπτέρου του "Ομίλου Νίκη" κάτω απ' την ομπρέλα του οποίου βρίσκεται -μεταξύ των άλλων εκδοτικών οίκων- και  η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ!

Ο συγγραφέας, που το βράδυ της Τρίτης -12 Σεπτεμβρίου 2017- θα βρίσκεται στα περίπτερα 89,90 και 91 για να υπογράψει το νέο του βιβλίο, μας είπε:

«Ας μην ξεχνούν οι αναγνώστες πως το διάβασμα ενός λογοτεχνικού βιβλίου είναι ένα ταξίδι σε μια άλλη πραγματικότητα που διαρκεί όσο διαρκεί το διάβασμα του βιβλίου ή και μια ολόκληρη ζωή! Ελπίζω και εύχομαι τα βιβλία που θα επιλέξουν να αγοράσουν οι αναγνώστες να ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία!

Και μια και τα σχολεία ανοίγουν να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και καλή δύναμη στους γονείς που αγωνιούν για την προσαρμογή και την πρόοδο των παιδιών τους. Να τους θυμίσω επίσης πως οι νουθεσίες και τα επιχειρήματά τους για να αγαπήσουν τα παιδιά τη λογοτεχνία, και γενικότερα το βιβλίο, είναι μάταιες αν δε συνοδεύονται από το δικό τους παράδειγμα, γιατί όπως παραδέχονται και οι ειδικοί "το παράδειγμα του καθενός πείθει περισσότερο από το οποιοδήποτε επιχείρημα"!

Ας μη λείπει λοιπόν το βιβλίο από το κομοδίνο του μπαμπά ή της μαμάς και τα παιδιά, που ξέρουν καλά να "αντιγράφουν" τους γονείς τους, θα βρουν τον δρόμο τους!

Κλείνοντας, να θυμίσω τα λόγια του Γάλλου φιλόσοφου και συγγραφέα Ντιντερό που ισχυρίζεται πως "ο άνθρωπος σταματάει να σκέφτεται, όταν σταματάει και να διαβάζει!"»