Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ούτε τον ερχόμενο, ούτε κανέναν Αύγουστο, δεν θα τελειώσουν τα βάσανα...

Μαζική ήταν η χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Καφενείου, με προμετωπίδα το σύνθημα «Εμπρός για τις δικές μας ανάγκες». 
Την κινητοποίηση χαιρέτισε εκ μέρους του Σωματείου Οικοδόμων το μέλος του ΔΣ Νίκος Ραβανός, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος του Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας Γιώργος Γούλας, που αρχικά  αναφέρθηκε στις δυο ξεχωριστές γραμμές στο συνδικαλιστικό κίνημα, της υποταγής και της ενσωμάτωσης που εκφράζουν οι πλειοψηφίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ από τη μια και της μαχητικής ανασύνταξης που παλεύουν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Στη συνέχεια ο ομιλητής κατήγγειλε την προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί «δίκαιης ανάπτυξης» και «εξόδου από τα μνημόνια», την ώρα που θα είναι σε ισχύ 800 μνημονιακοί νόμοι και προσεχώς θα νομοθετηθούν άλλα 88  προαπαιτούμενα για την 4η αξιολόγηση λέγοντας χαρακτηριστικά:
Με βάση τη μεγάλη πείρα που έχουμε πλέον, κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι με την σημερινή ή όποια άλλη κυβέρνηση που υπηρετεί το κεφάλαιο, θα αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο.

Ούτε τον ερχόμενο, ούτε κανέναν Αύγουστο, δεν θα τελειώσουν τα βάσανα της εργατικής τάξης, των μικρών αγροτών και ΕΒΕ, αν δεν οργανωθεί και δεν ξεσηκωθεί η πλειοψηφία που στέκει ακόμα παθητική, για να ανατρέψει όχι μόνο την σημερινή και κάθε άλλη αστική κυβέρνηση, αλλά και το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα.

Το τέλος του προγράμματος, για το οποίο μιλά η κυβέρνηση, δεν σημαίνει το τέλος των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων. Αυτούς τους ψήφισαν για να μείνουν και θα προσθέτουν κι άλλους, για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των καπιταλιστών. Άλλωστε η κυβέρνηση, όπως και οι άλλες κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε, έχουν συμφωνήσει με την Ε.Ε, ότι ως το 2060 θα είναι υπό την επιτροπεία της.

Την ώρα που μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη», επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις, τους πλειστηριασμούς σπιτιών εργατικών-λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν τα τοκογλυφικά δάνεια στις τράπεζες και από την πρωτομαγιά επέκτεινε τις κατασχέσεις και στις καταθέσεις από μισθούς και συντάξεις και σε ακίνητη περιουσία, για όσους χρωστούν πάνω από 500 ευρώ στην εφορία, στο δήμο και στον ΕΦΚΑ.
Επίσης έρχεται η μείωση του αφορολόγητου από τα 8.636 σε 5.681 ευρώ, που θα επιφέρει νέες μειώσεις στους μισθούς και συντάξεις και άλλα 88 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για την 4η  αξιολόγηση μέσα στον Ιούνη και το επόμενο μνημόνιο, το οποίο θα πλασαριστεί ως το «εθνικό στρατηγικό σχέδιο».

Η ανάπτυξή τους, την οποία βαφτίζουν ξεδιάντροπα, ως «δίκαιη», δεν θα ωφελήσει τους εργάτες, αλλά την μεγαλοεργοδοσία. Το δείχνουν καθαρά οι κλάδοι που βρίσκονται σε ανάπτυξη εδώ και χρόνια (Τρόφιμα-Ποτά, Ιδιωτική Υγεία, Τουρισμός, Φάρμακο), που ενώ τα κέρδη των επιχειρηματιών αυτών των κλάδων έχουν τεράστια αύξηση, η πλειοψηφία των εργαζομένων αμείβεται με τα 586 και 511 ευρώ, χωρίς ΣΣΕ, απλήρωτοι σε αρκετές περιπτώσεις, με μεγάλη εντατικοποίηση και απολύσεις όσων διεκδικούν.

Γι’ αυτό γυρίζουμε την πλάτη στην προσπάθεια του μεγάλου κεφαλαίου, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Ν.Δ και των άλλων αστικών κομμάτων, να υποτάξουν το λαό στον δήθεν «εθνικό στόχο» της επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη

Καμία ανοχή σ’ αυτές τις πολιτικές, καμία αυταπάτη και μείωση των απαιτήσεων, ούτε και απογοήτευση. Η μοιρολατρία, η λογική δεν γίνεται τίποτα, ο φόβος, δεν γλίτωσε κανέναν από τα χειρότερα. Αυτό το δείχνει η πείρα μας.

Επίσης κάλεσε τους συγκεντρωμένους να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα και για τα τοπικά προβλήματα, που είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα με τα γενικότερα, λέγοντας, μεταξύ άλλων,  τα εξής:

Η πείρα μάς δείχνει ότι και για τα τοπικά ζητήματα τέλος στον κατήφορο μπορούμε να  βάλουμε μόνο με τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

-Θυμηθείτε ότι για πολλούς μήνες μείναμε χωρίς τη δυνατότητα αυθημερόν μετάβασης στο Βόλο. Χρειάζονταν για μία ώρα δουλειάς ακόμη και 2 διανυκτερεύσεις, με  πιθανό σοβαρό αρνητικό  αντίκτυπο και στον τουρισμό.

-Το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου είναι σε άσχημη κατάσταση με σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού, προβλήματα κτιριακής υποδομής και ελλιπή ιατρονοσηλευτική στελέχωση. Ανάλογη είναι  η εικόνα και του Νοσοκομείου  Βόλου, όπου σημαντικές κλινικές υπολειτουργούν.

-Εκατοντάδες  ήταν οι χαμένες διδακτικές ώρες στην αρχή της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές  του νησιού, πρόβλημα που  αμβλύνθηκε προσωρινά  χάρη στους αγώνες των Συλλόγων Γονέων.

-Τρία χρόνια μετά δεν έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες και δεν έχουν αποζημιωθεί οι πληγέντες επαγγελματίες.

Στο τέλος, το στέλεχος του ΠΑΜΕ κάλεσε τους συγκεντρωμένους να κάνουν δική τους υπόθεση πάλης το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας, που συνοψιζόταν στα εξής:

• Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
• Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
• Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
• Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων
-Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις.

Το κλείσιμο της απεργιακής συγκέντρωσης έγινε από το μέλος της  Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων Τάσο Παλαιολόγο, ο οποίος κάλεσε τους βετεράνους της δουλειάς και του αγώνα να πλαισιώσουν την προσπάθεια που καταβάλλεται για την ίδρυση τοπικού παραρτήματος, ώστε να οργανωθεί καλύτερα η πάλη τους ενόψει των νέων περικοπών και για τη διεκδίκηση των απωλειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.