Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Η Αλόννησος συμμετέχει στη δράση "Όλοι μαζί καθαρίζουμε την Ευρώπη"

Στη δράση «ΜΑΖΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ», που πραγματοποιείται το χρονικό διάστημα 4 - 25 Μαΐου 2018 με κεντρικό σύνθημα «Δώστε ένα τέλος στη ρύπανση με πλαστικά!», συμμετέχει ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου, ο οποίος σε συνεργασία με τον Δήμο, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο-Λύκειο, τα καταδυτικά κέντρα του νησιού και τις τοπικές εθελοντικές ομάδες και φορείς του νησιού, διοργανώνει εθελοντικό καθαρισμό σε παραλίες και σε λιμάνια της περιοχής μας.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια τόνοι πλαστικών και άλλων απορριμμάτων ρυπαίνουν θάλασσες, ακτές, ποτάμια, δάση και γενικά το φυσικό περιβάλλον. Κύρια αιτία είναι το χαμηλό επίπεδο περιβαλλοντικής συνείδησης του κοινού που οδηγεί στην αδιαφορία αλλά και η έλλειψη δομών και σωστών πρακτικών διαχείρισης απορριμμάτων.

Με σκοπό να προβάλει το σημαντικό πρόβλημα των απορριμμάτων στο περιβάλλον και την ανάγκη πρόληψης της ρύπανσης, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος-HELMEPA συντονίζει για 5η συνεχή χρονιά στη χώρα μας, στο διάστημα 4 - 25 Μαϊου 2018, την εκστρατεία «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη», που θεσπίστηκε το 2014 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, Λιμενικές Αρχές, ΟΤΑ, εταιρείες, πρεσβείες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, ορειβατικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι, καταδυτικά κέντρα, ναυτικοί, ιστιοπλοϊκοί όμιλοι, τοπικές ενώσεις και ομάδες εθελοντών πολιτών. Ήδη, περισσότεροι από 1.200 εθελοντές από εταιρείες-Μέλη της HELMEPA, σχολεία και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς έχουν προγραμματίσει 22 καθαρισμούς σε διάφορες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.