Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Σκόπελος: Χωρίς παιδίατρο 3 χρόνια!

Επιστολή προς την κα Ξενογιαννακοπούλου απέστειλε
ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης
με την οποία επισημαίνει τα γνωστά σε όλους,
εδώ και χρόνια, προβλήματα του Κ.Υ. Σκοπέλου
Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου
Αξιότιμη κ. Υπουργέ,
Στόχος και επιδίωξη κάθε δημοτικής αρχής πρέπει να είναι η αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων του κάθε Δήμου όχι όμως μόνο με παροχές υπηρεσιών όπως κατασκευή έργων και υποδομών. Για μας πρωταρχικό ρόλο παίζει ο άνθρωπος και η ζωή του, η οποία δεν μπορεί να αναπληρωθεί, διότι είναι μία και μοναδική.
Ο νησιωτικός μας Δήμος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στον τομέα της υγείας και αυτό θα θέλαμε να ληφθεί σοβαρά υπόψη από το αρμόδιο Υπουργείο σας και εσάς την ίδια προσωπικά.
Κύρια Υπουργέ,
Δεν ζητιανεύουμε ούτε έχουμε παράλογα αιτήματα, στη Σκόπελο χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, λόγω της μεγάλης απόστασης από τα αστικά κέντρα και λόγω ότι είμαστε νησί και τις καιρικές συνθήκες δεν τις ρυθμίζουμε εμείς αλλά ο Θεός.
Δυστυχώς όμως το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου υπολειτουργεί τόσο από προσωπικό όσο και από υποδομές και ιατρικό εξοπλισμό το οποίο έχει παραμείνει στην δεκαετία του ’80 και δεν έχει μπει ένα «λιθαράκι στον τοίχο» όπως θα έλεγε ο θυμόσοφος λαός μας.
Η μοναδική οργανική θέση Παιδιάτρου...
στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, παραμένει κενή εδώ και τρία χρόνια.
Το κενό αυτής της θέσης, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους κατοίκους των τριών τοπικών διαμερισμάτων του νησιωτικού μας Δήμου, οι οποίοι αναγκάζονται να μεταβούν με τα παιδιά τους στα μεγάλα αστικά κέντρα (Βόλο, Αθήνα, Θεσ/νίκη) για ό,τι συμβεί, με όποιες καιρικές συνθήκες επιτρέπουν τον απόπλου.
Αυτό συνεπάγεται, εκτός του κινδύνου που διατρέχουν τα παιδιά, και ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους.
Επίσης η έλλειψη στο υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό είναι τεράστια, το μέγεθος της οποίας, δε, φαίνεται πιο έντονα την θερινή περίοδο όπου το κύμα των τουριστών δεκαπλασιάζει τον πληθυσμό του Δήμου μας, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε δυσμενή σχόλια μέσω του Τύπου για τις ιατρικές παροχές που έχει να προσφέρει το νησί στους επισκέπτες του, εάν κάποιος τις χρειαστεί .
Συγκεκριμένα για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας πρέπει:
α) Να πληρωθούν οι κενές οργανικές θέσεις με την ειδικότητα του Παθολόγου που παραμένουν κενές
β) Να πληρωθεί η δεύτερη θέση του Αγροτικού γιατρού που εξυπηρετεί το Τοπικό Διαμέρισμα Γλώσσας με 2.000 μόνιμους κατοίκους, το οποίο απέχει 35 χιλιόμετρα από το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Ο μοναδικός αγροτικός γιατρός που εξυπηρετεί σήμερα το χωριό είναι αδύνατον να αντεπεξέλθει στην φροντίδα και στην άμεση αντιμετώπιση περιστατικών
επί εικοσιτετραώρου βάσεως και παράλληλα να προσφέρει και τις υπηρεσίες του στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κλήματος του οποίου το Περιφερειακό Ιατρείο δεν έχει στελεχωθεί με αγροτικό γιατρό, όπως προβλέπεται από τις οργανικές θέσεις του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου.
γ)Να πληρωθεί άμεσα η κενή οργανική θέση του αγροτικού γιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου του Δημοτικού διαμερίσματος Κλήματος με 500 μόνιμους κατοίκους, το οποίο απέχει 25 χιλιόμετρα από το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου
δ) Να προκηρυχθούν θέσεις Μικροβιολόγου και Ακτινολόγου
ε) Να εδρεύει επί εικοσιτετραώρου βάσεως ασθενοφόρο στο Περιφερειακό Ιατρείο Κλήματος το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, για να μπορεί να αντιμετωπίζεται άμεσα η διακομιδή των ασθενών στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές από την καθυστέρηση του ασθενοφόρου, που πρέπει να διανύσει 70 χιλιόμετρα απόσταση έως την έδρα του.
στ) Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου να λειτουργήσει σαν ένα μικρό Νοσοκομείο.
Ο ευαίσθητος τομέας της υγείας σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του κ. Πρωθυπουργού αλλά και τις δικές σας είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Επί σειρά ετών έχουμε μείνει στις υποσχέσεις και στα «θα», γι’ αυτό ζητάμε, Κυρία Υπουργέ, την άμεση παρέμβασή σας για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Μετά τιμής
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.