Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Γ. ΜΙΧΕΛΗΣ: Μελέτη βιωσιμότητας ΔΗ.Κ.Ε.Σ.

Ρωτήσαμε τον δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Σκοπέλου κ. Γιώργο Μιχελή, την άποψη του για την μελέτη βιωσιμότητας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης και μας είπε τα εξής:

«Υπάρχουν στη μελέτη πολλές επί μέρους ασάφειες, όπως για παράδειγμα ο αριθμός του προσωπικού της νέας εταιρίας, τα κριτήρια απορρόφησης από τον Δήμο ή παραμονής στην νέα εταιρία υπαλλήλων, κ.α.

Όμως το βασικό ζήτημα είναι η βιωσιμότητα αυτή καθαυτή. Τα οικονομικά αποτελέσματα της νέας επιχείρησης είναι απόρροια των παραδοχών των μελετητών για την εξέλιξη των εξόδων και των εσόδων της. Το σύνηθες, σε μελέτες τέτοιου τύπου, είναι να υποεκτιμούμε τα έξοδα και να υπερεκτιμούμε τα έσοδα. Αυτό έχει γίνει και στην παρούσα μελέτη προκειμένου να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα.

Τα έξοδα είναι υποεκτιμημένα γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη η ανάγκη προσέλκυσης ικανών στελεχών, προκειμένου να υλοποιηθεί το φιλόδοξο πρόγραμμα δράσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ΕΝΑ στέλεχος τίθεται επικεφαλής των ΤΕΣΣΑΡΩΝ τομέων, που έχουν επιφορτιστεί με τον προσπορισμό των εσόδων. Με τον τρόπο αυτό μειώνονται μεν τα έξοδα, αλλά αποκλείεται η δημιουργία των εσόδων που προβλέπει η μελέτη.

Υπάρχει λοιπόν ένας φαύλος κύκλος. Ή αποδεχόμαστε τα έξοδα που προβλέπει η μελέτη (και ξεχνάμε τα προβλεπόμενα έσοδα), ή αυξάνουμε τα έξοδα με την προσέλκυση ικανών (και καλά αμοιβόμενων) στελεχών, οπότε μάλλον πραγματοποιούμε ζημιές.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.