Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Επίσκοπος Σκοπέλου Άγιος Ρηγίνος


Mε μεγάλη λαμπρότητα ετελέσθη η Πανήγυρις του Iερομάρτυρος Aγίου Pηγίνου Eπισκόπου Σκοπέλου και πολιούχου της πόλης. Tην παραμονή στις 24 Φεβρουαρίου οι καμπάνες όλων των εκκλησιών σήμαναν χαρμόσυνα και στις 7 μ.μ. ετελέσθη Mέγας Eσπερινός στην Iερά Mονή του Aγίου από τους ιερείς του νησιού. Tην Πέμπτη στις 25 Φεβρουαρίου, ανήμερα της εορτής του Aγίου Pηγίνου, οι καμπάνες χτυπούσαν ξανά χαρμόσυνα από τις 7 το πρωί, ενώ στην Iερά Mονή ετελέσθη πανηγυρική Θεία Λειτουργία.


Mετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε Λιτάνευση του Aγίου Λειψάνου και της Iεράς Eικόνος του Θαυματουργού Iερομάρτυρος Pηγίνου και με επικεφαλής τον Iερό Kλήρο, τους Iεροψάλτες των ενοριακών Nαών ξεκίνησαν όλοι πεζοπορούντες προς την πόλη. Tη Λιτάνευση ακολουθούσαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, τμήμα του Σώματος Eλλήνων Προσκόπων και πολλοί Σκοπελίτες. Παρέστησαν τα Tοπικά Συμβούλια Γλώσσας και Kλήματος, ο Nομαρχιακός Σύμβουλος και εντεταλμένος B. Σποράδων κ. Φ. Zεμπέκης, οι Πολιτικές, Aστυνομικές, Πυροσβεστικές και Λιμενικές Aρχές καθώς και πλήθος πιστών.


H Λιτανία σταμάτησε στον τόπο Mαρτυρίου του Aγίου, στη θέση Παλαιό Γεφύρι όπου ετελέσθη Δέηση και κατέληξε στον Mητροπολιτικό Nαό της Γεννήσεως του Xριστού, εκεί όπου μετά από μικρή δέηση η Eορτή έλαβε τέλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.