Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Απορίες για τον κλειστό παιδικό σταθμό Γλώσσας

Εν όψει του αποψινού δημοτικού συμβουλίου με ένα εκ των θεμάτων την τύχη του ήδη μη λειτουργούντος παιδικού σταθμού Γλώσσας θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις-απορίες.
«Ευελπιστώ και με δεδομένο
τον αριθμό των δημοτικών
συμβούλων που
προέρχονται από τη Γλώσσα
αλλά και το ότι η Γλώσσα
έπαιξε καθοριστικό ρόλο
στην ανάδειξη της σημερινής
δημοτικής αρχής (μιας και την
υπερψήφισε σε αντίθεση
με τη Σκόπελο)
η ευαισθητοποίηση
του θέματος να είναι
πρέπουσα
και καθοριστική»
Σε πρόσφατη συνάντηση - ενημέρωση στην Κοινότητα Γλώσσας ο αντιδήμαρχος κ. Πανταζής Σκλάβος μας ενημέρωσε ότι έλαβε επιστολή από την κα Χαλιμούρδα, η οποία ενημέρωνε ότι υπάρχει πρόβλημα σχετικά με την ασφάλεια των μικρών μαθητών και την ευθύνη της ίδιας, λόγω της μη νομιμότητας του παιδικού σταθμού.

Οι απορίες μου συνίστανται στα εξής:

• Ήταν γνωστό στις κατά καιρούς δημοτικές αρχές ότι ο παιδικός σταθμός δεν είχε άδεια και λειτουργούσε ως Ν.Π.Δ.Δ με την ανοχή και κάτω από την ομπρέλα του δήμου. Ποιές ενέργειες έγιναν ώστε η λειτουργία του να είναι ασφαλής και νομότυπη στα τόσα χρόνια; Δεν υπήρχε θέμα ασφάλειας και ευθύνης όλα αυτά τα χρόνια; 

• Γιατί δεν είχε σταλεί επιστολή από την διευθύντρια σε αυτό το διάστημα, έτσι ώστε να την κατοχυρώνει κι όλας σε περίπτωση ατυχήματος κάποιου παιδιού και εστάλη τώρα; Ο ίδιος ο αντιδήμαρχος μας είπε ότι το θέμα χρονίζει από το 2008. Αν δεν κάνω λάθος τόσο ο ίδιος όσο και ο σημερινός δήμαρχος εμπλέκονταν από τότε στα δημοτικά δρώμενα σαν συμπολίτευση ή αντιπολίτευση.  Επομένως ήταν ένα θέμα καυτό μεν γνωστό δε.

Άλλη μια απορία που έχω είναι το ποσό σύντομα (και σχεδόν μυστικά) πάρθηκε αυτή η απόφαση καθώς η πλειοψηφία των αιρετών είχε άγνοια μέχρι την τελευταία στιγμή (Η ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο έγινε μια μέρα πριν το κλεισιμο του σταθμού). Ο ίδιος ο πρόεδρος της Γλώσσας δήλωσε παρουσία αντιδημάρχου, γονέων και...
δημοτικών συμβούλων ότι το έμαθε δύο μέρες πριν.

Επειδή στη Γλώσσα έχουμε πικρή πείρα από αναστολές (ουδέν μονιμότερον του προσωρινού) και από διακοπή λειτουργίας θεσμών και υπηρεσιών είναι λογικό οι κάτοικοι να θορυβηθούν. Δήμος δεν είναι μόνο η έδρα του Δήμου αλλά ολόκληρο το νησί. Πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα υποβάθμισης της Γλώσσας και απαξίωσης της; Για να μην αναφερθώ και στο συναισθηματικό θέμα που έχει να κάνει με αλλαγή συνθηκών και συνηθειών μικρών τρυφερών ψυχών -των παιδιών μας- που σίγουρα δεν δικαιούνται τέτοιας μεταχείρισης.

Ευελπιστώ και με δεδομένο τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων που προέρχονται από τη Γλώσσα αλλά και το ότι η Γλώσσα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη της σημερινής δημοτικής αρχής (μιας και τον υπερψήφισε σε αντίθεση με τη Σκόπελο) η ευαισθητοποίηση του θέματος να είναι πρέπουσα και καθοριστική.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Βαρλάμη Άννα

2 σχόλια:

  1. Η τελευταία περίοδος της επιστολής μου φαίνεται επιεικώς απαράδεκτη. Η εκάστοτε δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να δρα προς όφελος όλων των δημοτών είτε αυτοί την ψήφισαν, είτε όχι. Γιατί νομιμοποιείτε με τα λόγια σας το ρουσφέτι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν λοιπόν η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων δεν προερχόταν από τη Γλώσσα, κατά τα λεγόμενά σας, και δεν παίζατε καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη της σημερινής δημοτικής αρχής, να μην υποστήριζαν το - δίκαιο κατά τα άλλα - αίτημά σας; Nόμιζα ότι δρούμε με γνώμονα το καλό των παιδιών και όχι μικροπολιτικές και πελατειακές σχέσεις που μας οδήγησαν, άλλωστε και σ' αυτή τη μεγάλη κρίση αξιών! Αν σε τέτοιους ανθρώπους εμπιστευόμαστε τη μόρφωση των παιδιών μας, τί μέλλον άραγε θα έχουμε ως έθνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.