Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Κανείς μόνος στα χέρια του κράτους!

"Η νομιμοποίηση για την οικοδόμηση ενός αυταρχικού νομοθετικού οπλοστασίου ενάντια στους «εχθρούς των δημοκρατικών θεσμών», είναι ζήτημα που μας αφορά όλους, αφού το πρόσωπο του εσωτερικού εχθρού αλλάζει συνεχώς και παίρνει τη μορφή αυτού που αντιστέκεται"
Από τις 28/10 και 10/11 ο Η. Κωστάρης και Ν. Ρωμανός βρίσκονται σε απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούνται. Δεν είναι το πρώτο παράδειγμα, "ειδικής μεταχείρισης" πολιτικών κρατουμένων, αφού το κράτος έχει αποφασίσει από τη μια να εξαλείψει αυτή τους την ταυτότητα παρουσιάζοντας τους ως ψυχικά διαταραγμένους και επικινδύνους ποινικούς, και από την άλλη να καταστρατηγεί τη δική του νομοθεσία για να τους τιμωρεί συμπληρωματικά.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα τρομοϋστερίας διαμορφώθηκε και το φασιστικό νομοσχέδιο των φυλακών τύπου Γ, για τις οποίες προορίζονται με επιτηδευμένη ασάφεια όσοι χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια. Οι νέες...
φυλακές υψίστης ασφαλείας, όπως έχουν εμφανιστεί και σε άλλες δυτικές χώρες, αποτελούν ως διαδικασία κομμάτι του αυταρχικού μετασχηματισμού της αστικής δημοκρατίας . Αυτοί οι νέοι χώροι εγκλεισμού έχουν διαμορφωθεί για τη σταδιακή φυσική και ψυχολογική εξόντωση των κρατουμένων, και συμπληρώνονται από την αυστηροποίηση του νόμου για τις άδειες (νόμος Δένδια), και τη δρομολόγηση βραχιολιών παρακολούθησης για τους αποφυλακισμένους υπό όρους, καθώς και του νομοσχεδίου που ετοιμάζεται περί προσβολής πολιτεύματος!

Το πραγματικό γεγονός της συρρίκνωσης των ατομικών και πολιτικών ελευθεριών εμφανίζεται στο παρελθόν ως διαδικασία στις δυτικές χώρες τις περιόδους μεγάλων κινηματικών διεργασιών (π.χ. Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία). Στο όνομα της προληπτικής υπεράσπισης της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας του κράτους, από τον εσωτερικό εχθρό, συγκροτήθηκε μια συντριπτική έκτακτη νομοθεσία. Η νομιμοποίηση για την οικοδόμηση ενός αυταρχικού νομοθετικού οπλοστασίου ενάντια στους «εχθρούς των δημοκρατικών θεσμών», είναι ζήτημα που μας αφορά όλους, αφού το πρόσωπο του εσωτερικού εχθρού αλλάζει συνεχώς και παίρνει τη μορφή αυτού που αντιστέκεται. 

Καλούμε τον κόσμο και τις συλλογικότητες από τη Θεσσαλία στην πορεία αλληλεγγύης για το Νίκο Ρωμανό, το Σάββατο 29/11 στις 12.00 στον Αγ. Νικόλαο. 

Κανείς μόνος στα χέρια του κράτους! 

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.