Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ναι στην Ευρώπη των Λαών, όχι των Αγορών

Γράφει ο
Παν. Γρ. Σταμούλης
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ένα κράτος – μέλος αποφασίζει οικειοθελώς να αποχωρήσει από την Ένωση με τρόπο αποθεωτικό για την δημοκρατία: Με ένα δημοψήφισμα! Δηλαδή με την υπέρτατη άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας. Αποφάσισε ο κυρίαρχος βρετανικός για κάτι που αφορά τον ίδιο.
Ζούμε μαγικές στιγμές. Βλέπουμε να γράφεται ιστορία αυτές τις μέρες με τεράστια γράμματα.
Δεν έχει να κάνει με σωστό και λάθος, γιατί δεν υπάρχουν αυτοί οι παράγοντες σε τέτοιου είδους αποφάσεις. Αυτό αποφάσισε ο λαός. Τελεία και παύλα. Σίγουρα θα έχει τους λόγους του. Οι κυβερνήσεις πρέπει να υποτάσσονται στη θέληση του λαού του οποίου είναι υπηρέτες ό,τι κι αν έχει αποφασίσει ο λαός.

Εδώ, βεβαία, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ, εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ελλάδα, αφού αυτό θα σημαίνει πως στην Βρετανία μετράει τι ψηφίσαν οι πολίτες στο δημοψήφισμα, κάτι που δεν συμβαίνει στην χώρα μας, η οποία, ως γνωστό, είναι προτεκτοράτο / μπανανία / αποικία χρέους. Κατά συνεπεία, πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει διάβημα στη βρετανική και να ανακαλέσει τον Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο, γιατί δεν είναι δυνατόν η Βρετανία να εφαρμόζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να μας κάνει ρεζίλι. Ποιους; Εμάς, που γεννήσαμε την Δημοκρατία και δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού στους βαρβάρους, αλλά κάναμε το λάθος να τα δώσουμε όλα στους άλλους, με αποτέλεσμα εμείς να ξεμείνουμε με τον …Άδωνη Γεωργιάδη!
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης αποχωρήσης
Η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ δεν ηρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Τουλάχιστον, όχι σε αυτούς που παρακολουθούν κάπως τα τεκταίνομενα τα τελευταία 25 χρόνια μέσα σε αυτό το μόρφωμα που λέγεται ΕΕ. Ο αυταρχισμός και η αλαζονεία των γραφειοκρατών που την διοικούν, λαμβάνοντας αποφάσεις ερήμην των λαών, δεν θα μπορούσε να μείνει ατιμώρητος. Η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ αποδεικνύει την αποτυχία της ΕΕ. Οι ηγέτες της ΕΕ, αγνοώντας τους πολίτες, την γερμανοποιησαν, αφήνοντας τον εθνικισμό και τον ρατσισμό να φουντώσουν. Όραμα της ΕΕ έγιναν οι Αγορές και η Λιτότητα. Αντί να επικρατήσουν οι πολίτες επικράτησαν οι Αγορές και οι γραφειοκράτες των Βρυξελών με τους προκλητικά παχυλούς μισθούς τους. Ξέχασαν πως η γραφειοκρατία διέλυσε κοτζάμ Σοβιετική Ένωση, στην ΕΕ θα κολλήσει;
Μια Ευρώπη που χτίστηκε πάνω στον φόβο και την τρομοκρατία, δεν είναι μια Ευρώπη που μπορεί να αντέξει στο χρόνο. Αυτό το πράγμα δεν ήταν Ευρώπη των λαών, των τεχνών και των γραμμάτων. Αυτό το πράγμα ήταν η Ευρώπη των αριθμών, των τραπεζών και των καθαρμάτων. Αυτό δεν είναι όραμα. Αυτό είναι εφιάλτης και κόλαση μαζί . Να την χαίρεστε τέτοια Ευρώπη !
Μακριά από αυτή την ΕΕ που χρηματοδοτεί τους ισλαμοφασίστες του ISIS στη Συρία, τους ναζί της Ουκρανίας, που κατεδαφίζει τα δικαιώματα των πολιτών της, κλπ, κλπ.
Η πόρτα εξόδου άνοιξε. Να περάσει ο επόμενος…
Η Βρετανία εγκαταλείπει το μαντρί, λοιπόν, και προσφέρει το πολυπόθητο σεισμικό σοκ που είχε τόση ανάγκη η Ευρώπη. Μια Ευρώπη – όμηρος του απεχθούς γερμανικού ηγεμονισμού. Άντε να διαλυθεί –και επίσημα αυτό το γερμανικό, αντιδημοκρατικό, ανελεύθερο, νεοφιλελεύθερο μόρφωμα που λέγεται ΕΕ και να φτιάξουμε στη θέση του μια νέα δημοκρατική και σοσιαλιστική ΕΕ. Γιατί η ιδέα της ΕΕ είναι μια υπεροχή ιδέα!
Τρομοκρατία και εκφοβισμός
Όχι, οι Βρετανοί δεν είναι ούτε τρελοί, ούτε φασίστες, ούτε ρατσιστές, ούτε ανώριμοι. Πανηλίθιοι είναι αντιθέτως οι νταβατζήδες των Αγορών και του Βερολίνου που πήγαν να τους τρομοκρατήσουν και να επιβάλουν τετελεσμένα, είτε με το καλό, είτε με το… στανιό. (Σας θυμίζει τίποτα αυτό;). Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να δολοφονήσουν και τη βουλευτή, ώστε να τους τρομοκρατήσουν για να ψηφίσουν παραμονή. Να τρομοκρατήσουν ποιους; Αυτούς που δεν μάσησαν από απειλές, ερπύστριες και βομβαρδισμούς σε δυο παγκόσμιους πολέμους. Τους απλούς ανώνυμους κατοίκους της υπεροχής αγγλικής υπαίθρου, τους «πραγματικούς ανθρώπους», όπως τους αποκαλεί ο Φαραντζ.
Στο ίδιο έργο θεατές
Το έργο το είδαμε και στα δικά μας, πέρυσι τέτοια εποχή. Αποκρουστικά μαντρόσκυλα του Βερολίνου, τύπου Τουσκ, Ντάισεμπλουμ και Γιούνκερ, ντυμένοι με τον μανδύα του «ευρώ-γραφειοκράτη» να κουνούν το δάκτυλο επισείοντας τις συνέπειες ενός «όχι» στο δημοψήφισμα. Σε κακοήθη συγχορδία με τα ντόπια λόμπι της ευρωλιγούρας και τους ξεχασμένους βρικόλακες της πολιτικής βγήκαν να μας υποδείξουν το καλό μας. Ακόμα και οι γκρεμοτσακισμένοι Έλληνες τους αγνόησαν. Μόνο που εδώ υπάρχει μια διαφορά. Το δικό μας «όχι» των είκοσι μονάδων, βρέθηκε ένας Τσίπρας να το βαφτίσει «ναι». Στην Αγγλία δεν παίζουν αυτά. Τα Brexit είναι Brexit, έστω κι αν πέρασε οριακά. Οι «ξεροκέφαλοι» Άγγλοι καθαρίζουν την παρτίδα βάζοντας φρένο στο αναδυόμενο  4ο Ράιχ και στην αντίληψη ότι όλοι πρέπει να δουλεύουν για να πλένουν τα πόδια τους στις θάλασσες του ευρωπαϊκού νότου οι Γερμανοί συνταξιούχοι.
Αυτή η …τευτονική «ένωση κρατών» της αέναης λιτότητας, των ευρώ-πληβείων, της αναγκαστικής πολυπολιτισμικότητας μέσω λαθρομετανάστευσης, και του σφιχταγκαλιάσματος με τη νέο οθωμανική Τουρκία δεν προχωρά. Θα πρέπει σύντομα οι εμπνευστές της να σκεφτούν κάτι άλλο …
Και κλαααααμα οι …Μενουμευρωπηδες.
Αυτό που συμβαίνει στη Ελλάδα την επόμενη του Brexit είναι μια από κείνες τις στιγμές που η ζωή σου δίνει μια στ΄αχαμνα και δεν ξανασηκώνεσαι. Και μόνο που βλέπεις τα μούτρα χιλιάδων Ελλήνων πολιτών – διάσημων και μη – αρκεί. Πόσο θλιβεροί είναι όλοι εκείνοι οι «διανοούμενοι» και οι «πνευματικοί άνθρωποι» που προσπαθούν να πείσουν ένα ολόκληρο λαό πως πρέπει να είναι δούλος και προσκυνημένος. Άξιος ο μισθός τους !
Μας τα έχουν κάνει μπαλόνια 25 χρόνια τώρα πως όλα είναι μονόδρομος στην ΕΕ. Και βέβαια μονόδρομος είναι και η λιτότητα. Πάρτε τώρα τον μονόδρομο του Brexit , μπας και αντιληφθείτε πως στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Μονόδρομοι υπάρχουν μόνο στο φασισμό. Και η ΕΕ εκφασίζεται με ταχυτάτους ρυθμούς. Και απορεί – τάχα μου – γιατί συμβαίνει αυτό.
Οι ….« επιπτώσεις» του Brexit στην Ελλάδα
Διαβάζω στα ελληνικά ΜΜΕ για τις επιπτώσεις που θα έχει το Brexit στην …Ελληνική οικονομία !
Στην ποια;
Χαχαχαχαχα !
Μου΄πεσε το σαγόνι με τους ηλίθιους. Για ποια Ελληνική οικονομία μιλάτε, βρε κρετίνοι; Τι είναι αυτό;
Ο λαός αυτός έζησε (και εξακολουθεί να ζει) μια οικονομική καταστροφή εφάμιλλη ενός παγκοσμίου πολέμου, αλλά στα μυαλά τους δεν τρέχει τίποτα. Όλα καλά. Μπόρα είναι και θα περάσει. Ας περιμένουμε λίγο ακόμα και βλέπουμε. Να, τώρα που θα έρθει και ο Κούλης, τα πράγματα θα φτιάξουν. Ας του δώσουμε κι αυτουνού μια ευκαιρία. Που ξέρεις, μπορεί αυτός να κρατήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Όχι σαν τον Αλέξη που μας ξεγέλασε. Ως τότε, ας κοιτάζουμε να περνάμε εμείς καλά. Και δος του καφετέρια, φραπέ και φεις μπουκ !
Δεν είναι τραγικοί οι σημερινοί Έλληνες ;
Το προτεκτοράτο και οι ιθαγενείς του είναι εκτός τόπου και χρόνου και θα συνεχίσει να ασχολείται με την εφαρμογή των μνημειακών του δεσμεύσεων και την παπαρολογία επί ασήμαντων θεμάτων και τους επόμενους μήνες και χρόνια (θρησκευτικά, απλή αναλογική, ανάπτυξη , κλπ, κλπ ).
Για γέλια και για κλάματα είναι το προτεκτοράτο
Δεν μπορώ, κλείνοντας αυτό το κείμενο, να μην σχολιάσω τα ελληνικά ΜΜΕ και τους Έλληνες πολιτικούς για ακόμα μια φορά. Τι να πρωτοπώ; Δέστε ΣΚΑΙ. Ακόμα μια κηδεία! Τους λυπάμαι πια αυτούς τους γραφικούς. Δέστε δηλώσεις Ντόρας. Τα δημοψηφίσματα, λέει, διχάζουν (!) τους λαούς. Τα δημοψηφίσματα! Η υπέρτατη έκφραση της δημοκρατίας, δηλαδή. Εμ, ο άλλος ο Λεβέντης; Αυτός δήλωσε ότι οι Βρετανοί πρέπει να ξανακάνουν δημοψήφισμα. Κι αν ούτε κι εκείνο βγάλει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε να …ξανακάνουν μέχρι να βγει αυτό που θέλουν οι αγορές και οι εργοδότες του.
Είναι απλώς συγκλονιστικό το πώς αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία τα άτομα αυτά.
Ο βρετανικός λαός έγινε ξαφνικά ηλίθιος. Μέχρι χτες , θυμάμαι, όλοι υποστήριζαν πως οι Βρετανοί θα ψηφίσουν να παραμείνει η χώρα τους στην ΕΕ. Αυτό έδειχναν οι στημένες δημοσκοπήσεις από αυτούς που επιθυμούσαν αυτό το αποτέλεσμα. Μόλις, λοιπόν, διαψεύσθηκαν πανηγυρικά, οι δημοσιογράφοι – αναλυτές κατηγορούν τους Βρετανούς για …ανωριμότητα και ότι ψηφίσαν λάθος.
Το θέμα είναι ότι το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται. Ε, καιρός ήταν. Οι λαοί άρχισαν να μιλούν, γιατί τους είχαν γραμμένους τόσα χρόνια.
Δεν μου αρέσει αυτή η ΕΕ όπως κατάντησε. Δεν την έχω ανάγκη, όπως και πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες. Ας τολμήσουν να κάνουν δημοψηφίσματα σε όλες τις χώρες. Θα πάθουν εγκεφαλικό! Αλλά δεν θα θελήσουν να το κάνουν, γιατί σιχαίνονται την δημοκρατία.

Καλό καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.