Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Οικογένεια Ροδίου - Τέσσερις γενιές παράδοσης (video)

Στην 54η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, που πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι και στο πλαίσιο του αφιερώματος για την παραδοσιακή κεραμική, τιμήθηκε (κλικ) μία από τις παλαιότερες και σημαντικότερες οικογένειες Ελλήνων αγγειοπλαστών, με ιστορία που ξεπερνάει τα 115 χρόνια, η πασίγνωστη οικογένεια Ρoδίου από τη Σκόπελο, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Νίκο Ρόδιο και την Μάγδα Ροδίου.

Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν πολλοί Σκοπελίτες που ζουν στην Αθήνα, ο Νίκος Ρόδιος συνέθεσε, μπροστά στο κοινό, έναν από τους κλασικούς αμφορείς του με πηλό προερχόμενο από την Σκόπελο, αυτόν που ετοιμάζει και χρησιμοποιεί παραδοσιακά η οικογένεια.
Η λαογράφος και καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Κατερίνα Κορρέ Ζωγράφου μίλησε για την πλούσια κεραμική παράδοση της Οικογένειας και στη συζήτηση που ακολούθησε έκανε παρέμβαση ο βραβευμένος Σκοπελίτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Γιάννης Σίσκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.