Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Οδηγέ, μη μιλάς στο κινητό!

Ένα ενδιαφέρον video του Γιάννη Καρακατσάνη

Παρατηρώ εδώ και καιρό όλο και περισσότερους οδηγούς να μιλάνε στο κινητό ενώ οδηγούν, χωρίς φυσικά να χρησιμοποιούν ακουστικό bluetooth. Οδηγοί ΙΧ, οδηγοί μοτοσυκλετών, οδηγοί ταξί, οδηγοί λεωφορείων, οδηγοί τρόλεϊ, οδηγοί φορτηγών. Επιτέλους ας καταλάβουμε ότι δε γίνεται να έχουμε έναν τροχονόμο πάνω απ΄το κεφάλι μας και να σταματήσουμε να μιλάμε στο κινητό υπό το φόβο ότι θα φάμε πρόστιμο ή θα μας πάρουν το δίπλωμα για κάνα χρόνο.

Οδηγέ, σκέψου ότι δε θέλει και πολύ να συμβεί το κακό, μόλις μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου αρκούν για να προκαλέσεις ένα θανατηφόρο τροχαίο επειδή μιλούσες στο κινητό και να αφαιρέσεις ή να καταστρέψεις τη ζωή κάποιου και μαζί και τη δική σου και των κοντινών σου ανθρώπων.

Πρόσφατα, βλέποντας οδηγούς λεωφορείων να μιλάνε στο κινητό, τους πλησίασα και τους μίλησα, εξηγώντας τους ότι η χρήση κινητού απαγορεύεται από τον ΚΟΚ και ως επαγγελματίες οδηγοί θα έπρεπε να το γνώριζαν και να το τηρούν. Ένας μου είπε
να του φέρω την τροχαία, άλλος ότι δε τους έχει δώσει ακουστικό η υπηρεσία τους. Πέτυχα και οδηγό, ο οποίος αναλαμβάνοντας βάρδια στο τιμόνι έκανε τρεις φορές το σταυρό του και στα καπάκια έπιασε με το ένα χέρι το τιμόνι και με το άλλο χέρι το κινητό.

Έστω και 10 άνθρωποι να δουν αυτό το βίντεο και οι 5 να διακόψουν τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση για εμένα θα είναι μεγάλο κέρδος. 

Αν έχεις φίλο, αδελφό, πατέρα, μάνα, σύζυγο κλπ και ξέρεις ότι μιλάει στο κινητό ενώ οδηγεί, παρακίνησέ τον να το σταματήσει, μίλησέ του, κάντου δώρο ένα ασύρματο ακουστικό bluetooth ώστε αν χρειαστεί να μιλήσει να το κάνει έχοντας και τα δυο του χέρια στο τιμόνι και φυσικά την προσοχή του στο δρόμο ή ακόμα καλύτερα ας σταματήσει κάπου για δύο λεπτά να μιλήσει στο τηλέφωνο.


Γιάννης Καρακατσάνης