Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

«Βουλιάζουν» από τουρίστες Σκόπελος και Αλόννησος

Στο αποκορύφωμα βρίσκεται η τουριστική κίνηση στη Σκόπελο και την Αλόννησο, καθώς τα δύο νησιά βουλιάζουν από κόσμο και υπάρχουν χαμόγελα ικανοποίησης στους επαγγελματίες και τις αρχές που επαγρυπνούν, για να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες τουρίστες, κυρίως ξένοι, αλλά και Έλληνες.

Τα παραπάνω ανέφεραν στο «Ράδιο Ένα» οι δήμαρχοι Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης και Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, που δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες φέτος και τόνισαν ότι οι περισσότεροι παραθεριστές τη φετινή χρονιά, είναι ξένοι και τις ημέρες αυτές, αρχίζουν να αυξάνονται οι Έλληνες που κάνουν τις διακοπές τους. Οι δήμαρχοι συστήνουν σε όσους θέλουν να επισκεφθούν τα νησιά να κλείσουν δωμάτια πριν, για να μην ταλαιπωρηθούν.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης τόνισε ότι η πληρότητα είναι πολύ υψηλή και θα πρέπει να ψάξει κάποιος για να βρει δωμάτιο. Στο νησί, ανέφερε, υπάρχει αρκετός κόσμος...
ο καιρός βελτιώνεται και προμηνύεται ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο.

Η επιβατική κίνηση από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά είναι 15% και ο κ. Βασιλούδης εκτίμησε ότι αυτό φαίνεται στα καταστήματα της Σκοπέλου που έχουν κίνηση, αλλά και στα πρόσωπα των επαγγελματιών του νησιού που χαμογελούν. Στη Σκόπελο φέτος υπάρχει αύξηση των τουριστών από το εξωτερικό και μείωση των Ελλήνων, κάτι που ο δήμαρχος θεωρεί φυσιολογικό, λόγω της κρίσης που υπάρχει.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το νησί επισκέπτονται τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο και ήδη τον χαιρέτισε ένα γκρουπ Ιαπώνων τουριστών που αναχώρησαν χθες. «Είναι γεγονός ότι το mama mia έκανε γνωστή τη Σκόπελο και την πατρίδα μας σ’ όλο τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Βασιλούδης.

Η πλειοψηφία των τουριστών στη Σκόπελο είναι Ιταλοί, Άγγλοι, Γερμανοί, ενώ σε μικρότερα νούμερα από διάφορες άλλες περιοχές της υφηλίου. Το δρομολόγιο άφιξης των τουριστών στο νησί γίνεται είτε από το αεροδρόμιο της Σκιάθου, είτε μέσω Θεσσαλονίκης, Βόλου, Αγ. Κωνσταντίνου, Μαντουδίου και Κύμης Εύβοιας.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λέγοντας ότι «όταν έχεις συγκοινωνίες από 5-6 λιμάνια, μπορείς να είσαι ευχαριστημένος, όταν υπάρχει καλή εξυπηρέτηση του κόσμου, αν και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης δήλωσε ότι αυτή την περίοδο ο Δήμος έχει ρίξει το βάρος έξω από το Δημαρχείο, για να αντιμετωπιστούν τα καθημερινά προβλήματα όπως πυροπροστασία, καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό και παραλίες και όλοι δουλεύουν για να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους.

Η Αλόννησος παρουσιάζει σχεδόν 100% πληρότητα, έχει πάρα πολύ κόσμο και όσοι επισκέπτες επιθυμούν να πάνε στο νησί, από τώρα μέχρι και τις 15 Αυγούστου, καλά θα είναι να μην πάνε, αν πρώτα, δεν κλείσουν κάποιο κατάλυμα και αν έχουν αυτοκίνητο να έχουν κλείσει θέση με τα πλοία, για να μην ταλαιπωρηθούν, δήλωσε ο δήμαρχος.

«Πάμε πολύ καλά και νομίζω ότι η τουριστική χρονιά για το νησί είναι καλύτερη από πέρυσι», δήλωσε ο δήμαρχος, που εκτίμησε ότι η αύξηση 15% από το λιμάνι του Βόλου φέτος, αφορά και τα τρία νησιά των Σποράδων.

Η Αλόννησος έχει ακτοπλοϊκή σύνθεση με το Βόλο (δύο πλοία και δύο ταχύπλοα), με τη Θεσσαλονίκη με ταχύπλοο, με την Κύμη τρεις φορές την εβδομάδα με συμβατικό πλοίο, με το Μαντούδι και τον Αγ. Κωνσταντίνο με συμβατικό και ταχύπλοο και ο δήμαρχος θεωρεί ότι ίσως είναι η καλύτερη χρονιά για τις συγκοινωνίες.

Στην Αλόννησο κάνουν διακοπές κυρίως ξένοι από Ευρώπη και όχι μόνο, αλλά αυτή την εποχή οι Έλληνες αυξάνονται, η κίνηση θα κορυφωθεί και η εκτίμηση είναι ότι η πλειοψηφία των τουριστών θα είναι Έλληνες.

Σύμφωνα με τον κ. Βαφίνη το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των Αλοννησιωτών προέρχεται από τον τουρισμό και γίνεται προσπάθεια από τους επαγγελματίες και τη Δημοτική Αρχή για αξιόλογη υπηρεσιών, ώστε οι τουρίστες να φεύγουν ευχαριστημένοι και να προτείνουν το νησί σε συγγενείς τους και φίλους, γιατί αυτή είναι η καλύτερη διαφήμιση.

(ΠΗΓΗ: thessaliatv.gr)