Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Αξιόλογοι καλεσμένοι-ομιλητές στη «Σκοπελίτικη Εβδομάδα»

Ο καθηγητής Δρ Αλέξ. Παπαχατζής
σε ένα δένδρο ποικιλίας αβγάτο
Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου, ενημερώνει ότι νιώθει μεγάλη τιμή που, στο πλαίσιο της «Σκοπελίτικης Εβδομάδας» (κλικ) θα φιλοξενηθούν ως καλεσμένοι – ομιλητές δύο αξιόλογοι καθηγητές.

Η πρώτη ομιλία για το Δαμάσκηνο Σκοπέλου θα πραγματοποιηθεί, στις 06/08/2017, ημέρα Κυριακή, και ώρα 20:30, στο «Αρχοντικό Βακράτσα» από τον Δρ. Αλέξανδρο Παπαχατζή, καθηγητή Δενδροκομίας ΤΕΙ/Θ, Αναπληρωτή Πρόεδρο του Συμβουλίου ΤΕΙ/Θ, Διευθυντή του Εργαστηρίου «Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών Πόρων», Διευθυντή του Τομέα «Προστασίας Περιβάλλοντος» ΚΤΕ Θεσσαλίας.

Αδαμάντιος Σάμψων,
Σκοπέλου Λαϊκός Πολιτισμός,
Λαογραφικό Μουσείο Σκοπέλου,
Σκόπελος 1995

Η δεύτερη ομιλία – παρουσίαση για την
Σκοπελίτικη Φορεσιά, θα πραγματοποιηθεί στις 10/08/2017, ώρα 20:30, στον «Σινέ Ορφέα» , με ομιλητή τον κ. Αδαμάντιο Σάμψων, καθηγητή ιστορίας, αρχαιολογίας, με μεγάλο ανασκαφικό και συγγραφικό έργο. Ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό στο νησί της Σκοπέλου για τα βιβλία του «Σκοπέλου Λαϊκός Πολιτισμός», «Ναοί και Μοναί εις την νήσον Σκόπελο», «Περιηγητές και Γεωγράφοι στις Βόρειες Σποράδες» κ.α. Ευχαριστούμε τις χορηγίες για την εκδήλωση Σκοπελίτικη Φορεσιά, της Ένωσης Ξενοδόχων, του Σκοπελίτικου Χωριού και του Ξενοδοχείου Διόνυσος.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί εγκάρδια τους κυρίους Αδαμάντιο Σάμψων και Αλέξανδρο Παπαχατζή για την μεγάλη τιμή και προσκαλεί το κοινό να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις.