Η ιδέα της γιορτής ανήκε στον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Σκοπέλου και στο κάλεσμα του ανταποκρίθηκαν γιαγιάδες, κόρες, εγγονές, δείγμα ότι η παράδοση συνεχίζεται και το "μυστικό" της καλής και αυθεντικής σκοπελίτικης Τυρόπιτας περνάει από γενιά σε γενιά.
Σημείο της δράσης το Γυφτόρεμα, όπου Σκοπελίτισσες κοσκίνισαν το αλεύρι, έβαλαν τις σωστές ποσότητες λάδι και νερό για "να δέσει" το ζυμάρι και τότε ο πλάστης και τα επιδέξια χέρια το μεταμόρφωσαν σε λεπτό φύλλο...
Τα τηγάνια πήραν φωτιά και το φύλλο μαζί με το σκοπελίτικο κατσικίσιο τυρί, έδωσαν ένα γευστικό αποτέλεσμα για το οποίο όσοι δοκίμασαν έχουν να λένε...
Δείτε το βίντεο της βραδιάς
Σημείο της δράσης το Γυφτόρεμα, όπου Σκοπελίτισσες κοσκίνισαν το αλεύρι, έβαλαν τις σωστές ποσότητες λάδι και νερό για "να δέσει" το ζυμάρι και τότε ο πλάστης και τα επιδέξια χέρια το μεταμόρφωσαν σε λεπτό φύλλο...
Τα τηγάνια πήραν φωτιά και το φύλλο μαζί με το σκοπελίτικο κατσικίσιο τυρί, έδωσαν ένα γευστικό αποτέλεσμα για το οποίο όσοι δοκίμασαν έχουν να λένε...
Δείτε το βίντεο της βραδιάς