Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Επιμορφωτικές δραστηριότητες του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου

Το Γενικό Λύκειο Σκοπέλου, ενθαρρύνοντας την πολιτική ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία και ανάδειξης της τοπικής Ιστορίας και του λαϊκού πολιτισμού, συνεχίζει τις επιμορφωτικές του δραστηριότητες.
Έτσι, την Τσικνοπέμπτη 8.2.2018, στα πλαίσια του Ψηφιακού Σχολείου και της αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην εκπαίδευση, στις 11.00 π.μ. θα προβληθεί στην αίθουσα της Σχολικής Βιβλιοθήκης υλικό με θέμα τα παραδοσιακά δρώμενα και έθιμα του νησιού κατά τις Απόκριες, με ενημέρωση προς τους μαθητές από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σκοπέλου.

Κατόπιν αιτήματος των μαθητών και με σεβασμό στην παράδοση του τόπου, θα ακολουθήσει, προς το τέλος του ημερήσιου διδακτικού προγράμματος, γλέντι μασκαρεμένων μπροστά από το Δημοτικό Καφενείο Σκοπέλου (παραλία) από τους μαθητές.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 9.2.2018 μετά τις 11.00 π.μ. και στα πλαίσια της δυνατότητας του σχολείου για ολιγόωρη διδακτική επίσκεψη όπως προβλέπει η σχετική Υπουργική Απόφαση  θα γίνει ξενάγηση από τον εκπαιδευτικό του Σχολείου, κ. Παπαευσταθίου Αθανάσιο, Αναπληρωτή Διευθυντή και Καθηγητή Θεολόγο, στις βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες και στις παλιές εκκλησιαστικές εικόνες.

Το Γενικό Λύκειο Σκοπέλου θα συμμετέχει σε
όλες τις γιορταστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου  και συγκεκριμένα στα έθιμα της «Τράντας» (ή Τράτας) (11 Φεβρουαρίου), στις «Καλές» (18 Φεβρουαρίου) και στα Καθαροδευτεριάτικα έθιμα.

• Σε απάντηση του αιτήματός μας σχετικά με την πραγματοποίηση επιμορφωτικών εκδηλώσεων –στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σκοπέλου και του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου– θα πραγματοποιηθεί ομιλία - δημόσια συζήτηση από το στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας, κα Μαρία Καφαντάρη, Ψυχολόγο, με θέμα «Οικογενειακές σχέσεις των εφήβων και οικογενειακή αγωγή - Ανάληψη ευθυνών και οργάνωση της καθημερινής ζωής», η οποία θα απευθύνεται σε γονείς και ευρύ κοινό.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 21.2.2018, ώρα 18.00, στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου. Η παρουσία όλων των γονέων και του κοινού κρίνεται απαραίτητη και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.