…και ο τρύγος αρχίζει!
Έτσι και φέτος στη Σκόπελο αρκετές οικογένειες ξεκινούν σιγά σιγά την διαδικασία του τρύγου, δηλαδή το μάζεμα των σταφυλιών και τη σύνθλιψή τους στη μαστέλα για «λίγο κρασάκι για το σπίτι, έτσι για το καλό» όπως συνηθίζουμε να λέμε εδώ στην Σκόπελο.
«Το μεράκι και η αγάπη είναι αυτό που κάνει το κρασί να γίνει καλό και άμα είναι πολύ και άμα είναι λίγο» μας λέει ο παππούς ο Γιάννης.
«Ευλογημένη η άμπελος στη γη μας όλη…», συνεχίζει ο παππούς ο Γιώργος...
Και αφού τελειώσουν όλα μια ευχή δίνεται από όλους τους συμμετέχοντες, «χρόνια πολλά και του χρόνου πάλι, με υγεία και αγάπη για όλο το κόσμο…»
Έτσι και φέτος στη Σκόπελο αρκετές οικογένειες ξεκινούν σιγά σιγά την διαδικασία του τρύγου, δηλαδή το μάζεμα των σταφυλιών και τη σύνθλιψή τους στη μαστέλα για «λίγο κρασάκι για το σπίτι, έτσι για το καλό» όπως συνηθίζουμε να λέμε εδώ στην Σκόπελο.
«Το μεράκι και η αγάπη είναι αυτό που κάνει το κρασί να γίνει καλό και άμα είναι πολύ και άμα είναι λίγο» μας λέει ο παππούς ο Γιάννης.
«Ευλογημένη η άμπελος στη γη μας όλη…», συνεχίζει ο παππούς ο Γιώργος...
Και αφού τελειώσουν όλα μια ευχή δίνεται από όλους τους συμμετέχοντες, «χρόνια πολλά και του χρόνου πάλι, με υγεία και αγάπη για όλο το κόσμο…»