Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Να φύγουν!

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να σταθεί στο “από εκεί και πέρα”

Άρθρο του Γιάννη Μπαλάφα
συντονιστή της Επιτροπής Προγράμματος
της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ,
ενόψει της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ
Το διήμερο 13 και 14 Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης, ο Αλέξης Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την ομιλία του και τη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει, θα απευθυνθεί στους Έλληνες και τις Ελληνίδες και θα «συνομιλήσει» μαζί τους.
Θα έχει προηγηθεί η πρωθυπουργική ομιλία, χωρίς συνέντευξη τύπου και οπωσδήποτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα την σχολιάσει και θα προχωρήσει σε μια εφ' όλης της ύλης κριτική της κυβερνητικής πολιτικής.
Βεβαίως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει δημιουργήσει, με τη δογματική υποταγή της στην τρόικα και τα μνημόνια, τέτοια απόγνωση, θυμό και οργή στη...
μεγάλη πλειοψηφία του λαού, που η αναδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής δεν θα είναι η πιο σημαντική πλευρά των τοποθετήσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.
Ο λαός δεν περιμένει από τον Τσίπρα να του πει ότι με τη σημερινή κυβέρνηση θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο, ότι δεν υπάρχει διέξοδος, ότι δεν υπάρχει τέλος, ότι δεν υπάρχει ελπίδα.
Ο λαός άκουσε τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Άκουσε για άλλη μια φορά υποσχέσεις, πολλά «θα», διαβεβαιώσεις χωρίς αντίκρισμα μαζί με κάποια ψίχουλα φοροελαφρύνσεων. Όμως η πραγματικότητα που ζει δεν χωράει στην κυβερνητική ωραιοποίηση και στα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Σαμαρά. Τον ΕΝΦΙΑ, τους αβάσταχτους φόρους, τη δήμευση του σπιτιού του, το λουκέτο στην επιχείρησή του, τους μισθούς πείνας, τις απολύσεις, τα ανύπαρκτα ωράρια, τη μετανάστευση των παιδιών του, την ανεργία, την αδυναμία αποπληρωμής των χρεών του, κ.λπ., ο Έλληνας πολίτης τα ζει στο πετσί του. Μαζί με την ταπείνωση της χώρας του και την εποπτεία των δανειστών.
Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας δεν αντέχει άλλο, θέλει να φύγει η κυβέρνηση της καταστροφής.
Να φύγουν! Είναι η κραυγή που ακούς από παντού. Αυτό είναι δεδομένο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να σταθεί στο «από εκεί και πέρα». Δηλαδή, τί μπορεί να γίνει, ποιος θα έλθει αν φύγουν αυτοί, τί θα κάνει αυτός που θα έλθει και, ακόμη, πώς θα το κάνει.
Εδώ είναι το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα στοίχημα που οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει. Και ο Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη με τα όσα θα πει θα συμβάλει ουσιαστικά να έλθει πιο κοντά η αναγκαία δημοκρατική ανατροπή.
Χωρίς να υποτιμούνται άλλες πλευρές, δεν χωρεί αμφιβολία ότι στη Θεσσαλονίκη το βάρος θα δοθεί στο τί θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση.
Ποιο είναι το πρόγραμμά του, ποια είναι τα άμεσα μέτρα, οι άμεσες δράσεις που σχεδιάζει για να σταματήσει η περαιτέρω καταστροφή και να ανοίξει ένα παράθυρο στην ελπίδα.
Μια ενδεικτική αναφορά περιλαμβάνει τις παρακάτω δεσμεύσεις:
1.Δέσμη μέτρων που αντιμετωπίζουν ακραίες μορφές της ανθρωπιστικής κρίσης, την οποία βιώνουν οι πιο αδύναμοι συνάνθρωποί μας και, ταυτόχρονα, συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας, όπως:
-Αποκατάσταση κατώτατου μισθού στα προ της κρίσης επίπεδα, 751 €.
-Βιώσιμες φορολογικές ελαφρύνσεις με επαναφορά του αφορολόγητου ορίου.
-Κατάργηση ΕΝΦΙΑ.
-Στέγαση, τροφή και βασικές, αναγκαίες παροχές σε όλους.
2.Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ύψους 5 δις € για τη δημιουργία 200.000 με 300.000 θέσεων εργασίας. Άμεσο αποτέλεσμα για το δημόσιο, η αύξηση των εισφορών στα ταμεία.
3. Άμεσα μέτρα βελτίωσης της κατάστασης στο χώρο της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης.
4.Ρύθμιση των κόκκινων δανείων, με κοινωνικά κριτήρια, για να δοθεί μια ανάσα στους δανειολήπτες, αλλά και να διοχετευθεί μια ρευστότητα στην αγορά.
5.Επαναφορά δικαιωμάτων των εργαζομένων που καταργήθηκαν βίαια, όπως συλλογικές συμβάσεις, συνθήκες εργασίας, ωράρια κ.λπ. Σταμάτημα των απολύσεων.
6. Ακύρωση, μέσα από τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, των μνημονιακών υποχρεώσεων που έχουν υπογράψει Σαμαράς – Βενιζέλος και λοιποί και οι οποίες δεσμεύουν τη χώρα για χρόνια.
7.Αντικατάσταση των μνημονιακών νόμων, που θα καταργηθούν, με ένα εναλλακτικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και δημοκρατικών μετασχηματισμών.
8.Διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, με ρήτρα ανάπτυξης στην αποπληρωμή του υπολοίπου, μέσα από ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές.
9. Αύξηση των δημόσιων εσόδων για τη χρηματοδότηση των άμεσων δεσμεύσεων του προγράμματος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα προέλθει από:
-Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και των προκλητικών φοροαπαλλαγών.
-Σταμάτημα της ανεξήγητης χαλαρότητας και επιτάχυνση των ελέγχων των διαφόρων «λιστών» τύπου Λαγκάρντ κ.ά.
-Αξιοποίηση και επανασχεδιασμός του ΕΣΠΑ.
-Πάταξη στο λαθρεμπόριο καυσίμων κ.λ.π.
-Πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, των χαριστικών επιδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων, της κάκιστης διαχείρισης διατιθέμενων δημόσιων κονδυλίων, κ.λπ.
Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι μόνο με το ξεπέρασμα της ύφεσης και με την επανεκκίνηση της οικονομίας μπορεί να υπάρξει μια καλά σχεδιασμένη χρηματοδότηση του παραγωγικού σχεδίου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με δημόσιες, αλλά και ιδιωτικές, επενδύσεις, στο πλαίσιο μιας πλουραλιστικής οικονομίας.
Σήμερα, που κατοχυρώνεται στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη ψήφο τους, θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα και θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση, η παρουσία του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις που θα καταθέσει, θα σηματοδοτήσουν την έναρξη μιας προγραμματικής πορείας προς το λαό.
Η ώρα της δημοκρατικής ανατροπής και της δημιουργικής αναγέννησης της πατρίδας μας πλησιάζει.

Με τη Νίκη, από τη Θεσσαλον-ΝΙΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.