Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Λαθροκυνηγοί σκότωσαν σπάνιο αργυροπελεκάνο στο Δέλτα του Έβρου

Ένας αργυροπελεκάνος βρέθηκε σκοτωμένος από πυροβόλο όπλο στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου.

Tο σπάνιο πουλί εντοπίστηκε στην περιοχή του Κάλαβου από μεικτή ομάδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης, που πραγματοποιούσε περιπολία στο πλαίσιο Ειδικού Συστήματος Φύλαξης για την προστασία της Νανόχηνας.

Το κουφάρι του πουλιού συνέλεξε ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου και το μετέφερε σε εργαστήριο για ακτινογραφίες, όπου και επιβεβαιώθηκε ότι ο πελεκάνος είχε πυροβοληθεί.

Το θλιβερό περιστατικό έρχεται να...
προστεθεί σε μια σειρά φαινόμενων λαθροθηρίας που δεν σπανίζουν στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Έβρου, με πιο πρόσφατη την εύρεση πάλι πυροβολημένου αργυροπελεκάνου στις αρχές του 2015.

Το περιστατικό θεωρείται εξαιρετικά σοβαρό, καθώς ο Αργυροπελεκάνος είναι είδος παγκοσμίως απειλούμενο με εξαφάνιση. Η χώρα μας φέρει μεγάλη ευθύνη για την προστασία του, καθώς φιλοξενεί πάνω από το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού του είδους.

Επίσης, κρίνεται ως ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι πρόκειται για ένα είδος απαραγνώριστο, τόσο λόγω του μεγέθους αλλά και της σιλουέτας του, που είναι αδύνατο να μπερδευτεί με κάποιο από τα θηρεύσιμα είδη.

Γι' αυτό το λόγο η θανάτωσή του θεωρείται ξεκάθαρο περιστατικό εκούσιας λαθροθηρίας και μάλιστα στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.